Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 DSLR-like - има ли такова животно с добър DOF?
Автор: PhrozenCrew   
Дата:   14-07-08 22:53

Здравейте, аз съм тотално непрофесионален фотограф и затова бих искал да попитам нещо.
Възможно ли е да се постигне DOF с не-огледално-рефлексен(SLR) дигитален фотоапарат.
Прочетох статията: https://photo-forum.net/boni/fz50/page8-1k.htm
И останах невероятно влюбен в дефокуса на снимките в дясно на приложената в статията картинка:
https://photo-forum.net/boni/fz50/portret.jpg
Налага ми се да правя сайт, който според мен изисква качествени снимки, каквито до сега не ми се е налагало да правя. Бих могъл да си наема професионален фотограф с който да работя, но имам време и огромно желание да се науча да снимам. За това искам да си направя снимките сам, но не бих могъл да си позволя 1200 лв за нов DSLR фотоапарат само заради дефокуса на бакграунда. Има ли решение за мен в SLR-like "сапунерките", както виждам, че ги наричате? До сега съм снимал с Zenit Е122 (голяма разправия е ваденето на снимки, иначе се справя добре с DOF) и Pentax М10, който ужасно шуми над ИСО 100. Така, че тези апарати не ме устройват в момента.
Надявам се да съм задал коректно въпроса [smilie2]!

Отговори на това съобщение
 Re: DSLR-like - има ли такова животно с добър DOF?
Автор: insight   
Дата:   14-07-08 23:03

Software used: Adobe Photoshop 7.0
Software used: Adobe Photoshop 7.0
Software used: Adobe Photoshop 7.0...

... поръчай бони да ти прати оригиналните файлове ... горните "пейстове", са част от ексиф-а на снимката...
... а най-добре намери добър фото-магазин, тествай апарата собственоръчно и ако ти хареса - купувай.

Автор: GrafMonteKristo   
Дата:   15-07-08 06:40

PhrozenCrew, тук е базар. За повече инфо си премести темата във форума.[smilie24]

Автор: polarBear   
Дата:   15-07-08 06:57

Дълбочината на рязко изобразеното пространство при равни други условия е обратно пропорционална на размера на светлочувствителния материал (филм, сензор и т. н.), ето защо Зенита се е справял добре. За съжаление и най-добрите компактни апарати имат доста малки сензори, респ. голяма дълбочина на рязкост. Което напр. за макро е чудесно...

Ако парите са ограничени, купи си ДСЛР втора ръка. Особено ако е със нов затвор. Срещат се добри оферти на мого ниски цени.

Автор: the_shooter   
Дата:   15-07-08 20:07

Да, съветът на "полярната мечка" е правилен. Аз си купих от базара DSLR (Canon 300D) с китов обектив за около 400лв.[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР