Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 търся fuji f 30/31
Автор: kimmik   
Дата:   15-12-10 02:06

Търся тези модели до 200 лв. Предложения моля на лични.

Отговори на това съобщение
 Re: търся fuji f 30/31
Автор: fixt00l   
Дата:   15-12-10 15:02

Ха-ха, мечти ... Не си губи времето, колега, приятелски съвет.

Автор: vladihg   
Дата:   15-12-10 15:56

За времето си бяха супер тия модели, но вече има доста сапунерки, които предлагат много повече за парите си от тях...

Ей ти пряко сравнение на такава по-компормисна бюдюжетна фотка с култовото Фуджи - същата чисто нова е 200 лв. в ТМ [beer], да не говорим че малко по-скъпи апарати предлагат още повече качества и възможности.

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=24&mo1=279&p1=1658&ma2=36&mo2=937&p2=7133&ph=18

Дата:   15-12-10 16:07

Колега, не лъжи така човека, няма чудеса, още като видях че е самсуняк, дето в ТМ съм пробвал сума такива, и спрях да чета...Как може да сравняваш патентования сензор на Фуджи с тая шитня, 1/1.7 срещу 1/2.33, в тоя смешен сайт даже са объркали размера [smilie10] [smilie10]

Дата:   15-12-10 16:14

Я покажи къде е сбъркан размера, че нещо не довиждам - апропо почти всички снимки в профила ми са със Самунзи с малка матрица, въпреки че навремето ползвах Ф31фд с голяма такава, същия ми се оказа прекалено ограничен като фотографски възможности и го зарязах...[ezik] [beer]

Автор: clipse   
Дата:   15-12-10 16:19

Хаха, колегата fixt00l винаги е прав - не спори с него, да не дойде да ти счупи ръцете и краката.[smilie18]
Световен шампион е по нещо си, не знам какво точно, ама е много страшно.[smilie5]

P.S. Иначе точно и аз мислех да посъветвам автора да посъбере още някой лев и да вземе или някой евтин DSLR или по-нова сапунерка.[smile]
Все пак 2006-та отдавна мина. Супер апаратчета са си фуджитата, но просто не си заслужава човек да даде много пари за тях сега.[smilie3]

Публикацията е редактирана (15-12-10 16:23)

Дата:   15-12-10 17:26

Нищо не го съветвай, добре знаеш, че и сапунерка, и дизелар са необходими.Като имаш читав дслр и някоя гнусна сапунка ти омаже снимката...Интересно ми е на ISO800 от ръка как ще направиш снимка на f 5.6 като тая, в профила ми.А освен на Dpreview и DCRP не вярвайте на други сайтове.

Дата:   15-12-10 19:27

Не виждам проблем да направя снимка като тази в профила ти от ръка, пък вече дали ще е на ISO 800 е друг въпрос... Не ми е проблем и на ISO 800 да е и то с Panasonic FZ18, който е и с по-малък и по-шумен сензор, но пък снима RAW и след конвертиране с ACR и смаляване до размера за форума ще изглежда може би дори и по-добре.[smilie3]
Второто изречение не го разбрах обаче. Имаш предвид, че трябва и DLSR-а и сапунерката да са читави? Ако е така, то съм съгласен.[smile]

P.S. Ако фуджитата имаха RAW, щяха наистина да избият рибата, но уви...[smilie2]

Публикацията е редактирана (15-12-10 19:32)

Автор: penman   
Дата:   15-12-10 22:09

vladihg никога не е имал Ф31. Преди време (когато бях пуснал обява за продажба на моето Ф31) ми предлагаше бартер за неговия Канон А640, разбира се че не се съгласих. Той намери застояло по рафтовете Ф50 и започна много да го хвали. Правил съм директни сравнения на двата модела и категорично мога да кажа, че Ф31 е много по-добър фотоапарат. vladihg от известно време продава Самсузи и разбира се си хвали стоката. А колкото до цената която предлагаш - просто забрави някой да се навие да се раздели с една истинска легенда за 200 лева. Преди няколко месеца продадох моето за 300 лева и сега съжалявам, че го направих, защото не винаги можеш да мъкнеш DSLR-а, а сравними по качество с него днес са само двата Канона S90/G11, Самсунг EX1 и LX3 на Панасоник, но цените им са в пъти по 200 лева.

Публикацията е редактирана (15-12-10 22:24)

Дата:   15-12-10 22:24

Легенда, легенда, ама сега всички сапунери с последния 10MP сензор на Sony вадят точно толкова, ако не и по-добри резултати от F30/F31.[smile]
Моделите с този сензор са вече към 10-на - Canon G11/G12, S90/S95, Nikon P7000, както и 2-3 модела на Самсунг. Свалях RAW файлове от каноните и мога да кажа, че ISO 1600 е напълно използваемо, за разлика от фуджитата.[smilie8]
Както казах, може би ако фуджитата имаха RAW режим и те щяха да се справят още по-добре, но нямат, така че ISO 800 им е границата общо взето.
Сега, като вземем предвид и че резолюцията на фуджитата е по-ниска, то не виждам никакъв смисъл да се моля на когото и да било да ми продаде такова за 300 лева, вместо да си взема един Canon S90 за 450-500, който освен всичко предлага и много по-добър ръчен контрол...[smilie8]

Отново да кажа, че и аз съм фен на тези модели, но също така не е лошо да сме реалисти - технологиите се движат напред и конвенционалните сензори настигнаха и задминаха възможностите на Super CCD. Е, динамиката при DSLR-ите още не са я достигнали, ама това е друга територия.[smile]

EDIT: Хехе, тъкмо съм постнал и сте си допълнили поста.[smilie5] Да, и панасониците от LX серията са доста добри и да, всички тези модели са по-скъпи и от 200 и от 300 лева, но са и доста по-нови и съответно по-запазени. Ако си търсех добра сапунерка сега, определено бих търсил Canon S90, понеже е най-малък, най-лек и най-евтин от тази нова генерация.[smile]

Публикацията е редактирана (15-12-10 22:36)

Дата:   15-12-10 22:36

clipse, ако намериш Canon S90 за 450 лева - наистина е добра покупка. А колкото до твърдението ти че той има по-добър ръчен контрол - то не е вярно. Ф31 има също пълен ръчен контрол, ти вероятно го грешиш с наследниците му - Ф50, Ф100. Жена ми ползува Ф100 и липсата на пълен ръчен контрол ме дразни най-много, макар че и на 400-800 ИСО шуми доста повече от Ф31.

Дата:   15-12-10 22:41

Под по-добър ръчен контрол имам предвид не наличието на опция за ръчни настройки, а начина на управление на тези натройки.
S90 има пръстен околко оптиката, който може да се програмира да контролира какво ли не, а при фуджитата, ръчните настройки са като добавка...[smilie8]
Колкото до парите, да, 450 лева са малко оптимистични, но съвсем наскоро гледах тук в базара една оферта за 500 лева за S90, така че не е чак толкова безбожно скъп.[smilie3]

Дата:   15-12-10 23:09

Основното което ме накара да се разделя с култовия Ф31фд бе посредствения обектив - ето от почти една и съща гледна точка и разстояние какво се хваща с него на 1600 ИСО
https://photo-forum.net/static/forum/2010-12/glen0196.JPG
https://photo-forum.net/static/site_pics/146/a_......_1.jpg

и един "скапан" Самсуняк пак на 1600 ИСО
https://photo-forum.net/static/forum/2010-12/qbtk6157.JPG
https://photo-forum.net/static/site_pics/157/l_......_1600.jpg

За почти същите пари при Самсунга имам по-добра динамика и наситеност нацветовете която мога да коригирам както си искам в самия фотоапарат. При 12 МР като детайл отвсякъде отвява Ф31фд. В джобен модел имащ същата тежест и големина имам 24 мм широк край и 360мм дълъг край плюс пълен ръчен контрол. Еми при такава съпоставка Ф31фд е просто едно семейно любителско апаратче[beer]

П.П.
Пропуснах че Самсунга има оптична стабилизация каквато Ф30/31 няма, така че мога да снимем на много по-ниско ИСО,за да имам по-добри резултати, а щом вярвате само на дпревю - същия го е обявил Самсунг ВБ650 за компактен ултрразум на 2010 г.[smilie18]

Публикацията е редактирана (15-12-10 23:32)

Автор: danny_falin   
Дата:   16-12-10 14:23

ще извиняваш ама снимката от самсунга е некъде към 12 пъти по-отвратителна от на фуджито

аз бих дал до 300лв за такова фуджи зависимост от състоянието, ако има някой да драска

ако във ф100 бяха сложили старият сензор, щях да си взема 2 броя, един резервен, пък който иска да си снима със самсунг и с каквото си иска

Дата:   16-12-10 15:22

Аз нямам амбиции да правя шедьоври на 1600 ИСО, пък и кой ли друг има такава амбиция още повече със сапунер - ако някой мисли обратното значи говорим на различни езици. Пуснах сравнението щото горе ме обвиняват, че не съм пипал Ф31фд - е пипал съм го и за неангажиращи снимки тип семеен албум установих, че е ОК, но само толкоз нищо повече......[beer]

Автор: ipolit   
Дата:   16-12-10 21:16

Новите сапунери са пълен боклук (освен по-горе изброениете, дето са почти по 1000 лева). Аз напоследък смених няколко, обаче някой дето поне се доближава мъничко като качество на снимката до стария ми олимпус сп-350 не можах да намеря. Много съм разстроен, ама пък е срамота да се дават луди пари за снимки на пиянски вечеринки.
Тъй че продължавай да си търсиш фуджито и не се връзвай на легенди за подобрено качество на изображението в ниския клас, няма такава бира.

Дата:   16-12-10 22:27

В ниския клас всичко е боклук, това е вярно за съжаление.
Няма как и да е другояче, предвд и цените в момента - няма как да искаме за 200 лева да ни се предложи нещо също толкова добро, или дори по-добро от нещо, което е струвало 500 примерно преди време - не стават чудеса.[smilie8] Електрониката поевтинява, но всичко останало, не, така че оптиката и качеството на изработка като цяло, биват компрометирани с цел да се постигне определена цена.
Когато ниския клас струваше 5-600 лева (около 2005), тогава имаше много свестни предложения в него. То и фуджитата са горе-долу от това време, така че затова са добре. [smile]

Дата:   17-12-10 11:04

Наистина трябва и сапунката да е на високо качество, иначе с дизелара яки снимки, а със скапан сапунер на исо200 вече снимките са мармалад.Виж в и-бей, но под 450 лв едва ли.

Автор: boradaff   
Дата:   17-12-10 12:54

Пратих л.с. за Fuji f40fd

Дата:   17-12-10 20:01

Fuji F40fd е най-нечитавия модел от F серията, затова и най-кратко време бе в производство. А колкото до поместените по-горе снимки, трябва да си доста зле със зрението, за да не видиш огромното преимущество на F31fd. А че не е снимано от една и съща точка е повече от ясно като се отчете ъгъла под който е ретроавтомобила.

Дата:   17-12-10 21:04

Спирам със спаменето - щом 24мм е равнозначно на 36 мм и оптичната стабилизация позволяваща да снимам от ръка на 80 ИСО без светкавица не е стабилизация... явно на много хора нещата са им ясни като в мъгла...[smilie18]

От ръка ф31фд
https://photo-forum.net/static/forum/2010-12/ktxl6656.JPG
https://photo-forum.net/static/site_pics/157/l_......_1600.jpg

и от ръка с една проста сапунерка
https://photo-forum.net/static/forum/2010-12/feuu6530.JPG
https://photo-forum.net/static/site_pics/164/l_......_80.jpg

Автор: cristo   
Дата:   22-12-10 10:01

ISO 1600 на този самсунг, с който е снимана по-горе жълата кола е абсюлятно НЕизползваемо!
даже на F20/F30/F31 исо1600 става само при ресайз, но ИСО 800 е 95% като на 6/10МР DSLR с CCD матрица! и това е ЕДИНСТВЕНА сапунрска матрица, която е способна на това нещо!

така че стига с глупостите! Снимал съм доста с F20 и съм сравнявал с Nikon D40 и D80 - няма и няма и да има друга малка матрица с такова качество!

Дата:   22-12-10 21:28

[smilie18] Хе, хе верно стига с глупостите - точно пък Д40 и Д80 са на светлинни години пред Фуджито - явно твойте ДСЛРи май нещо не са били наред при тестовете[smilie18]

П.П.
Виж съвремемнните hi-end сапунери с новите си матрици ако не гонеха излишно многото пиксели отдавна да са развенчали митологичния му ореол отвсякъде не че и сегоа не го отвяват по редица показатели[ezik] А 1600 и 3200 ИСО на моя са напълно използваеми естествено при по-малък печат [ezik]

Дата:   22-12-10 22:02

Препоръчвам на теб очила...Като си такъв експерт, дай на тия момчета акъл...

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf31fd/page15.asp

Дата:   22-12-10 22:24

Ако случайно си забелязал точно за тия момчета д40 е много по-добър от д50 а те именно него сравняват с Ф31 а не Д40, а за д80 пък да не говорим.[ezik]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР