Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Canon Power Shot S5 IS или Fuji FinePix s6500fd
Автор: ivan_indjov   
Дата:   19-04-08 20:42

Ако имате мниние по въпроса ще ми е интересно да го чуя. Има и други теми подобни във форума ама там са намесени и други модели и в крайна сметка не мога да разбера нещо по конкретно за тези двата модела.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon Power Shot S5 IS или Fuji FinePix s6500fd
Автор: Privilege   
Дата:   19-04-08 20:52

FZ50/FZ18 - няма друго

Дата:   19-04-08 21:29

ето такива са и другите теми, които намерих. мерси все пак. искам да разбера нещо за тези два модела кой си заслужава

Публикацията е редактирана (19-04-08 21:41)

Дата:   19-04-08 22:39

Нормално да са такива другите теми. Искаш помощ. Ами трябва да започна с това, че си са насочил към грешните камери. Кажи ми една причина да искаш да си купиш един от въпросните два модела. А какво очакваш да ти бъде казано за тях. Отваряш и четещ. Тук никой няма да си направи труда да напише на готово това което би ти било от полза.

Дата:   19-04-08 22:43

аз съм прочел и за двата интересува ме ако някои е снимал с тях да си каже мнението. а защо панасоник?

Публикацията е редактирана (19-04-08 22:46)

Автор: jrr   
Дата:   19-04-08 22:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   19-04-08 23:00

Явно не си чел достатъчно. Канона изобщо не се вписва в сравнението. Всеки ще ти каже Фуджито. А Панасоник, заради обектива.

Дата:   19-04-08 23:03

канона има стабилизатор а фуджито не - важен ли е? за сега съм снимал със самсунг л74 и тия са бая повече от моя за това питам

Публикацията е редактирана (19-04-08 23:05)

Дата:   19-04-08 23:11

Канона го забрави, Фуджито е съвсем друг клас. По-голяма матрица, добър обектив с пръстени за зуум и фокус. FZ50 е идентичен на Фуджито, с разликата, че има стабилизатор и по-добър обектив.

Автор: prism   
Дата:   19-04-08 23:14

Наличието на стабилизатор е нещо много полезно, и съответно липсата му е най-сериозния минус на Фуджито. От друга страна пък имаш много по-добра матрица при високо исо, което в някои(by far не всички) случаи може да ти позволи снимането на добри кадри и при по-ковти светлина. Панасониците имат най-ефективната оптична стабилизация и ако на прекрсания обектив на FZ18 бяха сложили един по-голям сензор цена нямаше да има. S5IS на Канон общо взето трудно може да се мери с матрицата на първия или обектива на втория, но пък ако често снимаш видео може да се окаже добър компромис(по данни на очевидци S-серията на Канон записва най-доброто видео). В тоя клас почти винаги е компромисно решение какво ще купуваш, тъй че ти гониш [smile]

Дата:   19-04-08 23:41

на фуджито ми харесва че има пръстени за зума и фокуса. определено не е за видео.

Автор: DidkaS   
Дата:   19-04-08 23:43

Аз също се бях загледала по тези два модела и по още някои [smilie5] но май скоро няма да имам възможност да купя...

Защо като кажете някой модел различен от посочените не кажете защо той е по-добър и с какво според вас? За сега (в тази тема)prism е казал нещо повече от "ами вземи модел ХХХ"

Кажете според вас кои са минусите на Фуджито, Панасоника, Канона и кои плюсовете...

[beer]

Автор: didesignbg   
Дата:   19-04-08 23:45

28

Дата:   20-04-08 00:00

ФЗ 18
+ компактен, най добрия обектив за класа (широк, добре коригиран, рязък), RAW
- малка матрица, няма пръстени за фокус и зуум

ФЗ 50
+ голяма матрица, много добър обектив, стабилизатор, пръстени за зуум и фокус, външна светкавица, RAW
- не особено компактен, обектива му започва от 35

6500фд
+ голяма матрица, среден обектив, пръстени за фокус и зуум, RAW
- няма стабилизатор

С5 ИС
+ няма
- канонско недоразумение

Ако търсите компактни размери и широк обектив с не до там добра матрица ФЗ18. Ако търсите всичко без широк обектив FZ50. Ако търсите широк обектив с добра матрица, но без стабилизатор 6500фд. Всеки си решава с кое да направи компромис, според неговите нужди.

Публикацията е редактирана (20-04-08 00:01)

Автор: kaic   
Дата:   20-04-08 00:19

Послушай "Privilege" казва все верни неща и по точно за S5 IS, разгледай му профила виж и линк към снимки които е правил с този апарат, абе с две думи той е гуруто поне за мен.
А ето малко снимки от мен за да си извадиш изводи как снима в различни ситуации "канонското недоразумение" S5 IS в ръцете на лаик: тук

Автор: djogata   
Дата:   20-04-08 01:19

Каиц, сори, че се намесвам, но от тези кадри (малък размер + силна компресия) едва ли ще може да разбере нещо + или - [smilie5]

[beer] [beer] [beer]

Автор: kaic   
Дата:   20-04-08 01:45

Ясно е че е така, аз нали за това искам да покажа какво недоразумение е този модел на канон, а иначе в читалището спретнаха двайсеттина фотуса от тези А4 формат и десетина А3 и знаеш ли как им се радват, ама те хората там не са фотографи та да разбират толкова, че да виждат дефектите в снимката. Те са само едни обикновенни зрители та за това може би им харесват техните приятели и колеги.
А ако кажеш къде ще кача някъде и оригиналните файлове за да се разгледат обстойно, по 4-5 мб всеки, а мога да предложа и още много други снимани в екстремни ситуации без художествена стойност, но от ежедневието на един обикновен човек, а не фотограф. Преди да си купя този апарат много четох, много ревюта гледах и разпитвах. Едно ми стана ясно: всеки си хвали модела на апарата и много малко искаха да ми изпратят необработени снимки за да мога да видя как се справяа техниката в реални условия от потребител с моето ниво, а не истински фотограф и обработвани снимки.
Щом човека пита за апарат от този клас, значи не е "профи" и ще му е нужен за да снима в среда подобна на моята. Аз това имам-това предлагам, толкова и мога: няколко стотин снимки, нито една не е трита, поредни номера са без каквато и да е обработка на нито един кадър. Тук са и лоши и добри, замазани и размазани нищо не е подбирано, всеки да си прави извода ако може. Не искам да ангажирам никого със загуба на време, но се подразних от голословно мнение.

Дата:   20-04-08 02:15

Голословно било, потърси теми за S5 да видиш какво съм писал, просто ми писна да го пиша във всяка тема. И като казвам недоразумение става въпрос спрямо другите модели, а не по принцип.
Но хайде за да не сме голословни, накратко:

S5

- малка матрица
- мазен обектив с изкривявания
- започва от 36 (безумие просто)
- няма гривни за фокус и зуум
- липса на RAW

Ами то какво остана. [smilie8]

Публикацията е редактирана (20-04-08 02:26)

Автор: boreto   
Дата:   20-04-08 09:33

"Ако търсите компактни размери и широк обектив с не до там добра матрица ФЗ18. Ако търсите всичко без широк обектив FZ50. Ако търсите широк обектив с добра матрица, но без стабилизатор 6500фд. Всеки си решава с кое да направи компромис, според неговите нужди."

Privilege
[smilie24]

Само бих добавил, S6500 - превъзходен видеоклип. Забравяш за видеакамерите.

Автор: cooperworks   
Дата:   20-04-08 10:42

ivan_indjov, иди в някой магазин и разгледай подробно двата апарата. Поискай да ти дадат и тези на Панасоник, за да сравниш. Ако останат някакви въпроси и неясноти, можеш пак да попиташ тук. [smilie24]

Privilege, ти с какво снимаш по принцип? И снимал ли си някога с S5 IS?

boreto, S6500 позволява ли зум по време на снимане на клип?

Автор: kolcho   
Дата:   20-04-08 10:56

Интересно - преди няколко дни си пуснал съобщение, че търсиш да купиш Фуджи 6500, а вчера, оказва се, още се колебаеш какво точно ти трябва...
Може би затова не си обърнал внимание, че точно в този момент се продава чисто нова машина и продължаваш да "търсиш"?

Дата:   20-04-08 12:21

"boreto, S6500 позволява ли зум по време на снимане на клип?"

Да, при това много прецизно и плавно, понеже става ръчно с въртене на широкия ринг на обектива.

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   20-04-08 13:31

Добре бе хора като искате клип купете си една минидв камера. Цените им са смешни вече.

Автор: langel   
Дата:   20-04-08 14:32

Fujifilm Finepix S6000fd [smilie24]

Към писаното до момента относно Panasonic FZ50 ще добавя, че скоростта на затвора му е до 1/2000, а на S6000 - 1/4000.[shtrak]

Дата:   20-04-08 16:29

"Добре бе хора като искате клип купете си една минидв камера. Цените им са смешни вече."

Не е въпросът в цената. Видеоклип снимам рядко. Защо да си купувам и да мъкна с мен още едно устройсто, да се грижа за зареждането му и различната медия, след като фотоапаратът ми снима прекрасно видео?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »