Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Видове памет
Автор: bkuzmanov   
Дата:   16-05-05 21:00

Здравейте!Интересува ме каква е разликата между паметите MMS и SD и коя е за предпочитане?

Отговори на това съобщение
 Re: Видове памет
Автор: v_d   
Дата:   16-05-05 21:05

za koti trqbva[smilie11] [smilie7]

Дата:   16-05-05 21:15

За фотоапарат разбира се.Нали сайта е фотографски .Фотоапарата поддържа тези две памети и затова питам кой тип да си купя.

Автор: bukke   
Дата:   17-05-05 09:36

ПО-ЕВТИНАТА!!!

Автор: dili   
Дата:   17-05-05 09:42

SD - po byrza e...

Автор: jumbo   
Дата:   17-05-05 10:16

за бързината почти няма значение
но това е стара тема не би се обяснява има търсачка

Автор: Todd   
Дата:   17-05-05 10:20

http://www.open-mag.com/features/Vol_17/storage_standards/storage_standards.htm
Стандартът на SD беше развит всъщност за платформата Уиндоус на Майкрософт :)))

Публикацията е редактирана (17-05-05 10:22)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-05-05 10:43

Вероятно имаш впредвид MMC (Multi Media Card)
и SD (Secure Digital).[smilie7]
Основната им разлика е, че SD имат механично палче за заключване на информацията (като дискета).Разлика има също в броя на изходящите пинове - SD 9 бр. срещу MMC 7 бр.
Двата канала в повече при SD имат значение за скорост на трансфера и проверка на пакетите инфо.
Самата скорост на картите зависи конкретно от марката/модела.
Ползвал съм MMC Silicon Card (Taiwan), която ми е дефектирала (но възстанових загубената инфо, а картата ми я смениха веднага - имат доживотна гаранция).
Също MMC E-film от които съм доволен, като скорост и надежност.
Ползвам и две по 512 Mb.SD E-film , както и отскоро една 1Gb SD E-film (USA). Надежността: нямал съм проблем. Скоростта: не е от най-високите, особено с нарастване на обема (1Gb)- особено при прехвърляне, но това не е от голямо значение за мен.Понякога се налага преформатиране (защото аз ги ползвам и за трансфер инфо м/у PC). CF в това отношение са по-устоичиви от MMC/SD.
Silicon Card (Taiwan)в момента правят по-бързи, и по-евтини карти от E-film, всеки да си направи своя избор. И апарата ти трябва да направи своя избор, защото безпроблемната работата на съответен модел карта силно зависи и от модела на фотоапарата (има съвместимост или не)[smilie3]
От SD също така ползвам безпроблемно и то от много години насам карти с марката Leica (64 Mb)както и SD Panasonic. те обаче не се срещат в свободна продажба доколкото знам, а се предлагат с апарата.[shtrak]

Дата:   17-05-05 22:53

Благодаря Mobby-Dick !

първа  назад  1     всички  напред  последна