Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как да продадем снимките си
Автор: sail_away   
Дата:   08-03-09 22:51

Интересно ми е как стоят нещата с веснтниците и онлайн новинарите. Примерно имам снимка на интересно събитие, което никой друг няма или нещо такова. Гледат ли сериозно на тези неща и биха ли ми обърнали внимание, или се доверяват само на собствените си фотографи ? И евентуано, каква сума мога да припечеля от такива снимки. Знам, че зависи от това, какво има на снимката, но долу-горе ?> :)

Отговори на това съобщение
 Re: Как да продадем снимките си
Автор: gecata   
Дата:   08-03-09 22:58

Ето ти един начин:
http://stockphotobg.com/

Организираш си снимките в сайт и продаваш!

Автор: Bumerang   
Дата:   08-03-09 23:02

Купувачи?[smile]

Дата:   08-03-09 23:58

gecata, не говоря за сток, а за снимки насочени към медиите [smilie11]

Автор: aglieri   
Дата:   09-03-09 08:09

Батка , ако си снимал нещо , което има огромно значение,който има зор сам ще те намери. :)

Автор: gecata   
Дата:   09-03-09 08:39

sail_away, ами пускай тогава на БТВ репортерите[smilie5]

Автор: _alice_   
Дата:   09-03-09 09:08

за така предоставени снимки, медиите плащат ли или е само за слава?

Автор: J0R0   
Дата:   09-03-09 09:46

Вестниците баш в цялата суматоха по направата на броя, няма да тръгнат да се ровят в сток сайтовете за търсене на новинарски снимки.
Пък и на новинарските снимки не им е там мястото. Там е мястото на снимки които могат да бъдат купени и днес и утре и след месец...

Снимката от важно събитие ако не е налична в редакцията до приключватнето на броя (което е обикновено някъде по икиндия) няма никаква стойност вече.

Сигурният начин е директен контакт с медията или ползване на услугите на пресагенция (примерно от типа на Булфото), които предлагат абонамент за снимки на медиите.

Хонорарите за репортерски снимки са доста ниски. Зависи от темата на снимката и от медията, но обикновено са към 5-10-20 лв.

Не можеш да изкараш пари от тая работа, освен ако не се захванеш професионално, да тичаш по цял ден по събития и да ти вземат по няколко снимки от деня.

Автор: J0R0   
Дата:   09-03-09 09:52

Освен това няма как да се конкурираш с профитата по отношение на събития, щото смятай, че те покриват 99.99% от важните.

Ако съм профи и случайно съм пропуснал някакво важно събитие, със сигурност колега ще ми даде снимка от него (все пак не правят по един кадър), пък утре аз ще му върна услугата.

Дата:   09-03-09 15:20

ясно, благодаря много JORO [smilie24] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »