Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Продаден
Автор: santoli   
Дата:   22-10-10 15:42

to be continued...

Отговори на това съобщение
 Re: Pentax F50/2.8 Macro
Дата:   22-10-10 15:46

Оптически е идеален, на външен вид има почти незабележима драскотина на боята от долната страна и леко износени капачки и сенник (неоригинален)

Все още се смята за един от най-добрите 50мм обективи правени въобще като цветове, контраст, боке и острота още максимално отворен. Макро 1:1.

Единствената причина за продажбата е, че 50мм ми идват доста дълги и ще се ориентирам към 35/2.4 заради фокусното разстояние, но от сега знам, че ще ми липсва.

Намира се в София, пращам и с Еконт с опция да се погледне преди да се плати.

Цена: безценен, но ще се придържам към 300лв.

Дата:   22-10-10 15:47

http://kmp.bdimitrov.de/lenses/primes/normal/F50f2.8-Macro.html

Автор: zoro.dam   
Дата:   23-10-10 10:47

Не сьм сьгласен че вьпросният обектив е един от най добрите на Пентакс от филмовата ера,все пак е от F серия а не А серия която е изключително успешна от ЗЛАТНИТЕ години на фирмата!Автофокуса му е по бавен и ми се струва че цената му е малко височка.[smilie24]

Автор: dreamer   
Дата:   24-10-10 00:25

zoro.dam, кой ти ги говори тия работи?!??

"А" макро по-добро от "Ф" макро?!?! ОМГ!!! https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/vmpj4214.JPG

"А" обективите лека полека отиват в историята и компромиса, като в същото време вече не са конкурент на автофокусните си братя.

Дата:   24-10-10 09:32

Колега,явно не сте разбрали писанието ми,когато се пише за един обектив че се продава,не се пишат глупости,защото се убедих че вьв форума има фотографи които не са виждали лента,камо ли са правили снимки с такьв фотоапарат и пишат разни небивалици,то и Фсерията е вече история....

Дата:   24-10-10 14:02

Дамянов, всеки е свободен да си пише каквото си иска. Това дали са глупости или не, го вижда читателя, а аз видях едно грешно твърдение от теб, което в случая е небивалица без значение дали си снимал на филм или не.

Дата:   24-10-10 15:41

Колега явно ,че и Вие не сте разбрали какво означава обектив на който лещите са от стькло,тази тема явно не Ви е достатьчно позната,научете се да снимате на филмово тяло и след това ще коментираме,няма смисьл да задьлбаваме повече,моя замисьл беше друг,Вие се засегнахте,като че ли Вие сте продавача,аз мисля ,че като се продава нещо човек трябва да бьде по скромен и да не пише глупости.Приятен ден![smile] [shtrak]

Дата:   25-10-10 11:06

Минали са ми няколко A, F и FA 50-ци през ръцете. Отстоявам си думата, че F50/2.8 е изключителен и определено не е само мое мнение. Да, FA версията е със същата оптика и по-бърз автофокус, но и цената му на старо е доста солена.

Моля, по-спокойно и без караници [beer]

Дата:   25-10-10 11:08

Няколко думи за обектива:
Обектива с пластмасов корпус, метален байонет, с метална механика и стъклени лещи. Има нанесено 7 слойно SMC просветление на всички лещи, което не е изменено до ден днешен като изключим ДА обективите и Лимитед обективите на които съответно им е добавено допълнителен слой за оптимизиране на работата с матрици + на някои обективи покритие за по-лесно почистване, а на ФА лимитед допълнително анти гоустиг покритие за предотвратяване на сияния и понижаване размера хароматичните аберации.

Обектива е проектиран за специфична употреба и за това умишлено му е сложена по-бавна предавка на АФ с цел по-прецизен и по-точен фокус. Обектива е изработен от висококачствени материали като е остър е още на най-отворената бленда за разлика от по-светлите стандартни 50мм обективи и достига максимална резолюция в режим близък до увеличение 1:1. Рисунъка на обектива е специфичен и доста приятен като напомня леко за такумарско боке, като в същото време замазва фона като по-светлите. Обектива спокойно може да се използва и във всички други случаи, като единствената му забележка е че е малко бавен в динамични ситуации и може да не е най-полезния обектив. До сега лично бърз макро обектив не съм виждал, като дори и последния 100мм ВР също е не е от най-пъргавите. Имах възможност да снимам с него благодарение на администраторите на пентаксовия форум.

Техническа спецификация на обектива:
SMC PENTAX-F 50mm 1:2.8 MACRO
Оптична схема: 8 елемента в 7 оптични групи
https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/hxuh6567.JPG
Година на производство: 1988 - 1990
Бленда 8 ламела: от f/2.8 до f/32
Минимално фоусно разстояние: 19 см
Максимално увеличение: 1:1
Зрителен ъгъл по диагонал: 47 градуса
Зрителен ъгъл по хоризонтал: 40 градуса
Резба за филтър: 52мм
Тегло: 385 г

Зоро няма как да ме засегнеш с голословие и парадиране.

Дата:   27-10-10 00:25

Запазен

Дата:   29-10-10 11:28

Честито на новия собственик [shtrak] [beer] Дълго и вярно да му служи и само на фокус [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР