Автор: Mixmike
Дата: 19-03-10 14:53
Защо които са го ползвали не са си го задържали?
Екобо специално, минава на никон.
За Deniac нямам представа...
Аз лично си продадох 70-200/4 и си оставих този 200мм, защото си направих сметка, че 70% от кадрите снимам на 200мм, 25% на 70мм и по-малко от 5% в средата на зум-а. Някакси не мога да работя със зум.
А в момента реших да се разделя с него, понеже ми станаха 3 прайма над 90мм и нито един по-широк. Затова и сега купувам 35mm L, част от който ще финансирам с продажбата на този.
Освен това досега съм притежавал/използвал, за определен период от време, почти всички качествени стъкла на канон. Без пластмасовите боклуци и EF-s. Просто щото си е краста да се пробва нещо ново, или пък някой дребен детайл в дадените обективи ме е дразнил.
Пример със 100мм макро - продадох го, защото го ползвах да снимам сток, но много често не успявах да го "удържа" при 1/160 колкото ми е макс-а при снимане с китайски синхронизатор. Взех си сигма 50мм макро - отвратителен обектив, бавен и шумен фокус, "хънтване" дори при достатъчна осветеност, безумно закрепване на сенника в следствие на което съм го оставил в кутията и не го ползвам...Но, успявам да го "удържа" при 1/160 и успявам да си свърша работа, което е целта.
|
|