Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Анонимност, класации, статистики... е всеобщо благо няма
Автор: J0R0   
Дата:   30-01-05 12:15

Не успях да изчета всичко написано, но като цяло не виждам нещо ново.
Един иска едно, друг иска - точно обратното.
Един трупа точки, друг не го кефят и иска да няма класации.
Един го кефи анонимността, друг не го кефи.
Един се кефи на статиските, друг - не.

Еми, няма всеобщо благо.
Няма система дето да се харесва на всички.

ТОВА ДЕТО НА МЕН НАЙ НЕ МИ ХАРЕСВА е, че най-голямата агресивност и нетъпимост към околните се вижда в изказванията на хора, които или не показват снимки, или снимките им са меко казано, под нивото приемано от общата аудитория.

Стремежът ни е да направим сайта, такъв, че хората, които го ползват да имат максимална свобода и избор. Да могат да избират как да пускат снимките си, за гласуване или не (Тук е мястото да кажа на Мик, че не му трябва бутон за да си изтрива точките, просто да не чеква снимките си оценяване, като ги пуска)
Да имат избора какво да гледат - всичко, което се пуска на сайта или избрано. Да участват или да не участват в конкурси, да приемат или не приемат анонимни коментари И т.н.

Максимална отвореност към всички потребители и максимален избор за всеки един от тях. Към това се стремим.

Сайтът ще се развива според нашите виждания и според целите които сме си поставили, а не под натиска на десетина агресивни кресльовци. Сайтът няма да се превърне в секта, където на шепа хора да им е гот. На който не му харесва - има сума ти други сайтове за фотография. Да ходи там да се изявява.
 Re: Анонимност, класации, статистики... е всеобщо благо няма
Автор: krasimir   
Дата:   30-01-05 12:24

Жоро, такива изказвания като твоето не говорят за максимална отвореност към всички потребители. Някой казал мнение различно от това на админа - айде прав му път.
Че ще го правите както вие решите, то е ясно, ама ако искате да не се изказват мнения различни от вашите май ще трябва да закриете форума. А нали затова е форум - да има дискусии.

Автор: sp   
Дата:   30-01-05 12:26

подадеш му пръст то ръката ти захапе [smilie5]
аз за туй не се включвам почти в такива теми(спорове)... абсолютно безмислени са...
Дата:   30-01-05 12:27

Нямам нищо против каквито и да било мнения, независимо дали съвпадат или не с нашите, но имам много против АГРЕСИВНИЯ И УЛТИМАТИВЕН тон, който някои хора си позволяват да ни държат.
Автор: krasimir   
Дата:   30-01-05 12:34

Жоро, а ти що обръщаш внимание на такива писания?
Сред голямото писане има и много смислени предложения над които можете да помислите. Обикновено те се подминават с мълчание, а си губите времето в излишни спорове когато тонът стане по-остър.

Автор: feon   
Дата:   30-01-05 12:39

JORO, къде видя ултимативен тон?!
Автор: Todd   
Дата:   30-01-05 12:46

Joro :
Стремежът ни е да направим сайта, такъв, че хората, които го ползват да имат максимална свобода и избор. Да могат да избират как да пускат снимките си, за гласуване или не (Тук е мястото да кажа на Мик, че не му трябва бутон за да си изтрива точките, просто да не чеква снимките си оценяване, като ги пуска)
Да имат избора какво да гледат - всичко, което се пуска на сайта или избрано. Да участват или да не участват в конкурси, да приемат или не приемат анонимни коментари И т.н.

Е щом е така :
Отваряш си снимката и виждаш - колко пъти видяна ,от кой , кой гласувал , кой коментирал -това си го има и сега .И всички въпроси ще отпаднат .Даже по-рано бях казал : Ако е възможно да се виждат всички качени снимки за деня .И която събере да кажем повече от 50 или колкото там точки да отива в албума "Избрано".

Лошо ли е ???? Всеки ще знае всичко за творчеството си ! И за резила си .

Автор: Божидар   
Дата:   30-01-05 12:58

"АГРЕСИВНИЯ И УЛТИМАТИВЕН тон, който някои хора си позволяват да ни държат."
Бе за някой хора добре, ама за други като за ККами например, от девет кладенеца в десети ходи...че Прудла била нещо виновна...сега като я няма, ще видим, кой ще е виновния...
Двоен стандарт си требе тука!!! Няма се излагаш сега я[smilie18], нали скоро ще "влизаме" в Европата...така както те се отнасят към нас(българите), така и ти....

Сега, ако напишеш, кой не е съгласен, поне една категория да е анонимна...не само за филолог ще имаш диплома, но и за маг може да получиш.[smilie18][smilie18]
Автор: asb1   
Дата:   30-01-05 13:00

J0R0,
"Сайтът няма да се превърне в секта, където на шепа хора да им е гот."
Това звучи супер, но защо ли противоречи на по-горе и по долу казаното! Едва ли може да има секта без гуру, а когато има критика когато има свобдно изказване на мнения...гуруто сам ще си иде!
Автор: cristo   
Дата:   30-01-05 13:12

Жоре, не трябва да ви дреме много - повечето изказвания и мнения тук във Форума са колкото лаф да става, ако обърщате прекалено внимание ще откачите [smilie3]
Автор: elrisha   
Дата:   30-01-05 13:28

а ,бе, не мога да разбера едно - хората направили форум където да си показваме нещастните опити, дали ни пространство и възможност и хоп - по стар български обичай почваме да им даваме тон в живота и наклон на оная работа ?! като на някой не му харесва нещо, както каза Жоро - форуми много!
Дата:   30-01-05 13:58

elrisha, ne si prava!
Joro i ti ne si prav da obobshtavash neshtata taka!
Svobodata predpolaga otgovornost! Anonimnostta - ne, zashtoto vinagi mizhesh da se kriesh!

A tova za "koito ne mu iznasya da si hodi" ne se vruzva mnogo s koncepciyata za Fotografski sait mislya...

Автор: Георги   
Дата:   30-01-05 14:04

тод, да нали, и който не гласувал после няма да цъкаме за него :)

то и без това сега голяма част от коментарите се пишат с тази цел, да те забележи автора, че си дал своя принос. защото ако само гласуваш не се разбира че си гласувал.

стига бе хора съвземете се. стига сте чатили ами снимайте.

и се замислете върху това от постинга на жоро
..... най-голямата агресивност и нетъпимост към околните се вижда в изказванията на хора, които или не показват снимки, или снимките им са меко казано, под нивото приемано от общата аудитория.
Дата:   30-01-05 14:13

Пък на мен не ми харесва през седмица-две някой да ни обяснява какви сме тъпаци, колко сме некадърни, какви сме идиоти (защото не сме направили на секундата онова, което Великият Професионалист е пожелал), колко е тъп тоя сайт, колко по-готин е оня сайт...
Отвори темите назад, ще видиш, не десетки, ами стотици такива теми.
Автор: boni   
Дата:   30-01-05 14:43

Feone ,стига с тази анонимност бе човек!
Защо не обясниш на държавните институции другият път да направят изборите с неанонимно гласуване.Мисля ,че ви дадох предостатъчно аргументи защо не трябва да е явно гласуването.Тука става въпрос за вот,а вотът е най-обективен когато е анонимен и човек го дава искрено и без притеснения какво ще си помисли този и как ще се обиди онзи.
Жоро ви каза - не може да се угоди на всички,ако угодим на един ,друг ще се обиди.
Примерно ако направим глауването явно ще се разсърди Волокин и т.н.Аз уважавам и Феон и Волокин като автори и като хора ,но в случая моето мнение съвпада с това на Волокин,нищо лично Феоне:))
Нашето виждане е ,че вотът трябва да е анонимен и такъв ще си остане.
А фразата на Жоро за кресльовците важи за такива от сорта на Божидар - вечно мрънкащи и вечно недоволни от живота.
Автор: avela   
Дата:   30-01-05 14:52

J0R0,

то си е нормално да е така. умереноста би трябвало да идва от вас, както и умението да боравите с критика. мен на ваше място би ме радвало, въпреки апелативния тон, който се прокрадва понякога. динамиката на дискусии си е такава.
но напоследък се казаха и много стойностни неща- поне аз ги възприех като такива.
би било жалко, ако не сте им обърнали внимание, независимо дали съвпадат с мнението ви.
това не означава, че сте длъжни да угодите на всички.
понякога е важно за самата атмосфера да се изхвърли някъде откровенно целия баласт от мисли, които събужда едно присъствие, в случая тук. и колкото хора, толкова мнения.
но за тези хора може да е важно да се подръглят ако щат, да си изяснят някои неща. а вие сте като родители[smilie25] на боричкащи се дечурлига.
някои по-бързо израстнали, някои още бебета, що да няма място за всички под слънцето[smile]
Дата:   30-01-05 14:55

ок, Бони!
Явно гласуване предложих най-вече заради факта, че повечето юзери искат да покажат, че им е направила дадена снимка впечатление и тъй като не се вижда кой е гласувал, масово се пишат коментари като + ! !!! ... , които не коментират, а показват оценката ..

Публикацията е редактирана (30-01-05 14:56)
Дата:   30-01-05 14:55

Стойностните неща винаги се вземат под внимание ако са стойностни:))
Дата:   30-01-05 15:03

boni,
съгласна тогава:)
малка вметка:

"Тука става въпрос за вот, а вотът е най-обективен когато е анонимен и човек го дава искрено и без притеснения какво ще си помисли този и как ще се обиди онзи."
разбирам ако вотът беше и негативен, тогава съм абсолютно съгласна с казаното.
при положение, че е само позитивен от 1 до 4, звучи ми смешно някой да се притеснява от "явност", но както и да е. вие си знаете.
Дата:   30-01-05 15:06

Да ,може да се притеснява ,аз обясних.
Примерно ти не гласуваш за авторът Х,въпреки че му харесваш снимката ,защото той не се обича с авторът У ,с когото пък вие сте приятели и ти се притесняваш да не каже авторът У "Абе уж си приятел пък не гласуваш за моята снимка ами за тази на оня тъпак Х "
Има и маса други аргументи
Автор: Mick   
Дата:   30-01-05 15:07

...Joro, ako sum kazal neshto..to e bilo konkretno mnienie po orepdelena tema/na gorba4ov dokoloto si spomnqm/..[smilie8]
..hm,razbira se che ne moje da se ugodi na vsi4ki..i nikoi ne e kazval tova,lichi si ot postingite na vsi4ki...
..celta na edin 'otvoren' forum ,da se komentira ,obsujda ...etc... i taka da se stigne do peubrazuvaneto mu v neshto dobro i smisleno i podredeno i taka nanantyk..itn... burkam li..?
i kakvoto i da se poluchi -vse shte ima nedovolni..tova e qsno.
no pone moje da si kajem mnenieto, nali..?
...
[smilie24] ...asahi imashe edin laf -"malko tolerantnost ne vredi.." [smilie24] mnogo tochno kazano...

Дата:   30-01-05 15:09

Разбира се Мик:))
Автор: Mick   
Дата:   30-01-05 15:09

...boni,[smilie24] [smilie24] [beer]
Автор: knutanozavar   
Дата:   30-01-05 15:21

Единственият смислен отговор, на тая безсмислена тема, е на Георги... Така, че снимайте и не се разправяйте! [shtrak]
Дата:   30-01-05 15:22

това биха били проблеми на авторите X,Y- да се оправят те.
може да съм наивна, но не мисля, че това би се случило. а ако се стигне до там, то за кратко, докато се "еманципират".
само си разсъждавам...[smile]
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Тази тема е затворена