Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 проблем с photoshop
Автор: fisk   
Дата:   21-03-09 19:11

Тъй..

Изправен съм пред следният проблем..
До този момент ползвах PS 10.1 и Windows 7. Преди два дни обаче, ей тъй, фотошута реши да ми изкара грешка и не запали повече. Пробвах с реинстал/ CS4/ въобще някой от съривсите на "новият" уин е сдал багажа и адоб стъф вече не работят.

Принудих се да кача на друг драйв xp sp3. Качих PSCS3 и тук идва момента с конкретният проблем - всеки "строук" направен от нормална четка или което и да било тулче, се омазва тотално с разни фрагментирани пиксели около него, когато зумна "+" или "-", тази пикселизация да я наречем, изчезва и се оправя.

Тоест, проблема е само "визуален". Използвам LCD monitor /XP/ ATI vga/ tablet/mouse - се е тая. Уина е новичък, всичко със системата е ок. Corel Painter, Art Rage рендват всичко перфектно, само пустият фотошут ми прави проблема. Възможно ли е да поправимо от настройките на драйвера на vga-to? Във менюто на пс-а пробвах "с ускорение от GPU", без такова и е се тая...

Отговори на това съобщение
 Re: проблем с photoshop
Автор: asahi   
Дата:   21-03-09 19:57

Проблемът е или в драйвера на чипсета, или в драйвера на видеокартата.

Автор: mihayloff   
Дата:   25-03-09 12:19

asahi [smilie24]
+ възможност за хардуерен проблем на паметта на видеокартата

Автор: fisk   
Дата:   25-03-09 15:12

ц, хардуерен проблем няма връзка. Всякакви apps, в това число U3 engine игри, вървят както трябва; също така, ЦС3 се е въртял не малко време, на различни ОС с този хардуер. Проблема е толкова супер-минорно-некадърен, та чак ме е яд и подозирам драйверите, защото с каталис над 8 (а картата ми е малко "тежичка", че и на Ати :/), до този момент не съм бил с XP, но не ми се занимаваше с тестове със старите драйвери..

Както и да е, в крайна сметка качих CS4, който е ок.
(Пробвах и с ЦС2 от любопитство, щото "бъгнах" не малко форуми с моят проблем :)), и той също се оказа ОК, въпреки, че той е съвсем различен по същество)

Благодаря за включването :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »