Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 FZ5 или FZ4
Автор: didiken   
Дата:   01-06-05 18:38

Здравейте!
Вероятно ви е писнало от подобни теми, но виждам, че все пак отговаряте професионално и аргументиране/е, поне част от вас/.
Имам следния въпрос:спрял съм се на този модел, мисля, че за парите си заслужава.Любител-начинаещ съм, но искам нещо по-сериозно и качествено.
В ревютата на петицата четох, че има малко повече шум от нормалното, особено в сенките.Е, като и двата модела са с една и съща матрица, нормално е ли 4ката да даде по-малко шум, заради по-малко мегапиксели?
А ако някой вече има такъв модел, да си сподели впечатленията, плюсове, минуси и така....
Мерси![smile]

Отговори на това съобщение
 Re: FZ5 или FZ4
Автор: snake79   
Дата:   01-06-05 18:48

ДА нормално е при FZ4 да има по-малко шум.

Но така и така ще даваш не малко пари. Тук поне според мен важи принципа: че едва ли това са ти последните пари и ако си решил да всемеш нешо качествено по добре се спри на FZ20 - предимствата и сам можеш да ги видиш но с две думи: по-сериозен апарат е.
2,8 бленда по целия zoom ,външна светкавица и тн.

Моите снимките са с FZ10, както и при nsirakov. Особено ако ще ти се налага да снимаш със светкавица няма какво да го мислиш изобщо.

Публикацията е редактирана (01-06-05 18:56)

Дата:   01-06-05 19:00

Апарата ще ми го донесат от щатите есента, предполагам дотогава ще излезе нов ФЗ20...парите съм ги приготвил отсега.Просто търсех едновременно компактен апарат с добра оптика, но и с добър фокус.Затова и се спрях на ФЗ4/5.
Не ми е хоби, а просто искам когато снимам, да вади качествени снимки.
ФЗ20 ми е над потребностите в момента, така мисля.
Другия вариант е Канон С2, но за него още няма ревюта.

Автор: Crossblade   
Дата:   01-06-05 22:41

Не искам да ти развалям темата, но ....
мнения за Konica Minolta Z3/Z5 спрямо Panasonic FZ4/5 ? Или по-скоро Z3 vs FZ5 ? :)
И двата са с 12х и стабилизатор ... Минолтата има възможност за външна светкавица.

Дата:   02-06-05 09:06

Не, не става дума изобщо за Минолта тук!Само за моделите на Panasonic FZ4, FZ5 и FZ20!

Автор: boreto   
Дата:   02-06-05 09:30

Ами аз имам FZ5.

Каквото и да ти кажа, ще е пристрастно, щом съм избрал него пред другите.
Преди това съм разполагал с FZ3 и с Pro90is.

Едно от важните неща беше софтуера в апарата, който маскира хроматичните аберации. Това беше основен проблем при Pro90is и до известна степен в FZ3 и е въобще проблем на големите зумове.

Друго важно нещо беше, че оптичният стабилизатор на Panasonic е в момента най-добрия. (време за реакция - 300 микросекунди, докато на канона беше 2 милисекунди. Това си е почти порядък разлика или още един стоп повече.)

Обективът Лайка демонстрира една от най-високите резолюции при сапунерките.

Шумоподтискащият софтуер на Panasonic е явно доста удачен. Това е причината да пренебрегна малката матрица. (Да поясня за критиците - не забравяйте, че хваля портативна сапунерка. Не ми говорете за профи апарати, прочие каламбаци и раници с обективи.)

Специално за разликите между FZ4 и FZ5:
Филмчето на FZ4 е без звук.
Дисплейчето на FZ4 е 1,5", а на FZ5 е 1,8".
За мен това беше важно, защото съм далекоглед. Колкото и малка да изглежда на пръв поглед разликата, съществена е.

И накрая, не забравяй, че съм от щракачите...
[shtrak] [beer] [smilie24]

Дата:   02-06-05 09:41

да, и аз съм от щракачите!затова и на колегата по-горе му писах, че предпочитам малък, компактен с голям зуум апарат, в случая FZ5, отколкото FZ20.
постни малко снимки, ако имаш, които да демонстрират шумопотискащата система.
мен клипчетата не ме интересуват много, затова не се кося, че снима 320*240/толкова ли беше?/

Автор: boreto   
Дата:   02-06-05 09:53

Не мога в момента. Виж ревютата в dpreview.

Да филмчето е дребничко. Добре поне, че е 30кад/сек.

първа  назад  1     всички  напред  последна