Автор: Tateos
Дата: 02-11-03 14:52
За tanev168 – Тъй като ми омръзна да се боря с човешката злоба и безпочвена отмъстителност пиша следните редове. Убедих се в личните ти “качества” и пороци които с лека ръка и с малко разум изливаш под почти всички мои снимки. На тези които четат следващите редове искам да кажа че 168 часа са публикували неправомерно (откраднали) снимка от интернет на фотограф, чийто труд не само не е възнаграден, но и многократно обиждан от Христо Танев – работещ за 168 часа. Този вид кражба е не само накърняване на личните интереси и на личността но и е нарушение на закона за авторските права и е подсъдно. Tanev168 не само определи снимката, като без каквато и да е била стойност и качества, но обиждаше и автора и. В момента в който защитих един от нашите колеги че си надписва снимката понеже вече се е случвало да бъде крадена фотография – въпросния Христо Танев започна да обижда както автора и снимката, така и мен и да излива жлъч под почти всички мои фотографии.
Аз, както и всеки един от вас си имам достойнство и ценя труда си и когато някой започне да излива злоба, омраза премесени с арогантност и обида – се засягам. На tanev168, както и на всеки един, който не зачита труда на фотографите и си мисли че може да краде и да обижда искам да кажа:
1. Живеем в правова държава където тези неандерталски принципи вече не вървят и който краде – ще си плаща!
2. Всеки кадър за един фотограф струва нещо – време, пари, старание, влага умения и т.н.
3. Хора като вас не могат да го разберат, но фотографа запечатва не само това което е пред обектива, той запечатва в кадъра и нещо от себе си. Изразява себе си. Емоционално ние сме свързани с това което показваме.
4. Всяка снимка е неповторима и уникална. Не може да се пресъздаде същото настроение, време, място, светлина и т.н. Това също я прави ценна ако не за хора като вас – то поне за автора и. Знам че може да ти звучи чуждо и непонятно но това е факт.
Поради причини 2,3 и 4 аз не съм отишъл на твоите фотографии да се развихря със сарказъм на който не бих искал да подложа дори и човек като теб.
Приеми един съвет – не бъди толкова злобен, няма нужда. Знам че си използвал всички варианти и си направил всичко възможно с единиците, както и че си прекарал доста време да се изразяваш под моите снимки. Това няма да ти донесе нищо добро. Горчивината и злобата се обръщат винаги срещу автора им. Аз ти прощавам и те каня във форума да изразиш себе си (не на сблъсък). Просто ми омръзна да разлиствам снимките си за да търся коментарите ти за да ти отговарям. Колкото за снимките и обвиненията ти – знай че няма колажи (освен “смъртоносна хипнотичност”) и няма кражби – аз съм снимал всичко лично.
Tateos.
|
|