Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Фотодуел: М42 срещу останалия свят
Автор: valjo   
Дата:   17-02-09 15:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Фотодуел: М42 срещу останалия свят
Дата:   17-02-09 15:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re: Фотодуел: М42 срещу останалия свят
Автор: kkkolelo   
Дата:   17-02-09 15:33

Вальо, тази тема си е за форума направо [smilie24]

Автор: asenr   
Дата:   17-02-09 15:57

Японски на М42 може ли да участват?

Дата:   17-02-09 16:00

Автор: El_Fuego   
Дата:   17-02-09 16:03

Е що в базара си ги мерите?

Автор: todorzuboff   
Дата:   17-02-09 16:04

[smilie24] [beer]

Дата:   17-02-09 16:09

Автор: El_Fuego   
Дата:   17-02-09 16:13

Пиши хабер на админа и ще я премести.

Автор: vagar   
Дата:   17-02-09 16:16

Цитат на Valjo: Аз ще съм с MC Юпитер-9 2/85мм, (резерва Biometer 2.8/80mm, понеже нямам собствен Юпитер 9)
- - - - -

От любов към спорта мога да предоставя за целите на дуела един Jupiter-9 2/85мм, но не е MC :(

или

MC Pancolar auto 1.8/80mm

Автор: CanoniO   
Дата:   17-02-09 16:31

135/2L и 85/1.2L могат да направят по-загубени кадри и от руско стъкло. Зависи кой ги пипа. Ако ще се състезава ЗАУ-то - добре. Но ако мерите някакви остроти и цветопредавания, то дениак вече е спечелил. И двете стъкла са известни с перфектната си картина, контраст и цвят.

Автор: lizaastar   
Дата:   17-02-09 16:44

имам интересни обективи, като хелиос 85/1.5, но нямам свястно тяло за съжаление, иначе залагам на ГДР твърдо

Автор: deniac   
Дата:   17-02-09 16:54

Чудя се дали да не взема да изкопам и публикувам детайлни сравнения на топ стъклата Sonnar MC 135/3.5 срещу Canon 135/2L, както и Sonnar MC 200/2.8 срещу Canon 200/2.8L, които правих от скука преди няколко мецеса. Ама 'що ли не ми се занимава да доказвам ясни неща?

Всичките стари стъкла (бях събрал почти всичките Зайсове и Такумари) издъхват на новите матрици. Никое от тия М42 стъкла няма общо с резолюцията и цветопредаването на твърдите L стъкла. Губим си времето...

В една друга тема, пък се твърдеше, че хелиос-а 85/1.5 бил по-добър от Canon 85/1.2L... Тия хора имам чувстовото, че не са снимали никога с тия обективи.

Автор: CanoniO   
Дата:   17-02-09 17:15

Точно хелиос 85/1.5 е най-претенциозното стъкло по отношение на условията. Контрастът и остротата му ходят по въже постоянно.

А сонарът е добро стъкло. Ама е тъмница. Канона ако го затвориш на 3.5 става просто извънземен. И носи на контра, носи и на калпава матрица... Ще изкърти зонара на 100%.

Дата:   17-02-09 17:16

MTF на Canon 85/1.2L с 350D (8Mpix):
(обективът има резолюция по-висока от тази на матрицата на 350D!)

http://www.photozone.de/images/8Reviews/lenses/canon_85_12/mtf.gif

MTF на Хелиос 40-2 с Pentax K10D (10Mpix):

http://www.photozone.de/images/8Reviews/lenses/helios_85_15/mtf.gif

Изводите си правете сами.

Автор: fotorafi   
Дата:   17-02-09 17:22

Що си губите времето да си ги мерите? Обективите на резба М-42 бяха внедрени, защото соц.лагерната фотографска промишленост не можеще да изработи качествени байонети. Бързината за смяна на обективите с баионет е едната причина, а втората е всяка фирма да си защитава своята продукция,да я продава. Иначе М-42 е внедрена в огледалните камери от революционния модел Асахи Пентакс-спотматик,която през 1946-48 г. произвежда първата камера с вътрешно кадрово измерване. А руските обективи са ми до болка познати-бил съм на два пъти в техни заводи.Има уреди за измерване на разделителната способност и дефекти при пречупване и отразяване на светлината в обективите-тук руските се сриват! Разликата в центъра и в краищата на обектива е потресаваща. Нещо друго:много рядко два руски обектива от един и същ модел да имат еднакви параметри:разделителна способност,острота, аберации, астигматизъм по краищата. Предлгам дуела да стане по следния прост начин: Слагаме по 100 лв. Залепваме един чертеж или вестник на една врата. Заставане на едно и също място с два апарата, статив и еднакви филми и снимаме с различни обективи с еднаква диафрагма от 0,40, 1, 5,8 метра. После проявяваме филмите и ги прожектираме на екран. Всичко лъсва на увеличението. Аз предлагам да се снима и с твърди обективи Никор.Ей Вальо, преди години през 80-те във фотографията дойде един началник, полковник,политически офицер и много искаше да ни преоборудва с любимата му съветска техника. Просто човекът имал Зоркий-4 и това било връх за него. Та старите фотографи му правиха такъв "дуел" с Киев 6С, Салют, Пентакон сикс с цайсовата оптика, един Ролайфлекс 6/6 и Хаселблад с истинските обективи Карл Цаис. та повече не се обади след прожекцията. А нещо и по просто: имам каталога за всички обективи произведени до сега Kadlubeks objektiv katalog- дадени са параметрите и цените на всички обективи в света. Попитайте ме , за който си искате обектив и по цената ще се ориентирате...кой колко важи. Айде много се разписах...Рафи

Автор: traianb   
Дата:   17-02-09 18:19

deniac, защо писа такива глупости:"На 5.6 може и да се види нещо по краищата." в темата ми, която е за продажба, след като си видял графиките?!

На които се вижда че по края на Хелиоса на 5.6 е близко до Канона, един от най-добрите и най-скъпи обективи на тази дължина?!

Публикацията е редактирана (17-02-09 18:21)

Автор: asahi   
Дата:   17-02-09 18:33

Участниците в дуела са ясни, но в какви дисциплини ще се състезават?

Дата:   17-02-09 18:33

trianb, всичко в хелиос-а, освен уникалния рисунък е далече от канона, включително резолюция по крайщата на бленда 5.6.

Похвалих Хелиос-а в темата ти, ти не го разбра. Четеш някакъв руски форум и се базираш фанатично на него. Не пиша аз "глупости", и не аз се изцепвам, че това руско оптическо дърво превъзхожда легендарен и непобедим вероятно професионалнен обектив, заради който много хора сменят системата си. Съжалявам, че се подразних на това в темата ти от базара. Не харесвам неоправдано агресивния ти стил и не ми се говори повече с теб.

Автор: джъмбо   
Дата:   17-02-09 18:46

общо взето темата е продавачите на 42мм да се опитат да убедят потенциалните купувачи че тяхната оптика си струва безумните пари които искат [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

ако ги продават като антики може и да искат такива кинти..... ама след 50 години

Дата:   17-02-09 18:50

deniac, агресивния си ти.
Как си позволяваш да лъжеш така нагло относно характеристиките на Хелиоса и то в тема от раздел Базар?!
Че и на всичкото отгоре това го считаш за хвалба?!

И продължаваш да пишеш небивалици и лъжи?!
Не виждаш ли тестовете които си посочил?!
1880 далече ли е от 2041?!
А 2182 за Хелиос 40-2 85/1.5 при бленда 5.6 и 2112 за Канон 85/1.2 при бленда 5.6 как ти се вижда?!

Дата:   17-02-09 18:58

джъмбо, общо взето с обектив на М42 за 300$, можеш да направиш такива снимки, които да са съпоставими със такива от новите обективи, които струват няколко хиляди. А такива кадри никога, по никакъв начин, не можеш да направиш с новите автофокусни обективи струващи 300$.[smile]

Автор: lizaastar   
Дата:   17-02-09 19:01

кажете този хелиос реплика на какво е или е изцяло руска разработка

Дата:   17-02-09 19:10

Най-хубавото при тези обективи е, че дори любител с евтин огледално-рефлексен фотоапарат може без допълнителна обработка да направи невероятни кадри.[smile]
Не знам на кой обектив е реплика Хелиоса.
Но знам, че след Втората световна много чертежи и оптика са изнесли руснаците от Германия.

Дата:   17-02-09 19:22

traianb, Би ли уточнил моите "небивалици и лъжи"?
Извинявай, но имам чувството, че не си много наясно с фотография и оптика. Хелиос по крайщата е трагичен и така и е проектиран, това е ПОРТРЕТЕН ОБЕКТИВ, а с тези обикновено се снима на отворени бленди. Canon 85/1.2L e съпоставим с 5-6 пъти по-евтиния 85/1.8 на по-затворени бленди. Какво от това? Ще направи ли това 85/1.2 по-малко желан и купуван? Какви са тия наивни простотии с които ни замеряш?

Бях вероятно единственият ти клиент за този обектив, а ти брутално ме прогони.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »