Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив втора ръка за Canon 400d - евтин за аматьорка
Автор: bleuetoile   
Дата:   15-12-11 13:47

Търсих из базара - намерих някои неща, но за да не разводнявам пуснатите теми за продажби с глупави въпроси на начинаещ - си пускам и тук моя си темичка.

Имам Канон 400Д, с китовия обектив 18-55 - от който - да отбележа - като цяло съм си доволна. Търся нещо, с което да мога да правя различни снимки, от тези, които правя със сегашния, да се уча и забавлявам.

Моля не ми се смейте, и без коментари, че търся буркански стъкла [smilie8]

Бих закупила ползван китов обектив, дори ако не е канонски - ако има приспособление за включване в моето канонче.

Нисък бюджет - 100тина лева.

[shtrak]

[thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Обектив втора ръка за Canon 400d - евтин за аматьорка
Автор: photo_video   
Дата:   15-12-11 14:11

Мога да предложа някакъв обектив на М42 резба
Helios-44-2 - 15лв.,
Pentacon auto 1.8/50 с капачки - 45лв.,
Industar-50-2 3.5/50 със задна капачка - 25лв.,
Pentacon auto Multi Coating 1.8/50 с капачки - 55лв.
.... другите са по-скъпи [smile]

с преходник (М42-ЕОС с чип за подтвърждение на фокуса, нов с капачка - 28лв.) за Канона.

В София-центъра.

Автор: nokoloff   
Дата:   15-12-11 14:11

Мисля, че няма да намериш автофокусен обектив на тази цена, но нищо не пречи да опиташ.

Ако не държиш на автофокуса си вземи един преходник M42-Canon (20тина лева) и някакъв M42 обектив като Hellios 50mm/f2 или Pentacon 50mm/f1.8 (от 20 до 50лв).

Успех!

Автор: Делян   
Дата:   15-12-11 14:18

Взимай един хелиос за 30лв, супер много ще се забавляваш и ще разбереш какво точно е всичко това дето ти е на дисплея.
Ръчния фокус е много тешкарска работа, да не говорим че ще правиш много по детайлни снимки с по-правилни цветове от 18-55.

Публикацията е редактирана (15-12-11 14:19)

Дата:   15-12-11 15:09

Благодаря ви, мили момчета за съветите! Наистина ми помогнахте!![thankyou] [beer]

photo_video, ако е удобно тези дни, утре например - да мина през центъра - от сайта ти адреса - да направим проби с моя Канончо и заверим покупка?[shtrak] [smitten]

Преходника - със сигурност и поне един от изброените обективи, ако някой не ме изпревари, разбира се?[beer]

Дата:   16-12-11 13:04

Благодаря много на всички момчета за съдействието! Извинявам се на photo_video - ще посетя неговите предложения на по-късен етап, обещавам!

Покупкая направена - очаква се другата седмица - от mathew - следната - практика B 200, с обективи: pentacon 1:2.8 28mm и sigma zoom 1:4 -5.6 55-200mm + Prakticar PB to Canon EOS EF lens adapter от Ибей - поръчан за другата седмица. Няма си чип за измерване на фокус, ама нали ще се правя на експериментаторка :)

Дано да се справя, и искрено вярвам, че ще бъде забавно и аз доволна!

[thankyou]

[thankyou] [thankyou] [shtrak] [beer]

Публикацията е редактирана (16-12-11 13:05)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР