Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Autofocus Teleconverter for Canon EOS
Автор: dramli   
Дата:   20-06-06 18:22

Знам какво е общото мнение за телеконверторите,но все пак искам да Ви попитам още нещо за тях.
Решил съм да взема за моя канон 100-300 АФ телеконвертор за да ползвам автофокуса .Ясно ми е ,че ще падне светлосилата и рескоста на обектива и в тази връзка ми се ще да избера добър конвертор.
Спрял съм се на три и ако може някой да сподели мнение за тях :
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=......&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?
https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/buhj3101.JPG
http://www.bhphotovideo.com/images/largeimages/.......jpg

O=productlist&A=details&Q=&sku=......&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=......&is=REG&addedTroughType=search
http://jibble.org/stacking-teleconverters/
Извинявам се но по погрешка пуснах темата в базара !

Публикацията е редактирана (20-06-06 19:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Autofocus Teleconverter for Canon EOS
Автор: n1x0n   
Дата:   20-06-06 18:58

На този обектив не можеш да му сложиш конвертор и да запазиш автофокуса.

Дата:   20-06-06 19:02

А така [smilie2] .И ,коя е причината !?

Автор: CYPER   
Дата:   20-06-06 19:04

However, full AF operation is only possible with lenses with open aperture of f/2.8 or brighter. Please be aware that AF will work properly only if there is enough light and contrast on the subject to activate the camera's AF sensors. Manual focusing is recommended when using lenses with smaller open f-stop value than those given above.

И все пак тиксо няма ли да помогне [smilie7]

Автор: canonio   
Дата:   20-06-06 19:21

На моя 70-200/4Л в книгата пише, че става с 1.4x (f 5.6-45)и АФ работи,но бавно.Със 2x (f8-64)няма АФ.

Дата:   21-06-06 11:07

Някой няма ли информация за Canon EF 100-300mm f/4.5-5.6 USM .
Според мен отказа на АФ се дължи на слабата светлина ,която преминава през обек-тива.Било в резултат на слабо осветен обект или притворена бленда. И без конвертор в момента при лоши светлинни условия на бленда 5.6 АФ от-казва . В слънчево време дори и при бленда 40 на този обектив АФ сработ-ва без проблем. При използването на горните конвертори светлосилата ще бъде намалена два пъти но не повече от 2Х5.6. Т.е. аз си мисля че при доб-ра осветеност АФ би трябвало да работи .Или греша!?

Автор: tochnia   
Дата:   21-06-06 11:19

Аз ползвам един телеконвертор Х2 на обектив със постоянна светлосила 3.5 и имам потвърждаване на фокуса, дори и при по-затворени бленди.. но когато е прекалено тъмно потвърждаването не сработва добре [shtrak]

Дата:   21-06-06 11:23

tochnia
какъв е ковертора и обектива .Дали ще е възможно да направя една проба с моя канон !? [beer]

Автор: Тед   
Дата:   21-06-06 11:37

"Автор: n1x0n
Дата: 20-06-06 18:58

На този обектив не можеш да му сложиш конвертор и да запазиш автофокуса."

Става, ама са малко посветените [smilie25]

Дата:   21-06-06 11:47

Тед ползваш ли такава техника [smile]

Автор: tochnia   
Дата:   21-06-06 12:30

dramli
Аз снимам с Nikon а и в момента не съм в БГ. [shtrak]

Автор: krp   
Дата:   21-06-06 13:03

ако си от Варна х2 Канон да пробваш

Дата:   21-06-06 13:21

krp
Не съм от Варна но в средата на другия смятам да отскоча натам.Ако до тогава не съм намерил решение ще се обадя .Благодаря.
p:s можеш ли дададеш малко инфо за конвертора.Интересува ме кои са най добри и откъде да ги взема от БГ. [beer]

Автор: loveforever   
Дата:   21-06-06 13:21

dramli, мисля ,че идеята ти няма да е сполучлива. Аз исках да направя подобно нещо - да сложа 2х конвертор(хубав) на моя 70-300/5,6 . Значи на практика светлосилата пада до бленда 11 и при това положения автофокуса напълно изчезва. Освен това при бленда над 11 пада и скоростта на снимане. При еквивалент от фокусно разстояние 900мм ти трябват по-малки скорости от 1/1000, което много рядко е възможно.
Общо взето конвертора е удачен вариант за светлосилни обективи ( например тези които са на 2,8), но лично аз предпочитам да си взема обектив 170-500( намирам го за много по-практично), отколкото по-светлосилен + конвертор.

Автор: krp   
Дата:   21-06-06 13:31

дааа...има сигма 170-500 май на прилични пари;-)

Ами аз го слагам на 70-200 /2.8 и ми пада качеството и то видимо....имам фокус постоянно..но трябва на твоя да си пробваш... като ще идваш пиши;-)

Автор: loveforever   
Дата:   21-06-06 13:56

krp, имаш фокус защото си на светлосила 2,8. Аз не знам колко струва този обектив, но определено не мисля, че и той е ефтин, а и стига само до 600мм с кропа. Общо-взето избора е много индивидуален.

Дата:   21-06-06 15:07

Колеги
всички сте прави!
Съгласен съм ,че светлосилата и скороста на снимане пада при конвертор.Но аз така или иначе имам този 100-300 и съм доволен от него .Търся нещо над или може би около 500 мм да е леко и на добра цена.Обикновенно тези които отговарят на тези критерии са без АФ и втора ръка.Не знам колко струва сигмата но за да я купя може би трябва да продам моя обектив и да доплатя.Ще проверя.
Лошото е ,че няма налични конвертори в БГ ,където да се тества .Тогава решението ще е много по лесно.

Автор: Стоев   
Дата:   21-06-06 16:35

Драмли, имам ги налични цанонските 1.4х и 2.0х в София. Вземал съм ги с поръчка през фотопавилиона.
На сбирката в неделя 4 юни носих в "Дървеното" за тест.

За автофокуса значенение в някои случаи има не само светлосилата на обектива, а и тялото, на което ги закачаш .

Публикацията е редактирана (22-06-06 07:45)

Дата:   21-06-06 19:02

Ех Стоев,как си ги подредил тези бели "лебеди".
Може ли срещу някоя и друга бира да ги докосна някой ден!? Ще взема "тялото "
300 Д -то и моето обективче да видя ще ли се спогодят с 2.0 х.
[beer]

Автор: samara   
Дата:   21-06-06 20:31

...ееееех, на Стоев у поста не е взето това от "незнамсикъде си" [smilie10] ...ами от собствената му раница [smilie5] ...ти не си човек бе, засрами се ! [ezik] [smilie18] ...[smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: Стоев   
Дата:   22-06-06 07:44

Драмли, на 2.0х с 300/4.0 не работи АФ с 20Д, само жужи ИС, според книжките ще работи на Про тяло от 1 серията, дето не го пише на у таблицата по-долу. 70-200ИС носи дори и 2.0х + 1.4х заедно с АФ и ИС. Само че за качество не може и да се говори...

https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/znyx2791.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/MWSnap049.jpg

Дата:   22-06-06 21:32

Мерси стоев [beer]
май ще се откажа от конверторите .Поне от АФ.
Иначе обектив 500 мм.[shtrak]

Автор: ivodam   
Дата:   22-06-06 22:48

dramli: Дали ще ти поддържа АФ-то конверторът освен от светлосилата зависи и от свързването - от конекторите. Нали сме нация техническа, чух че имало "специалисти", дето можели да ти вържат токовете да текат така, че да действа, ама аз не бих пробвал такива експерименти. Във всеки случай, даже да ти поддържа АФ-то, конвертор бих ти препоръчал най-много 1,4. 2 и нагоре мажат доста забележимо.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР