Автор: shoshy
Дата: 27-07-06 13:30
darksorrow, mad_maxxx, същото съм го забелязал и аз и недоумявам защо е така. Смятах, че след като е базар тук биха се продавали неща втора употреба, но и цената им да е като на такива. Все пак е редно нещо след като е ползвано и от него са извличани лични ползи цената за втора употреба да бъде съобразена с това, че апарата е наистина ползван съответно амортизиран. Всички знаем, че дори и да стои неизползван някой от детайлите имат фактор стареене, още повече ако не е стопанисван както трябва и е примерно изтърван, мокрен или подложен на сътресения. Сам си се чудя как бих могъл при една евентуално такава покупка на апарат втора ръка да разбера в десеттте минути тестване на улицата, мокрен ли е или е изтърван апарата, бил ли е на плажа в Слънчев бряг или е ходил край водопадите на Крошуна, а може би се е качвал на връх Ботев във зимна вихрушка и после е влязал в хижата да се поизпоти малко. Обикновенно тук се продават все апарати снимали в студио или са на по хиляда - две хиляди кадъра-все пазени, но дали е така?
Замислям се и над това, че повечето апарати втора ръка са закупени от чужбина и съответно на ниска цена в долари са без гаранция тук. Къде остава риска тогава? Продавача си взема парите и си се прибира в къщи весел и щастлив след сключената сделка, а аз се прибирам и установявам колко бързо свършват батериите и защо ли някак си обектива се прибира мудно, че дори и заяжда на моменти. Включвам го към компа и о ужас,тъмно петно в единият ъгъл на картината-ами сега. Бягай при зентекс, ще каже някой а друг ще допълни: Що не с и купи нов от магазина, че да има и гаранция и да е на по ниска цена като гледам офертата тук и да си спиш спокойно ами реши да вземеш втора употреба.
В заключение всеки сам носи отговорност за постъпките си, но си мисля, че мина времето когато за една "Лада" или "Жигула" закупена на старо давахме с хиляди повече отколкото нова в магазина, някак си това време мина отдавна.
Нищо лично към офериращият по горе апарата и не искам да преча на сделката на човека, но нали сме във форум и имаме право на изказване на мнение когато ни правят на...
За протокола: погледнах и аз във фотопавилиона и там нов апарат:
Canon PowerShot S2 IS
5.0 мегапиксела, 12x оптичен зуум, 4х цифров зуум
Код: 0008
Цена: 799.00 лв. с ДДС
Гаранция: 12 месеца
P.S. Търся си подобен апарат на старо, но в никакъв случай на цена като нов.
Публикацията е редактирана (27-07-06 14:28)
|
|