Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 .
Автор: emilliano   
Дата:   23-05-11 17:32

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon S60 с проблем
Дата:   23-05-11 17:33

Съставям нова тема за това прекрасно апаратче - в предната се продадоха другите неща а и малко се попретрупа.
Какво може да се каже за тази канонска серия...Това са апарати, които се произвеждат с онази японска мисъл и страст, а не просто се хвърлят на мегапикселовия пазар. Стоят както и днес рамо до рамо с G-серията, с тук-там нещо поорязано, но предлагащи по компактен и стилен дизайн.

S60 е по-добре изглеждащият брат на G5 - използва същия 1/1.8' сензор, има пълна свобода откъм ръчни настройки, RAW формат, 28мм в широкия ъгъл (с това и G5 не може да се похвали)...а да - и онези три думи, написани отдолу - Made in Japan.

Highly Recommended не само от мен - http://www.dpreview.com/reviews/canons60/

https://photo-forum.net/static/forum/2011-03/zxpy9548.JPG

Сега малко и за лошите неща (свързани не с модела, а с конкретната бройка). Първи и основен проблем е сензорът - явява се едно "лилавеене" в участък около 8% в горната част на снимката (ето пример - в случая дясно - http://photo-zona.net/images/user61492/album26657/large/......_pmtm3406_IMG_5495-700.jpg). Това разбира се може да бъде "изрязано" след това и който иска да си прави снимките в 3:2 няма да има проблем. И още нещо - понякога, когато си иска, само на прегорели участъци се появява леко "раиране" на бялото (не знам дали се изразявам правилно). Втория кусур е в капачето на батерията и картата - счупена е металната пластинка, която го държи - който иска може да си го коригира със залепяне/спояване. Разбира се възрастта на апарата предполага и някой козметични забележки. Всички тези неща са отразени в цената, която далеч не би била такава, ако ги нямаше.

Апарата се предлага в пълен комплект - кутия, дискове, книжки, кабел за компютър, калъф Lowepro, батерия Canon NB-2LH, оригинално зарядно. забележка: батерията (съответно зарядното) се използват при много други канонски модели и сами по себе си имат висока стойност.
Снимки:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=26657

Символична цена на всичко: засега продажбата се преустановява. Причина - виж следващия пост.

Намира се във Варна. За други градове - с Еконт за сметка на купувача.
За връзка: ЛС и e_kalchev@hotmail.com

Публикацията е редактирана (23-05-11 20:24)

Автор: zbonev   
Дата:   23-05-11 19:59

Това лилавеене 99% е дефектния сензор на Сони - пращай го в сервиза на Канон (ПАН Сервиз - София) и ще ти го сменят безплатно дори и да е без каквато и да е гаранция - питай първо, защото може и да е изтекъл срока за подмяна на тези дефектни сензори. Моя Иксус 400 имаше същия проблем преди около година и го оправиха така - платих си само транспорта. Много съм доволен от хората в сервиза и съм им много благодарен [smilie24]

Публикацията е редактирана (23-05-11 20:07)

Дата:   23-05-11 20:16

zbonev, безкрайно благодря за информацията! Веднага ще се поинтересувам!
[beer]

Re: Canon S60 с проблем - щастлива развръзка - интересно за притежатели на "дефектните матрици Сони"
Дата:   16-06-11 00:19

Искам да започна този пост със специална благодарност към zbonev. Благодарение на него не продадох на безценица този прекрасен фотоапарат.
Вторите ми благодарности са към Сони, Канон България и Пан Сервиз.

Та...
Разтърсих се из интернет и се оказа, че наистина има огромен брой апарати с дефектна матрица на Сони. Обадих се в следващия работен ден в Пан сервиз. С радост разбрах, че все още Канон България се ангажират с безплатно поправяне на дефектиралите по този повод апарати, като мое задължение е единствено да го занеса на място или да го изпратя (тъй като съм от Варна, единствения ми разход беше за куриера). Като се има предвид, че модела е много стар и не може да става въпрос за каквато и да е остатъчна гаранция към Канон. След нколко дни писах мейл и разбрах, че частта е поръчана и нещата са задействани. Изминаха към 2 седмици и получих обаждане - апаратчето се готвеше за обратно изпращане към мен.
И така в момента при мен има един предкрасен истински фотоапарат, който беше отписан от мен и чакаше да отиде при нов собственик за без пари, който в момента е готов за нови подвизи със своята чисто нова матрица!

Една наистина чудесна развръзка.

Предполагам, че има доста хора, които притежават апарати с подобен дефект. Нека се обърнат към съответните сервизи (тази серия матрици не е поставяна само на Канон) и да решат проблема си.
Ето списък с апаратите, за които официално има информация - http://www.imaging-resource.com/badccds.html

Поздрави!

Re: Canon S60 с проблем - щастлива развръзка - интересно за притежатели на "дефектните матрици Сони"
Автор: zbonev   
Дата:   16-06-11 10:52

[beer]

Автор: desmes   
Дата:   16-06-11 11:41

[thankyou]

Автор: HP735   
Дата:   16-06-11 20:25

[smilie24] три броя от CANON PowerShot S1 бяха изпратени през последните 3 години на "Pan Service" ,гр.София от мене ,като единият бе в доста "поочукано" състояние - върнаха ги безплатно ремонтирани и в козметичното състояние в което бяха изпратени ....и досега още работят безпроблемно ( подмених им само батерийките за вътрешната памет ) !!!

[beer] за CANON ,България и "Pan Service" ..........

Автор: vwghost_13   
Дата:   17-06-11 08:03

"[beer] за CANON ,България и "Pan Service""

По скоро :
[beer] SONY EUROPE [smilie7]

Предполагам че се сещате че ремонта е платен от SONY EUROPE и са пратили нова матрица безплатно.

Автор: miton   
Дата:   18-06-11 00:06

И аз съм много доволен, хората са точни[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР