Автор: caro-anton
Дата: 02-08-08 07:14
за цветната агфа питах - има една такава, която сега се прави от Агфафото.
Разликите между негативите и диапозитивите, които си сложил, не бихме ли могли да отдадем и на различната плътност на филмите? И на това, че все пак са сканирани и все пак негатив уж по-лесно се сканира?
Много странно ми изглеждат диапозитивите, които си сложил. Ти и друг път си давал примери с тази агфа, така или иначе така ми изглеждат. Не мога да дефинирам кое е странното - има като че ли някакво ретро излъчване, но и липса на сиви полутонове, малко като че ли снимката е гола.
Това е моето мнение на 100% непрофесионалист и любител. Надявам се да не те засегна нещо.
Акросчето изглежда по-свежо - на монитора. Иначе на живо сигурно разликите са огромни.
Аз снимам на диапозитив, защото и без това снимам с 8 мм кинокамера и имам химикалите под ръка. Отделно, кинолентата е също Фома, както и диапозитивите ми. Така че си играя, пробвам и гледам. Тренировки.
Мисля да подпукам един Кодак черно-бял диапозитив, но ми идва скъп за игра. В смисъл - на цената на цветния Е64Т.
И мисля да пробвам да изкарам от диапозитив снимки директно - ще ги проявявам и тях като диапозитиви, може да стане. Естествено, не на сериозно.
Публикацията е редактирана (02-08-08 09:02)
|
|