Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За заглавията на снимките
Автор: HP   
Дата:   23-03-09 12:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: За заглавията на снимките
Автор: harvester_vn   
Дата:   23-03-09 12:13

HP написа:

> Толкова ли е трудно?

Лично за мен- Да [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   23-03-09 12:13

Това е решението на автора. Трябва да го уважаваш.

Дата:   23-03-09 12:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: seal   
Дата:   23-03-09 12:21

Не можеш на всяка снимка да измислиш не-идиотско заглавие. Предпочитам снимка без заглавие отколкото "Миг от вечността" на всяка пета снимка

Автор: tNt   
Дата:   23-03-09 12:22

точно неща от типа "Дървета" често ми е правило впечатление... Но пък не държа да гледам кадри със заглавие.
Както каза Асахи, това си е решение на автора. Не мисля допълнително заглавия. Или ми хрумва веднага като гледам снимката, или не и така...

Автор: Пешо   
Дата:   23-03-09 12:30

Мен пък ми е писнало да гледам снимки с кофти заглавия

Автор: promis   
Дата:   23-03-09 12:33

Аз имам снимка със заглавие "Лодка" https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif

Автор: mantara   
Дата:   23-03-09 12:37

HP [smilie24]
asahi [smilie24]
но и аз предпочитам да има заглавие

Автор: icodin   
Дата:   23-03-09 12:37

А на мен кофти снимки с помпозни заглавия. Не мислите ли, че понякога заглавието е преднамерено отношение към преценяващите кадъра. Свят широк - хора всякакви.

Автор: million_miracles   
Дата:   23-03-09 12:40

..всичко е случаен кадър, ей така, просто щрак .. +1

Ako няма идея за заглавие по добре без, мисля

Автор: mantara   
Дата:   23-03-09 12:46

По-скоро ако няма идея за снимката - по-добре да не се мисли просто заглавие.. ;)

Автор: blr2   
Дата:   23-03-09 12:47

Аз имам снимка със заглавие "Лодка"

Ти си добре. Аз имам такава със заглавие "Локва" Съвсем сериозно говоря. Тия дни даже ще я пусна.

Автор: the_psycho   
Дата:   23-03-09 12:50

и аз съм се замислял по тоя въпрос... в крайна сметка всичко си е до автора...

Автор: equinox   
Дата:   23-03-09 12:56

Все по-рядко гледам заглавията

Автор: IanaB   
Дата:   23-03-09 12:57

Мисля, че добрата фотография говори достатъчно.
Не е нужно автора да борави със слово.

Автор: fine   
Дата:   23-03-09 12:57

Може да се наеме един поет от фф, който да кръщава снимки, чиитоо автори не могат да измислят заглавие [thankyou]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   23-03-09 13:01

една фотография не ми ли хване окото от първия поглед, никакво заглавие не може да я спаси.

Автор: valetvitor   
Дата:   23-03-09 13:02

IanaB [smilie24]

Автор: ivodam   
Дата:   23-03-09 13:03

HP: За мен заглавията са важни и винаги се стремя да си ги подбирам към ситуацията на снимката. Те са част от снимката, защото могат да носят съществена информация, необходима за правилното възприемане и интерпретиране на снимката съгласно виждането на автора. Ще се опитам да илюстрирам какво имам предвид. Тази моя снимка съм я нарекъл "Молитва за дъжд" и не бих искал по никакъв начин да се показва без заглавието си, защото без него като внушение много се губи:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-03/weqc2091.JPG

http://cdn.fotocommunity.com/photos/14339082.jpg

В тази връзка и по-рано съм изказвал недоумение срещу тенденцията да се игнорират заглавията на снимките, например при разните конкурси. Често на журито се дават или прожектират само фотосите, без никаква допълнителна информация. В каталога на конкурса "Лумикс", ако ви е направило впечатление, не се отпечатват заглавията на снимките. И на изложбите, организирани от Фотофорум се слагат имената на авторите, обаче не се слагат заглавията. Причини могат да бъдат както липсата на място и че на някого просто не му се занимава, или пък концептуална - някакъв криворазбран стремеж за "чиста" фотография, каквато всъщност не може да има.

Дата:   23-03-09 13:23

Автор: kalingo27   
Дата:   23-03-09 13:37

Снимал човека, пък не знаел какво снима!? [smile]

Автор: svetal   
Дата:   23-03-09 13:41

за мен е трудно:) но друго не разбирам за последната си снимка която съм кръстил "Дърво" получих няколко коментара че заглавието е тъпо,да тъпо е но нали се оценяват снимките а не заглавията

Автор: krist   
Дата:   23-03-09 13:53

И за мен заглавията са особено важни.. Бтв тук има и една друга крайност, в която може би самия аз изпадам понякога - виждал съм и твърде претенциозни заглавия, които обаче въобще нямат покритие от снимката - чак стои смешно..[smilie10]

Автор: DStefanov   
Дата:   23-03-09 14:28

Аз мисля, че в повечето случаи не е необходимо да се слага заглавие на снимка (ако не може да се измисли подходящо)и причината е именно заради това, че автора се опитва да провокира различна нагласа у всеки. Различните хора разбират по различен начин нещата именно това е причината за тази провокация. Всеки вижда различно нещо в една снимка и в това е идеята. Така се избягва вероятността да се налага дадена идея от Автора в снимката му. Дори според мен едно име (било добре подбрано, или не) може да насочи този, който гледа снимката в съвсем друга посока и това да се отрази зле като впечатление. Идеята е всеки сам да "фантазира", това определено ще предизвика друго впечатление. Ще дам и пример: Представете си виждате страхотен кадър с лошо заглавие - ще се разочаровате, но ако видите същата снимка без заглавие Вие ще си измислите подсъзнателно такова заглавие което да ви пренесе в този свят на тази снимка. Определено е по-добре. А, най-добрият вариант е перфектна снимка с перфектно подбрано заглавие. Това е моето мнение! Поздрави [smilie24]
Може би тук в тази тема е момента да кажа, че аз лично бих предпочел под заглавието на снимката, Автора да напише подробна информация за нея, как с какво е снимано, на каква бленда и т.н. Това е много добра информация за това как да снимаме хубави снимки и съответно как да не снимаме така (когато кадъра е лош)!!! Това би било полезно на много начинаещи и дори напреднали. Винаги сме си задавали въпроса: Това с какво е снимано? Тая переспектива е убийствена, как е направено и т.н. Предложение!!![beer]

Публикацията е редактирана (23-03-09 14:37)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »