Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Повече фотография, по-малко техничарство?
Автор: borisyankov   
Дата:   18-04-09 16:21

Докато сме още на вълна 'нов сайт' мисля че му е времето да се помисли по нови идеи, как да направим сайта по-фотографски.

Форумната част е ясно че ще е пълна 90% с теми на кой му е 'по-остър обектива', на кой му е 'по-мазно бокето' и на кой 'Никоня размазва Каноня' или обратно.

Не ми харесва 'изтехничарстването' на новият сайт. Частта от профила 'с какво снимате' даже по инерция почнах да я попълвам. После се замислих че не ми пука. Това е сайт за фотография не за статистика кой от производителите колко е продал. Според мен това поле просто не трябва да го има.

EXIF - много хубаво и полезно нещо за начинаещи, а и не само. Но хайде да не е точно под снимките пляснато? Това са вторични мета-данни. Нека се отварят с линк, а не да са наравно със самото изображение и с коментарите.

Наистина ми се иска новият сайт да не са само 'нови дрехи' но и да има идеологични промени. [cool]

Например защо да няма седмични презентации на портфолиа на чужди автори?

Интервюта и представяне на български автори, особено такива които не са във фотофорума?

Повече конкурси. Главно за идеята, не толкова за награди. Примерно както дпревю имат сега Challenges. Често и по много.

Нека новините станат сериозна част от сайта. Да има календар с всички идващи прояви - пленери, изложби и други събития.

Отговори на това съобщение
 Re: Повече фотография, по-малко техничарство?
Автор: ffwd   
Дата:   18-04-09 16:26

Подкрепям [smilie24]

Автор: pmartinov   
Дата:   18-04-09 16:31

borisyankov

EXIF - много хубаво и полезно нещо за начинаещи, а и не само. Но хайде да не е точно под снимките пляснато? Това са вторични мета-данни. Нека се отварят с линк, а не да са наравно със самото изображение и с коментарите.

Според мен най-добре е да има опция !

Който иска да вижда езифа да му излиза постоянно ,който не иска да седи скрит.

Персонализиране на опциите е удобство което ще се оцени .

Автор: boni   
Дата:   18-04-09 16:32

Ами защо не пишете предложенията си в основната тема? Актуализираме списъка с предложенията в първия постинг веднага... Добре е да ги четете, за да не се повтаряме
1. Относно Екзифа - вече си пише, че ще бъде с линк.
2. Относно техниката - не смятаме да правим статистика - полето е свободно за писане, не е с предварително зададени модели, който иска да го попълва. Едни искат, други не - ваш избор.
3. В профила основните промени са свързани с фотографията - представяне на избрани собствени снимки и създаване на собствени албуми.
4. Представяне на портфолиа на автори - правили сме го и сега се виждат, може да се подвнови, но не може да се представя портфолио на автор без съгласието му.
5. Конкурси тази година ще има достатъчно, както и други неща...Конкурс тече и в момента.
6. Новините - поддържаме ги постоянно, има форма за изпращане на новина от потребител, в новия дизайн са направени да се виждат по-добре.

Публикацията е редактирана (18-04-09 16:36)

Автор: kaic   
Дата:   18-04-09 16:34

"borisyankov", а какво ти пречи на тебе в коментара към снимката да съм посочил с какво и как съм снимал, на какво исо,с каква бленда и скорост. Какво тебе те дразни?
Мен лично като начинаещ ми е много полезно да разбера снимка която ми е харесала как е направена. Интересувам се най-вече от скорост и бленда, осветлението как е разположено. Какво лошо има вместо да питам на лични, да е написано отдолу, а ти ако чак толкова ти пречи да разглеждаш снимките не го чети. Още повече непрекъснато има нови потребители във форума които се лутат какъв апарат да си купят, какъв обектив, филтър, е какво по добре от това да харесаш някоя снимка и да видиш апарата с който е снимана за да прецениш дали те устройва. Сега ще кажеш, че не апарата прави снимката а задапаратното устройство, така е но информацията която прочета на мен лично ще ми е от полза.
Поздрави и малко повече позитивизъм!

Автор: JULIANANAN   
Дата:   18-04-09 16:36

Мда...точно...и аз подкрепям,[beer] [beer] ,туй с екзифа,влизам аз в снимката си и въх,едни данни...[smilie6] ...малии...[smilie25] ...И,цялото предложение ми харесва,не само за "Никоня и Каноня"...[smilie3] ...[smilie24] ...

Публикацията е редактирана (18-04-09 16:51)

Автор: stormfx   
Дата:   18-04-09 16:37

Гласувах за една снимка, която ми хареса и гледам в прозорчето "гласувахте за снимка на .." пак реклама. Няма проблем, ще я блокна, но не е ли прекалено?

Дата:   18-04-09 16:38

Хубаво де - ето сега обсъждате екзифа за 20-ти път от вчера... Нали затова постоянно актуализираме това което е като предложения за промени! Нали затова ги пиша постоянно в другата тема в първия постинг, за да не дъвчем едни и същи неща по 20 пъти. Записано е там още вчера, че екзифа ще се оправи.
Моля всички предложения да се правят в другата тема, там им следим хронологията и ги допълваме.

Публикацията е редактирана (18-04-09 16:42)

Автор: JULIANANAN   
Дата:   18-04-09 16:44

ок...сори,не бях влизала в темата,затова...Най-вече писах заради останалите предложение по-долу...[smile]...[smilie24] ...

Автор: isy   
Дата:   18-04-09 16:54

А какво да правим с празните бърборковци (без снимка дори в профила си)? Аз не съм виждал друг такьв форум - портфолио без снимки. Или пак новия сайт да заприлича на квартално кафене?

Re:
Автор: borisyankov   
Дата:   18-04-09 17:07

Предлагам форум 'Бърборалница' където да могат да пишат всички, а в основният форум да пишат само хора със снимки.

Или пък форум 'Начинаещи' и друг който могат да пишат само хора които са излезли от 'Представяне'.

Бони, постът ми е по-скоро за насоката в която да се движи форума, от колкото конкретния EXIF панел.

Автор: violator   
Дата:   18-04-09 17:50

Подкрепям идеята от първия пост [smilie24]

Автор: gstance   
Дата:   18-04-09 17:51

По мое мнение Flickr е много добър сайт, понеже няма рейтинг за снимките...
има отделни групи,в който всеки може да членува снимките се качват лесно и са с по-малки ограничения за размера (мисля че е 10 мб. за обикновенни потребители и без ограничения за PRO потребители)
има едно много полезно поленце за Search в което можеш да напишеш примерно родинал + орво и намираш лесно информация.
И там естествено продължават споровете Филм срещу дигитал и канон никон балон, но това неможе да бъде променено докато самите хора не се променят
много свеж сайт като цяло
ако някой има интерес и не го е виждал ( в което се съмнявам ) може да погледне моя профил

www.flickr.com/gstance

Автор: georgi.a   
Дата:   18-04-09 18:02

borisyankov,

Хубави неща казваш, но защо наистина не ги насочиш в темата, която boni каза. По-трудно е да слушаш какво ти се говори, ако ти говорят от 5 места, а вярвам че искаш да бъдеш чут.

Автор: lipostok   
Дата:   18-04-09 18:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   18-04-09 18:28

Борис Янков, аз разбирам в каква насока е поста ти, но както казах темата се превръща в дъвчене на вече дадени и описани предложения за промени и оправяне на бъгове.
Ето въпросът за личните съобщения и проблемите с тях вече е описан в първия постинг на другата тема....

Автор: ivodam   
Дата:   18-04-09 18:52

Оставете този екзиф, темата е много важна и злободневна - аман наистина от техномания във ФотоФорума, твърде много се говори за автофокуси, линии на мм и изобщо технически параметри и почти не се говори по проблеми на изкуството и естетиката - какво как се изобразява, как следва да се изобразява, какво е ценното и стойностното в изкуството и т.н. Админите също могат да вземат едно по-активно отношение с порицаване на изблиците от детската градина от сорта на "снощи снимах на тъмно, след като пуснаха лампите!! На нашата улица три лампи не светят, обаче фокусът ми се справи блестящо, 0% брак"!!! Не е лошо да се вземе отношение рано или късно и към подхода на някои потребители, че форумът изобщо не бива да се взема насериозно, а бил място за кеф, за разтоварване и гъбаркане. Съмнявам се, че точно това е идеята на собствениците.

Автор: 12356joro   
Дата:   18-04-09 19:20

И от мен "Да"
[smilie24]

Автор: navy   
Дата:   18-04-09 20:30

шшшшшшшшшшшшш

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »