Автор: thor
Дата: 28-02-05 11:43
аз не търся мнения за снимките ,а най вече ги пуснах като едно сравнение между един 25 годишен обектив който не е предупределен за макро ( а си е чист портретен ) обектив и един марков на Canon-макро обектив който в момента се продава доста скъпо ... като повечето снимки тук са правени с механичния и без светкавица и на отворени диафрагми каквито с макро обектива не могат да се постигнат просто защото той ги няма ,а снимките с макро обектива са правени със светкавица и на по затворени диафрагми ,
което не пречи на тези с правени с механичния да изглеждат много добре в сравнение ,а пък и повечето които ги разгледат надали биха познали всичките снимки с кой обектив са правени ,та със/според казаното до тук исках да обърна внимание ,че прекрасни макро снимки могат да се правят и с механични обективи които даже не са макро ,а и качеството на фотките правени с тях не отстъпват кой знае колко на качеството на съвременните макро обективи ....иии всеки който пожелае да спести някой леф или $$$$$$$ ,за макро обектив за по близък план ,може да го направи като си пригоди един механичен ,евтин обектив от едно време ....
естествено че ще пускам такива теми със снимки тук във форума ,който не иска да не ги отваря, ( апък админите ,ако искат да ги трият или да ме банват - все пак това си е тяхна воля щом мислят че съм прегазил толкова регламента и съм си направил реклама- за която хич не ми пука ) , и естествено за да са по интересни ще ги правя като репортажчета ,и естествено е така защото ,ако не пиша за това най-вече , за какво друго да пускам теми тук във форума ...
а не виждам как по друг начин по добре може да се покаже нещо освен ,като има и вмъкнат визуален материал ,и ако погледнеш добре даже снимките не са и обработени ,защото една от тях сложих в профила си след като си поиграх малко ..е естествено не можех да я оставя такава каквато тук ..както и да е.. надявам се да си ме разбрала какво съм искал да кажа,а и аз ще се радвам да пускаш и ти някоя друга серия снимки тук ,пък който иска да ги гледа ,кой не иска може и да не ти/ви/ми отваря темите ..
|
|