Автор: maceman
Дата: 13-06-05 22:45
кхм, кхм... (предупредителна кашлица преди вземане на думата) :)))
интересна тема е отворил JORO ... и то защото пряко ме засяга... поради простата причина, че съм художник... до преди 3 години не бях пипвал фотоапарат (хм, така като се замисля, когато бях на 8 години разглобих "смяна-та" на вуйчо ми за да взема лупите от обектива... остатъците от тялото зарових на двора... брачеда яде бой заради мен )....
та след този оффтопик, искам да кажа, че всичко научено от мен в училище и академията за композиция, цветове, сечения, контрасти и т.н. много ми помогна във фотографията... до преди година, снимах на автоматична и не знаех кога трябва да се променят скороста и блендата (все още не знам изцяло нещата), не знам нищо за обективите и кога се използва по- твърд, кога мек, кога среден ;)... снимам по усет, от 10 шота избирам един, когото понякога обработвам с часове на PS за да го представя тук... все повече се кефя когато нещата стават без обработка или с много малко такава... научих се да снимам (ако може така да се каже) като гледах нещата в този форум, тука публикувах за първи път, тука преболедувах основната форумска болест "точкогонството" за което още си нося обица на ухото, тука взех и първата си награда за фотография и имах честа да участвам в няколко изложби ....
не мога да кажа, че съм фотограф защото нямам теорията и практиката, но бас държа, че с една и съща техника в съревнование с човек от бранша ще постигна доста добро ниво на снимка по произволна тема....
|
|