Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Видяхте ли това Epson R-D1xG
Автор: cmouko   
Дата:   27-02-09 09:34

http://www.epson.jp/products/colorio/photoviewer_digitalcamera/rd1xg/

Отговори на това съобщение
 Re: Видяхте ли това Epson R-D1xG
Автор: cmouko   
Дата:   27-02-09 09:36

Цифрова Bessa кеф [smile]

Автор: solar_sea   
Дата:   27-02-09 09:43

Олеле олеле олеле.

Продавам слра като излезне това ..

Е, приемаме, че няма да струва повече от m8 / m8.2 все пак, иначе ..

Публикацията е редактирана (27-02-09 10:12)

Автор: джъмбо   
Дата:   27-02-09 09:46

23.7mm×15.6mm APS-C
CCD-RAW (12bit): 3008×2000pixel
200 / 400 / 800 / 1600

чува се за цена 3040$ (и както пише по форумите: за какво ти е след като има веюе М8 за 2500$)

Re:
Автор: dau   
Дата:   27-02-09 09:55

джъмбо кво е веюе? [smilie8]

Автор: didesignbg   
Дата:   27-02-09 10:09

5 годишен апарат със малко по-голям телевизор и поддръжка на SDHC карти.
Голяма далавера ще знаеш.[smilie18]

Автор: джъмбо   
Дата:   27-02-09 10:19

ми... свикнал съм с маковата клавиатура там буквата Ч е до шифта....

тоест написаното е веЧе

Автор: pstoev   
Дата:   27-02-09 11:04

това е старо...
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Epson/epson_rd1.asp
....a не.....подобрена нова версия....

Публикацията е редактирана (27-02-09 11:08)

Автор: explorer   
Дата:   27-02-09 11:42

Крайно време е за фул-фрейм рейнджфайндър... Лайка и Косина не разбраха ли, че тия кропки никой не ги ще.
[smilie5]

Автор: next_time   
Дата:   27-02-09 11:59

Пазара още не е узрял за ФФ телеметрик.Докато се продават със страшна сила двуцифрени никони и трицифрени канони с китаците за под 1000лв няма как да убедиш любителя че телеметричка която е 5-6 пъти по-скъпа и няма зум обектив и АФ е добър избор за него, нито пък професионалиста че качеството което вади лаика (тялото не оптиката) е добро.

Колкото и да ми е неприятно, вече започвам да си мисля че телеметрията във вида в които е сега е отшумяваща функция на фотографията.А и цифров вариант за телеметрична камера е малко тъпо ако няма АФ.Ако си изпуснал момент заради това че ситуацията е динамична .... ами изпуснат е независимо дали ще го разбереш веднага или след няколко часа като сканираш.

Единствения резултат от достъпен цифров телеметрик ще е вдигане на цените на оптиката, които и сега са ... неразумно високи.

Долу цифраците в телеметията - Да живее филма [smilie5]

Автор: explorer   
Дата:   27-02-09 12:06

Абе Лайка са близо - 1.3х си е почти ФФ, пък сензора така или иначе Кодак го правят. Явно разликата в цената между 1.3х и ФФ сензора е била решаваща, но се надявам скоро това да се промени. И след още някоя и друга годинка да има вече ФФ Лайки на старо за $2500. Пък току-виж и Епсън/Косина дотогава се усетили. Аз друго не мога да разбера - защо Епсън/Косина продължават да се мъчат с непродаваем апарат - те ще могат да бият 1.3х Лайка само с ФФ и то на по-добра цена от М8.
[smilie5]

Поне за телеметричните апарати могат да се справят технически, да му се не види, не е като при средния формат (там има да чакаме 6х6 см сензор на неастрономическа цена сигурно поне още 10 години).

Автор: Пешо   
Дата:   27-02-09 12:14

Аз пък искам Никон ФЕ2 Дигитал. но да няма батерия, а ръчкатаза превъртане на филма да е един вид динамо. С матрицата на Д3

Автор: caro-anton   
Дата:   27-02-09 12:29

Не че не можеш да убедиш пазара - не можеш да убедиш телеметриците - щото цифров телеметрик би си взел някой, който вече е снимал на филмов. Не вярвам някой от сапунерка да реши да си купува Епсон или М8. Още повече, че тия апарати нито имат автофокус, нито зум, въобще едни такива старомодни. И на всичкото отгоре тялото ти старее като всяко цифрово тяло.
Като ще е телеметрик - по-добре филм. Там поне тялото е вечно. А ако е за крастата - тогава всичко може.
Обаче мисля, че телеметрията има все още какво да покаже.
А Кобаяши просто не обича цифровите фотоапарати, затова и няма цифрова беса. Не е трудно да се сетим защо.
Интересно ми е кога от цайс ще пуснат цифрова версия на телеметриците си.

Re:
Автор: ilcoin   
Дата:   27-02-09 12:53

Аз смятам че е само въпрос на време да има цифров ФФ телеметрик. Цената на сензорите и електрониката като цяло пада все повече, така че аз очаквам в скоро време, когато цената на компонентите достигне определено ниво и достатъчно фирми усвоят производството, да има разни такива неща. Включително и "класически" тела с матрица вместо с филм. То и сега ги има (цифровия гръб на Лайка визирам конкретно), ама цените са далеч извън разумните граници за подобно нещо. Всичко е въпрос на време ...

Автор: caro-anton   
Дата:   27-02-09 13:46

ilcoin,
ти с какви телеметрици снимаш?

Автор: kote   
Дата:   27-02-09 13:46

историческото развитие е след телеметрията да се появи СЛР апаратите и няма как да се върне назад
тук имаме ДЛСР и телеметрията е неоправдана от технологична гледна точка
единствената надежда е панасоник и олимпус с тяхната микро3/4 да еволюират в М39 и М-байонет на лайка да може да се слагат ръчни обективи но не вярвам това да стане някога
затова епсън и лайка ще останат единствените които предлагат дигитална алтернатива за тях

Автор: n1x0n   
Дата:   27-02-09 13:47

Не мисля, че телеметричните камери, от типа на R-D1, имат бъдеще във фотографията.

Този тип камери, наред с някои безспорни предимства, като компактният размер, тихият затвор, липсата на сътресения от механизма на огледалото, липсата на blackout от вдигането на огледалото и т.н. - имат редица много сериозни проблеми, които дори във филмовата ера накараха повечето фотографи да се обърнат към СЛР-ите.

Какъв е смисъла да се правят камери - които унаследяват всички проблеми на старите телеметрички и добавят просто "цифров пълнеж", при положение, че технологията позволява да се направи нов тип камера - с предимствата на старите телеметрични камери, но без повечето от недостатъците им.

Олимпус направиха голяма крачка в тази посока със идеята за Micro 4/3. Имайки предвид, че цялото развитие на съвременната електроника работи в полза на тази идея - смятам, че съвсем скоро ще видим камера, която ще има LiveView с достатъчно малък лаг и ще има достатъчно бърз контрастен АФ - че да не създават никакъв дискомфорт при работа.

Нещо повече, една подобна камера ще се радва на популярност и продажби, понеже ще има много от "касовите хитове" - LiveView, зумове, АФ, видео...

Re:
Автор: ilcoin   
Дата:   27-02-09 14:07

Снимам с един Киев 4А. Сравнително рядко щото не ми остава време.

И така, аз не говоря за камери които да заменят профи-моделите. Говоря за "бутикови", ако може да се каже така неща. Нещо като М8, само че ФФ и не на толкова безбожна цена. Смисъла на тия камери е да си чешат крастата маниаците, играчки за пораснали момченца. Мисля че ще има клиенти за нещо такова, при това не малко. В смисъл, голяма част от хората които снимат сега на лента с тия камери ще минат на дигитално.

Корпуса и оптиките ги имат - просто трябва да разположат вътре една платка, захранване и дисплей. Както стана и с М8. Аз мисля че ще има такива камери, и то не само от лайка. Все някой ще се престраши да я направи. Просто трябва да паднат още малко 12МР ФФ сензори.

Идеята на микро4/3 сензора е готина. Смятам че ще има пазар за това, значително по-голям от този на камерите за които говорех по-горе. И не мисля че едното ще е конкуренция на другото. Просто са различни неща.
[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »