Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Препоръчаите Фото принтер
Автор: socrat_bg   
Дата:   27-01-05 10:21

препоръчаите Фото принтер,,да не е профи,,любител съм,но си купувам хубави неща..фотоапарата ми е канон иксус 400 ,но мисля че това няма значение за принтера ,,и все пак предпочитам Канон

Публикацията е редактирана (28-01-05 09:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Препорачаите Фото принтер
Автор: pepi   
Дата:   27-01-05 10:25

Edna duma dve pravopisni greshki,biesh rekordi be glavo!

Автор: papi   
Дата:   27-01-05 13:45

ами значи препоръчвам ти да си вземеш канон принтер

Автор: gorba4ov   
Дата:   27-01-05 13:49

канон принтер е добре, да....

Автор: luboar   
Дата:   27-01-05 13:54

канон ИП 2000, 230лв
големина на капката 2 пиколитра, което е много добре

Автор: explorer   
Дата:   27-01-05 14:04

Отиди в някой магазин където продават консумативи (Датаком на Попа например), и питай колко струват консумативите за различните марки, така най-лесно ще си направиш извода. Най-скъпото при тия принтери са консумативите, в сравнение с тях принтера нищо не струва - колкото да те зарибят, и после се почва...

Също така, имай предвид че в БГ всичко е много по-скъпо. Модел на Канон принтер, който в Щатите в момента е $440, тук е 1380 лева с ДДС (или около $925, т.е повече от двойно). Комплекта консумативи 6 пълнителя за същия е около $50 в Щатско, тук е около 120 лева. Обирджийска държава сме и това си е.
[smilie9]

Автор: luboar   
Дата:   27-01-05 14:22

името на темата също може да се редактира, можеш да оправиш пр.грешки

Автор: boni   
Дата:   27-01-05 14:33

Аз за сега най-добро качество съм видял от HP принтерите на фотофиестата

Автор: Rebellious   
Дата:   27-01-05 14:47

Бони,става дума за фотопринтер за домашно приложение,значи до А4 .Смяташ ли,че НР превъзхождат в този клас Ерson-а ?

Автор: boni   
Дата:   27-01-05 14:52

Аз имам Епсон 810,но по това което съм видял от HP ,определено смятам.

Дата:   27-01-05 15:03

Epson R 200 срещу HP Photosmart 7*** серията значи... Та ти си за НР, сериозно ? Знаеш ли що народ ме убеждава до този момент в точно обратното,т.е.,че Епсон били върха на фото сладоледа и т.н,нищо че идвало по-скъпо това с чипчетата в оригиналните мастилнички.[smile] А и НР ,ако не използуваш маркова главица , а рефили -качеството става отчайващо ... Епсон не е толкова претенциозен в това отношение,понеже има и "немаркови " мастилнички за него на 1/3 цена ,а качеството пак остава прилично,макар и не така върхово...

Автор: volokin   
Дата:   27-01-05 15:11

HP [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   27-01-05 15:19

Бунтовник, тези дето са те убеждавали са го правили от завист!! Истина е че Епсон имат много добри принтери, че те първи изкараха багрилни мастила на биологична основа, но и истина е, че HP са номер едно в това отношение. Имам от години най-различни модели на HP, срещу най-различни такива на Епсон, от среден клас до скъпи модели, винаги тези които притежаваха Епсон се отказваха от тях в полза на HP, след като видят за какво иде реч... Основно предимство на HP е че след всяка смяна на мастилото се сменя и главата и досега от 8 години насам не съм имал никакъв проблем със запушени дюзи, нещо което е типично за Епсон, и макар много да уважавам тази марка (най-вече заради връзката им с фотографията, т.е. Сейко и т.н.) то HP са майсторите на тази техника. Единствени конкуренти виждам само в лицето на Канон, но държа да кажа, само на скъпите Канони, щото евтините са пълни боклуци, докато един евтин принтер на HP може доста добре да те изненада!!!!
И още нещо, Канон и HP са по-икономични от Епсън! А това е важно, много важно!![smilie24]

Дата:   27-01-05 15:33

Volokin ,а какво ти е мнението за HP фотосерията,когато се използуват комплекти мастила-рефили за пълнене на главите ? При тоя вариант излиза 10 пъти по-евтино ,но ка е ситуацията с качеството?
От личен опит ( аз имам HP 959c ,но той не е фотопринтер все пак [smile] ) аз знам,че когато купя нова глава -печата превъзходно,но напълня ли вече свършилата- за текст няма проблем,но за изображения-нещата стават плачевно зле. Дайте съвет моля ![beer]

Автор: Ivan_A   
Дата:   27-01-05 15:38

Epson 1290 - от 5 години, никакъв проблем със запушени дюзи!
Високо качество.
Скъпо.

Дата:   27-01-05 15:41

Никога не пълни главите!!!! Първо мастилата които ще вкараш вътре са далеч по качество от тези на HP, имам даже и някакви тестове по фотосписанията, не ми се търси сега, а и един единствен път пробвах, тук има доста фирми които предлагат такива услуги. Пробвах и с мастила на Пеликан, които ги продават директно като патрони с главите, и те не стават като качество!
Та, само HP-оригинални мастила!
В момента печатам на един HP 970 Схi и съм много доволен, печата на 300 г картон и повече, без дори да се мъчи, супер механика, здрава машина, макар и вече на години, но нямам намерение да го сменям![shtrak]

Дата:   27-01-05 16:09

То като му смениш двете главици и сякаш човек си взема нов...Цената на двете е към стотина лева,де...Та затова и отворих подтемата за рефилите...

Автор: papi   
Дата:   27-01-05 17:55

значи всеки би трябвало да знае че за ефтините принтери са им скъпи консумативите и обратното на скъпите принтери са ефтини консумативите...така че ако печаташ много,най добре е да си вземеш от скъпите принтери,за да намалиш себестойността на всеки един отпечатан лист...

Автор: zaho   
Дата:   27-01-05 18:58

А3+ на Епсон 2100 с най-скъпата оригинална хартия излиза 8-10лв

Автор: stoevmobile   
Дата:   27-01-05 22:07

А кой от тези принтери, дето изброихте, може да се използва примерно един път месечно, или на 40 дни, примерно, без да му засъхнат дюзи/глави/мастила?[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   27-01-05 23:11

Epson 1290 - ползувам го дори по-рядко от веднаж месечно, но винаги трябва да е включен в ел. мрежата.

За цената - с една цветна "отива" и около 1/2 черна "мастилница" - около 75лв. - достатъчни са за 14-15бр. А3. Т.е. около 5лв/А3 на лист за мастило/багрило?/.
Най-евтината, добра хартия - Konica Premium Photo Glossy - 10бр. А3=19.90лв. в Metro.
T.e. общо около 7-7.50 лв. на копие.

Лошото е, че на практика трудно се постига 100% успешни копия - цената расте! :(

Но, когато цената няма значение - за изложба, например - качеството е ВИДИМО по-добро, отколкото копие на минилаб.

Най-лошото на Epson1290 - не става за черно/бяло!!!
Те си го казват хората, но все се надявах да мога да го "излъжа"...
Не мога!

Re: Препорyчаите Фото принтер
Автор: socrat_bg   
Дата:   28-01-05 09:42

Добре[smile] в краина сметка,и аз съм чел за НП и за Епсон , мисля че при Канона хубавото е че може да се смения всяко мастило(цвят) по отделно.Предложете някои конкретни модели.Vоlokin а кои модели на НП или Канон би препоръчал.
Благодаря предварително за съветите

Публикацията е редактирана (28-01-05 09:45)

Автор: i_v   
Дата:   28-01-05 09:45

Един въпрос към ползвателите на Epson-и. Някой използвал ли е неоригинални cartridges, какви марки и доколко е доволен от тях?

Re: Препоръчаите Фото принтер
Дата:   28-01-05 09:48

i_v, никога не съм ползувал, а и никой не препоръчва - става дума за фото-принтиране.

Re: Препоръчаите Фото принтер
Автор: i_v   
Дата:   28-01-05 10:06

Ами точно за фото принтиране питам и аз.Сигурен съм, че резултати като с Epson-ските такива, чийто копия в много отношение надхвърлят качеството на минилаба (е не говоря за 1290 а за R200\300, но въпреки това). Попитах защото тук в Пловдив намирам поне два алтернативни варианта на third-party производители (Qing,Uprint май бяха) едните са с 1/3 по евтини а другите около 2 пъти. Качеството, със сигурност [smilie3] , не очаквам да е същото но се чудя дали да ги пробвам, като главните опасения са ми от запушване на глави и разни такива мизерии [smilie3] .

първа  назад  1  2     всички  напред  последна