Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Диоптърна корекция за NIKON
Автор: lrn   
Дата:   27-08-08 11:15

Понеже на Никон диоптърната корекция на визьора е -2/+1 а на мен ми трябва минус 3(поне), някой ползвал ли е това:
http://www.nikonusa.com/Find-Your-Nikon/Photography-Accessories/Eyepieces/2946/DK-20C-Correction-Eye...

Все пак има ли някакви минуси (освен, че ще трябва да се купува отделно)?

Отговори на това съобщение
 Re: Диоптърна корекция за NIKON
Автор: ivanov_id   
Дата:   27-08-08 12:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   27-08-08 13:30

Предполагам, че като сложиш такъв елемент изместваш корекцията. В случая става от минус 5 до -2, т.е донагласяш с "врътката". Мен основно ме интересува дали се влошава качеството, пък и други минуси?
А бе бях питал и преди и доста хора отговориха, че нямат проблем да си гледат през очилата, а ма на мен не ми харесва тая идея защото като не си си долепил окото до визьора, първо не виждаш цялото поле и второ при слънчево време вътре ти свети (даже и през очилата). Тогава не знаех за тази "джаджа", ама интересно, че и друг не ме светна.
Аз съм на вълна скорошна покупка и липсата на адекватно решение сериозно ще ми скапе кефа.

Re:
Автор: danbi   
Дата:   27-08-08 13:59

Не е проблем да се гледа с очила, с няколко подробности.

1. Очилата много се цапат;
2. Ако няма достатъчно 'гума' на визора, очилата от органично стъкло се драскат
3. Влиза светлина, освен ако не натискаш силно (ама пък 1 и 2 горе :))

От друга страна, с корекцията, ще трябва да сваляш очилата когато снимаш. Това в студио сигурно е ок, но на улицата? [smilie8]

Дата:   27-08-08 14:22

Като снимам просто ги повдигам (като слънчеви) - с това съм свикнал. Чесно казано се изненадах, на малката корекция при Никон. Сегашната ми сапунерка има корекция -4/+4, гледам при Канон са от -3/+1, което също ме устройва. А бе карай, като запазарувам ще занимавам магазина, все ще се измисли нещо, ама ми беше интересно дали някой ползва такава джаджа.

Дата:   28-08-08 12:07

Айде бе хора, то ясно че никой или почти никой не ползва такава джаджа, ама толкова ли няма запознат?

Автор: danbi   
Дата:   28-08-08 12:11

Канех се да си купя :) ама... нямат налични нещо тук. [smilie5]

Дата:   28-08-08 12:20

Имах такива съмнения. Те нашите търговци сакън да не се набутат. Няма да се учудя ако ми искат и капаро. Мернах из сайтовете като рових, че са около 20-30лв (за минус 3). Ще отправя едно запитване към нашите фотомагазини да видим какво ще ми отговорят.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »