Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Невероятно предложение за D700 на което не мога да откажа?
Автор: mitakabus   
Дата:   08-12-09 11:16

Очаквам предложение за тяло...[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kadar   
Дата:   08-12-09 13:48

3999,00 лв.с ДДС :) Неотваряно :)

Re:
Автор: mitas-----   
Дата:   08-12-09 14:48

1700 evra 2 upotreba

Re:
Автор: CyberGene   
Дата:   08-12-09 15:13

Сега ако ми кажеш, че го търсиш за себе си, трябва да ме черпиш една бира, дето толкова много ми обясняваше как съм се прецакал с D700 [ezik] Taka e, естественият ход на нещата е от Сони към Никон [smilie3] Майтапя се, не ми се връзвайте.

Публикацията е редактирана (08-12-09 15:14)

Re:
Дата:   08-12-09 15:40

Хайде по -сериозно , и без отва съм в дилема ... [smilie5]
За 3999 мога да си го взема и аз..[smilie7]

Публикацията е редактирана (08-12-09 15:41)

Re:
Автор: gmg571208   
Дата:   08-12-09 17:22

[smilie10] [smilie10] [smilie10]
Сега ще видим в базара истински обективи за СОНИ![smilie25]

Re:
Автор: PeterPAN   
Дата:   08-12-09 17:47

не останахме с айм-сори

Re:
Дата:   08-12-09 17:49

гледах по сайтовете някъде в УСА $2300 ма не обърнах внимание на ли се очаква айм-сори да пуснат конкурент за 2300лв [smilie5]

Re:
Дата:   08-12-09 17:56

Аз се сещам за един човек дето от Никон мина и снима с А900 [smilie5]

Re:
Автор: burnmaster   
Дата:   08-12-09 18:10

3750лв Чисто нов.
Пиши ЛС ако си навит

Re:
Дата:   08-12-09 19:03

Аз когато си купих моя, понеже го взех и с обектив, говорих с Фотосинтезис за отстъпка и не знам там точно как се получиха нещата, понеже си взех обектив 50/1.4G, за който важеше отделна промоция в тоя момент, но като цяло излязох с около 200лв спестени от това да си бях купил поотделно нещата. Може би е било заради обектива, не знам, но може да се обадиш и да питаш все пак за себе си.

Re:
Дата:   08-12-09 19:05

Между другото Айм Сори май не се чува да пускат скоро каквото и да е ново, но пък се чуват слухове, че Д700 ще се спира от производство скоро. Не е ясно с какво ще го заменят, може би с новия още по-готин сензор от D3s, но може и да сложат 24-мегапикселовиа сензор на Сони, който аз лично не намирам за аналогичен - висока резолюция и слабо ИСО. Д700 се купува заради обратното обикновено...

Re:
Автор: da.fo   
Дата:   08-12-09 20:59

[smilie10] [smilie11] [smilie10] [smilie11] ..... [smilie21]

Re:
Дата:   09-12-09 09:24

Абе раздвижила се е темата да видим.. :)
Не съм решил още, опипвам почвата! Че с тая криза трудно се сменя система! А и А900 ще ми легне добре на наличните обективи. Чакаме Бони да видим какво ще каже за А850...[smilie7]
..бтв,ако ще сменям ще е заради точния и бърз АФ и до някъде "по-ефтините" и намиращи се обективи. Като гледам интероплация на Д700 до 24мпик. си е същия шум от всякъде!!! Както и обратния вариант, така че ИСО-то майната му! [smilie5]

Публикацията е редактирана (09-12-09 09:31)

Re:
Автор: kirile   
Дата:   09-12-09 09:49

[smilie18]

Re:
Автор: nikidi   
Дата:   09-12-09 10:06

бих казал нещо, но май е по-добре да си замълча [beer]

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   09-12-09 10:17

..по-добре.....[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   09-12-09 11:02

Виждам , че привлякох вниманието ви - е може и да не е на който трябва но все пак..[smilie5]
Та по въпроса:
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1021&message=......
..и нека спора започне сега! [beer]

Re:
Дата:   09-12-09 14:55

Веднага ще ти дам едно мнение. Картинки от Никон се гледат или от JPEG от апарата, с включено шумподтискане, или конвертирани от RAW в никонския софтуер Capture NX2, който ги прави да изглеждат по същия начин и изобщо алгоритмтие за шумоподтискане на Никон са това, с което са най-известни. В случая е ползван някакъв тъп конвертор, който дори не съм го и чувал. Всичко освен Capture NX е боза, аз дори спрях да ползвам Lightroom. След това - идеята да ъпсемплираш е абсурдна. По-добре да се даунсемплира изображението от А900 до това на Д700. Алгоритмите за ъпсемплинг са много по-кофти и естествено, че ще дадат кофти картинка.

За да се сравняват два апарата, е много по-важно всеки от тях да ползва собствения си софтуер за конверсия или директен джипег от камерата, а не някакви измислени конвертори.

Митак, аз ти казах вчера и на лични. Това за естествените цветове на Сони е някакъв мит. На мен от А700-цата ми излизаха все едни червеникаво-кафеви снимки при по-високо ISO. Дори при баланс на бялото, калибриран на място по сива карта или впоследствие на софтуер... От Никона не знам нереалистични цветове ли излизат, обаче картинките са прекрасни като цветове, красиви, направо мед ти капе на сърцето :) Другото е булшит. И изобщо цветът е нещо, дето като искаш, го оправяш софтуерно.

Не искам да споря, всичко е въпрос на вкус. Знам, че сигурно няма да приемете това, което ще кажа сега и ще кажете, че си внушавам, обаче просто от Никона снимките си излизат прекрасни - цветове, острота - още отначало забелязах, че почти не ми се налага да коригирам каквото и да е, даже понякога си снимам директно в JPEG. И изобщо се усеща, че всичко в тоя апарат е направено точно както трябва да е, правили са го фотографи, които знаят най-добре каква изображение ще изглежда най-добре. Сонито като че е правено от инженери, откъснати от реалната фотография. Е*ем ти и натуралните цветове и динамика, когато на всяка снимка ми се налагаше да си играя по половин час в Lightroom и Фотошоп. Фотографията не е в това цветовете да били най-реалистични... Нито на хартия, нито на монитор можеш да придадеш същите цветове, които виждаш. А динамиката е нещо, което е субективно. Това как вижда окото ни контрастните сцени е все още сложна материя за разбиране и еднозначен отговор на въпроса няма. Фотографията трябва да радва, а не да бъде някакви числа на реалистичност от таблици. Не, никога не бих се върнал на Сони повече. Имат хубави обективи, имат наследството на Минолта, но някъде по веригата Сони са вкарали идеологията си на огромната многомилионна електронна корпорация, произвеждаща всичко - от телевизори до мп3-плейъри и са решили да се пробват и във фотографията. И постигат много добри резултати. Обаче дали могат и повече... в това не съм сигурен.

Публикацията е редактирана (09-12-09 15:09)

Re:
Автор: Georgi_Kocakov   
Дата:   09-12-09 17:23

CyberGene , до голяма част споделям мнението ти и съм абсолютно съгласен с теб. Искам да споделя един проблем , който все още имам и се надявам да получа отговор от теб. Снимам с д300 и все още не мога да постигна такова качество от Роу, каквото апарата демонстрира при добра експонация от вътрекамерен жипег директно. Ползувам кепчъра НХ2, и след обработката конвертирания файл с нищо не превъзхожда, а понякога и отстъпва на директния жипег. Това мое наблюдение се потвърди, когато прочетох откровеното признание на един руски про уайлдлайффотограф, ползуващ също д300 и останах озадачен наистина.[beer]

Re:
Дата:   09-12-09 18:11

Ами честно казано не знам на какво може да се дължи, не съм работил с D300. Пробвай да си инсталираш последните ъпдейти на NX2, може да е от това. Аз лично съм си правил експерименти, като снимам в апарата на RAW+JPEG и след това съм сравнявал получения от NX2 JPEG с този от апарата и са напълно еднакви. Това е при положение, че не променяш нищо по кепчъра - той по дифолт прилага настройките, които е приложило тялото. Също така виж как точно записваш JPEG от кепчъра - не трябва да ресайзваш и на качество избери максималното, за всеки случай. За друго не се сещам. А и може би в крайна сметка за Д300 нещата са по-различни.

Re:
Автор: Georgi_Kocakov   
Дата:   09-12-09 19:24

Благодаря, ще опитам и това.[smilie24]

Re:
Автор: nikidi   
Дата:   09-12-09 19:49

митак, най-гот е в едтата ръка д700 в другата а900 и само шИдьоври ще твориш [beer]

Re:
Дата:   10-12-09 14:14

Ще се взима А900 , то се е видяло! Така е , като гледаме снимки на 100% се ще ни шумят матричките..[smilie7]
..на 24" монитор на 1920х1200 и зуум около 80% снимки с А900 на 1600ISO щум НЯМА!!
А който иска да увеличава на 100%. [smilie21]

Re:
Автор: dd5   
Дата:   10-12-09 18:48

CyberGene ,
аз мъчех паралелно НХ 2 и Кепчър Уан 5,0,1-
много по съм доволен от Ц 1[smile]
/лично мое мнение-за файлове на д 700 /

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР