Автор: J0R0
Дата: 31-01-05 15:16
Емммо, вече не е заместник-главен редактор на сп. Одисей.
Такъв голям фотограф, редактор, журналист и хуманист не може да замества никого.
Не може да свири втора цигулка.
От няколко дни Емммо вече оглави редакцията на сп. "Одисей". Това ми напомня поговорката за рибата, дето се вмирисвала откъм главата. Така, че ако имате забележки към изданието, да знаете кой е виновен на 100%
Нека да припомним част от творческият му път:
През 2001 попада на личния ми сайт и е запленен от красивите пейзажи.
През 2002 вече се престрашава да ми пусне мейл и да покаже някои свои плахи опити във фотографията.
През 2003 започва да пуска редовно снимки на този сайт и жадно се учи от коментарите на другите участници.
Същата година спечелва наградата на журито в първия ни конкурс.
Участва в общата ни изложба в НДК.
Там е забелязан от главната редакторка на сп. "Одисей" и е поканен за фоторедактор.
След като публикува серия от снимки на хората от форума списанието става супер популярно и четено, а Емммо става зам-главен.
Но славата го осенява истински едва когато взема решение коя снимка да е на годишния плакат на списанието за 2004-а.
Тогава вече и за слепите става ясно, че няма друг в България, който да разбира от толкова от много от фотография, който да е изградил у себе си толкова фотографско виждане и такива високи критерии за изкуство.
И заслужено - идва звездния му час!
Честито!!!!!!!!
|
|