Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 избора на цифров фотоапарат?
Автор: J_Mihaylov   
Дата:   11-06-05 17:31

Здравейте,
за пъви пърт пиша в този форум ..
Ще си купувам камера и се чудя между няколко..
Значи 1)много ми хареса Canon IXUS 50
2) Sony P200/S
това са 2-те нещица които забелязах.. очаквам мнения, кой е по-добър...

По мое мнение Канона е с по-як софтуер... аве готин е !
Сонито е по-евтино :)

Важно е да отбележа, че апаратчето е за любителски цели...ще си снимам.. И МР-лите не са от водещо значение за мен >=4 е добре за мен! Мога да кажа, че цената е важна..Тъй че го имайте в предвид(дори смятам да купя апарата с фактура..:)!
Благодаря, очаквам мнения и ПРЕДЛОЖЕНИЯ за нещо по-добро и изгодно..

Отговори на това съобщение
 Re: избора на цифров фотоапарат?
Автор: koljo   
Дата:   11-06-05 19:24

предимства на сонито:
по-голяма матрица (макар че са навряли там 7 МП, не знам доколко качеството ще е по-добро от по-малката матрица на канон и 5 МП), ръчен фокус (макар и с бутончета, пак може да е от полза), режим Slow на светкавицата, има някакви ръчни настройки (при канона - нито Shutter, нито Aperture Priority), идва със 32 Мб карта срещу 16 Мб за канона (обаче сони-картите са доста по-скъпи от останалите, така че, ако решиш да си купуваш допълнителна... [ezik] )

предимства на канона:
има ISO 50 (сони почва от 100), wide zoom почва от 35 мм (38 мм за сони), 3 см макро (6 при сони), 2.1 кадъра/сек при continuous drive, unlimited (при 0.9 кадъра/сек за сони, 5 кадъра макс)

общо взето това е, което се забелязва на пръв поглед в dpreview. сам реши кое е по-подходящо за теб и от кое ще имаш реална полза. ако и тогава не можеш да прецениш... [smilie7]

отиди в магазина, пробвай и двата, виж с кой се работи по-лесно и интуитивно, кой ти пасва в ръката, разгледай после снимки, направи сравнение, решавай.

бтв, казваш, че цената за теб е важна, но нито си казал, за колко пари, нито откъде ще го взимаш, така че "...ПРЕДЛОЖЕНИЯ за нещо по-добро и изгодно.." не мога да ти дам [ezik]

Re: избора на цифров фотоапарат?
Автор: nextgen   
Дата:   11-06-05 19:24

J_Mihaylov - и аз скоро си купих "любителски" фотоапарат
Canon PowerShot A510 и съм доволен. [smilie7]
Иначе 2MP - снимките са 1,5Мб - това е доста над практичното за ежедневието. Казано иначе - 2мп са достатъчни и за много свястна снимка.
Ако питаш мене ето кво гледай:
1,Да има оптично увеличение.
2, Да може да прави клипове с звук - щото така е по интерестно. Моя PowerShot - прави и то добри - но са хардуерно ограничени до 1,5 минути или нещо като това.
3. Да е на обикновени батерий или зареждащи се( AA тип - обикновени). - а не на някаква специализирана.

НАЙ важното е да ти харества на тебе - моя PowerShot A510 е нещо като играчка. И си играя доста с него. [smilie6]

Виж на 911.bg или най добре чети упътванията Как да купим ... в случая фотоапарат.

Иначе тука няма да ти помогнат въобще. И аз питах преди - и не получих отговор. [smilie6]

първа  назад  1     всички  напред  последна