Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 20D-body-390лв.
Автор: kodakprestige   
Дата:   26-05-10 12:15

Тяло на Канон 20Д на добро састояние ,не е използвано последните 2 год. ,тялото се намира в гр.София контакт ......

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 20D-body-390лв.
Автор: klez   
Дата:   26-05-10 22:57

:-) запази ми го до утре на обяд... днеска дето ти звънях за него

Дата:   27-05-10 11:57

Купено [thankyou]

Дата:   27-05-10 19:57

Да си кажа аз сега....

1. Светкавицата не му работи... или поне аз не успявам да я подкарам, на Авто режим се изважда сама показва иконката и обаче не святка....
2. матрицата е доста изцапана не знам дали подлежи на чистене, продавача предвидливо искаше да се видим на закрито където не си личи това.
3. продавача не си вдига телефона :), ако грешката е в мен някъде нека ме поправи ще му се извиня...

Дата:   27-05-10 19:57

В тоя ред на мисли някой знае ли къде чистят матрици и подлежат ли на почистване

Автор: mitadoc   
Дата:   27-05-10 20:06

Интересно става....[smilie10]

Дата:   27-05-10 20:17

погледнах я матрицата наистина има прашинки по нея.... предполагам че това ще може да се изчисти.... ама за светкавицата.... аз като исках да щракам в общи линии продаваче все го дърпаше и викаше чакай аз да ти пощракам някоя снимка да ти покажа.... сега не си вдига телефона... представи се уж за професионален фотограф не знам доколко е истина тва :) Видя ми се надежден и сериозен човек за тва не съм се и осъмнявал.... иначе сега като се загледах апаратчето е отваряно тъй че може и да не подлежи на ремонт светкавицата ;) а някой има ли идеи къде има сервиз по принцип? за каноните

Дата:   27-05-10 22:21

emi tva e otgovor ot prodavacha nqma... az se oparih, izbqgvaite da pazaruvate ot tozi prodavach... men mi napraviha spravka ot policiqta za ime adres i t.n. i sym podal jalba... izbqgvaite go za da nqma drugi opareni kato men

Автор: burnmaster   
Дата:   27-05-10 22:30

Лоша работа.

Автор: apollo   
Дата:   27-05-10 22:30

В тоя ред на мисли ми е много интересно по кой член от НК ще бъде подкарана преписката [smilie11]

И има ли престъпление от общ характер... измама?!... хм, при директна среща между двамата, пробване на техниката и впоследствие мрънкане от другата страна много се съмнявам!

Некоректно отношение вече да! Ако наистина го има този момент продавачът просто по мъжки да си прибере техниката и по живо по здраво [smilie24]

Автор: burnmaster   
Дата:   27-05-10 22:34

Ако светкавица от 10Д би могла да стане на 20Д бих могъл да ти помогна като ти я подаря.
Толкова от мен.А продавачи от тоя сорт требва да бъдат белязани в профила като НЕКОРЕКТНИ.

Автор: apollo   
Дата:   27-05-10 22:36

Дай да изчакаме да видим реакцията на продавача все пак и неговата гледна точка.

Факт обаче е че е много неприятно да откриеш че това което си си мислил че е наред впоследствие се окаже че не е... уви, всяка техника трябва да се пробва добре и на хубава светлина разбира се [smilie24]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   27-05-10 23:30

... Очи гледАли ...... очи ревАли ....
[smilie7] [smilie7]

И аз купих 30Д от Германия .... и като го освободих на митницата и платих таксите ....
.. отварям кашончето - ааааа - Д30 !!
В много прилично състояние , при това :)) ... малка грешка , примерно !!
Е ,ся го продавам с 200 кинта надолу , ама ... мой проблем си е !

Ти , поне си го видял на живо - да си гледал , брачед !!!

Глътни водата , СТУДЕНАТА !! .... и , дреме ти на куро - животът не свършва с една пластмаса !! [beer] [beer]

Автор: showtime   
Дата:   27-05-10 23:39

Абе преебушката си е кофти работа.
Колега, недей да се косиш! На теб ти става още по-гадно, защото си гледал очи в очи купувача докато си пиел студената вода.
Майната му! Пък ако го срещнеш някой ден ще му го върнеш с лихвите.[smilie24]

Публикацията е редактирана (27-05-10 23:39)

Дата:   27-05-10 23:52

Не бе аз не се кося толкова
ама.... седнахме на кафенце.... говорихме си
тръгвам да го хвана фотоапарата, той ми го дърпа от ръцете, дай аз да ти щракна някоя снимка да видиш..... аз съм професионален фотограф ала бала....
и аз като човек не толкова наясно с нещата пък и го виждам че е човек със някви снимки... тука в сайта акаунт ала бала ... си помислих че е сериозен човек и приех на доверие.....
тръгвам да отварям светкавицата да видя дали не е клеясала в тоя момент той пак ми го дръпна от ръцете да снимал.... ама аз нали наивен такъв не съм се усъмнил... с добри намерения пак ... и така :) щрака той щрака показа ми снимките аз щастлив че накрая съм се оборудвал с D-SLR след толкова години :) и така... аз съм си виновен знам :)..... а относно колегата дето пита по-горе за Наказателния кодекс.....
по скоро Закона на улицата :) ама не съм такъв човек, ако тръгне с външна светкавица поне ще съм щастлив... и повече никога доверчив и добронамерен към който и да било

Автор: otvorenia   
Дата:   29-05-10 11:29

Дефектите в апарата продавача не ти е упоменал защото е предполагал че няма да го купиш.
Предвидливо е намалил първоначалната цена.
Ориентирал те е обаче с това че е про фотограф, което предполага че тялото е в лошо състояние впредвид и годините на това тяло.
Купувам апарат или обектив от про фотограф, след като го проверя щателно помагайки на някой приятел който търси.
Лично за себе си само ново, за да няма недоразумения.

Пусни тема във форума за случилото се, дай и данни за продавача. Това че ти не разбираш по никакъв начин не го оневинява ако има умисъл.
Не мисля обаче че човека ще се крие за тази малка сума пари

Публикацията е редактирана (29-05-10 11:38)

Автор: pafkataa   
Дата:   29-05-10 12:52

Мн. кофти е станало да ... [smilie2]
И аз се позачудих на обявената цена , въпреки че апарата вече е доста стар. Моят когато го вземах огледах всичко за което се сетих + фокусирането на обектива разбира се .
За съжаление има и такива продавачи [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Много успех все пак [smile]

Дата:   29-05-10 14:01

еми дам.... и на мен ми се струва глупаво за 300лв да си рискуваш доброто име пред колеги ама.... всеки си има приоритети :) редно беше все пак да ме информира за това а не да ми го дърпа от ръцете и да вика 'чакай аз да ти щракна някоя снимка аз съм професионален фотограф'
:) както и да е.... вчера го носих в зентекс изчистиха му матрицата че беше ужасно мизерна сега вече е перфектно чистичка :)
Хубаво щеше да е поне да знам ако е носен в сервиз за тая светкавица и не може да се оправи.... за да не се занимавам да го нося пак :) ама май вторник-сряда ще го оставя в зентекс да си играят
както и да е ;) да считаме темата за приключена, аз съм си виновен че не съм гледал достатъчно....

Автор: Insight   
Дата:   29-05-10 17:04

... тц, не си си ти виновен.
Ако всичко, което пишеш е истина ... и ако постнеш телефон и друга информация за продавача вероятно ще спестиш на други хора опасността "сами да са си виновни".

... апропо опита ли да му се обадиш от друг номер?

Автор: guciguci   
Дата:   29-05-10 17:09

Хм...много мошеници в този форум се навъдиха. Позната история ...

Дата:   29-05-10 20:08

Успях дори да се свържа с него.... вдигна ми и думите му бяха 'с външна светкавица си работи' ... викам 'е добре де а за вградената не трябваше ли да знам че има проблем'
"ааа не знам аз съм професионалист снимам в студио вградената не съм я пускал пък и тя няа ти върши работа те са гадни вградените"

GSM: 0889 ......
Снимка може да видите в профила му :)
Всъщност в Зентекс като пробвахме и с външна светкавица не щя да светне....

Автор: mitadoc   
Дата:   29-05-10 20:36

Баси наглярът.[smilie23]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   29-05-10 20:54

Опааааааа, лошо...

Горния пост е всъщност първото сериозно притеснително нещо в тази тема.

Това, че матрицата била мръсна - все едно да се притесняваш, че са ти рподали автомобил без всичкия бензин в резервоара...
Това, че не работи вградената светкавица - по-скоро е много неприятно некоректното поведение на продавача. Защото купувача трябва да си вземе сам решението, и трябва да знае всичко за стоката. И това - купувача да знае всичко за стоката - е отговорност на продавача, не на купувача!!! Иначе си е чисто заблуждаване - ако е организирано законно, тогава пък още по-зле от морална гледна точка [smilie23] Обаче - това е много важно успокоение за купувача в точно този конкретен случай - наистина неработеща вградена светкавица на 20Д за 300 лв. (доколкото разбрах от един от постовете на klez това е била цената) изобщо не би ме притеснила - наистина в каквото и състояние да е - аз лично не бих я използвал. Пък 20Д никак не е лоша камера иначе за 300 лв. - 300Д и Д40 вървят по-скъпо. Но пак повтарям - купувача трябва да знае и да си решава сам!

Но това, че камерата не работи и с външна светкавица и това е проверено при Зентекс - това вече е наистина лошо. Излиза, че тялото не управлява светкавица - пък това вече е кофти.
Това, което е казал господина с ник kodakprestige по телефона е малко съмнително, защото:

- ако тялото не пали и външна светкавица, как ли е управлявал с него осветление в студиото си професионалния фотограф?

- продавачът май така или иначе бърка нещо за това тяло - та kodakprestige снима с Никон!

Автор: Jim__Beam   
Дата:   29-05-10 21:13

Ташак работа .....

За 300 лева - номера от селски вечеринки [smilie23]

Дръжте темата горе , да го прочетат повече хора , да разберат що за стока е тоя "Престижния" !!! [smilie7] [smilie7]

... Сигурно е очаквал да го отнесе някой от провинцията и после да има - при мен нямаше проблеми , всичко си работеше нормално - ти си го преебал нещо ... или при транспорта са го треснали !!!

Па , като го гледам .... и на гей ми мяза , на сичкото отгоре [smilie19] [smilie19]
Сигурно го трещят моделите му [smilie5] [smilie5]

Дата:   29-05-10 21:21

нене 370лв ми го даде 300лв го казах ей така.... смисъл приблизително.... не ми е намалил чак толкова.... ама както и да е :) поне не съм се оръсил някаква космическа сума ;) ще снимам денем

a относно:
"- ако тялото не пали и външна светкавица, как ли е управлявал с него осветление в студиото си професионалния фотограф?"

Той толкова работи ми наговори дето се оказаха лъжа че въобще не мисля че някога го е пускал в студио тоя фотоапарат ;)

Публикацията е редактирана (29-05-10 21:25)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР