Автор: batzeto
Дата: 15-12-08 23:55
Според мен нещата стоят така: Тук сме се събрали главно заради любовта към фотографията. Кой с филмови,сапунерки,турбо-сапунерки,дслр,че чак и про, но всички ни обединява тази страст - фотографията. Не сме тук да си мерим талантите, а по-скоро да не бъдем егоисти към останалите и да покжем света от нашата гледна точка,според възможностите и техниката, която притежаваме. Друго основно нещо е форума и базара, чрез които обменяме идеи и си помагаме със съвети и опит. Безпорен е факта, ти го наричаш вманиячаване, за мен е просто професионализъм, че има няколко човека, които си се занимават професионално с фотография, т.е. фотографията не е само тяхно хоби. Смея да ги нарека професионалисти, защото от тях може много да се учи. В ролята си на професионалисти обаче те изказват компетентното си мнение върху творби на не дотам толкова професионални колеги, което е разбираемо ... и в стремежа си да ги догонят останалите се впускат в надпревата, като се опитвад да покажат по-добри и истински кадри. Не че е състезание, но когато някой критикува създадените от теб с любов творения, ти се опитваш да ги подобриш, а именно тогава прибягваш до по-прецизна работа, техника, стил, обработка, та дори и закупуването на по-прецизно "оборудване". И пак повтарям това не е вманиячаване, а по скоро страст към по-добро изразяване на личностните си качества, чрез общото хоби - фотографията
оххх...взе ми се дъха
|
|