Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с адобе лайтруум!!!
Автор: mik   
Дата:   29-02-08 16:53

Някой може ли да ми помогне с тая програмка? Като дам автоматичен бял баланс снимката ми става с пурпорен оттенък, същото е и като трябва да променя белия баланс на дневна светлина tint добива стойност +10. Някой да може да помогне?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с адобе лайтруум!!!
Автор: Synthy   
Дата:   29-02-08 17:04

ми настрой си го на око, или по нещо, което смяташ за неутрално в кадъра (сиво или бяло)

Дата:   29-02-08 17:18

Че то това и баба го знае ама мисля че не е за това правена тази програма! Иначе апарата е канон 30д. аха и на дневна светлина сменя келвините от 5250 на 4900.

Автор: ddimo   
Дата:   29-02-08 17:24

И на мене понякога ми се случват такива работи в "светлата стая". Май не е без значение каква е била първоначалната настройка на WB от апарата. Обикновено тия работи се случват когато апарата е бил на AutoWB.

Дата:   29-02-08 17:31

Ми не на какъвто и режим да съм все тая е.

Автор: Coincidentia   
Дата:   29-02-08 17:39

Лайтруумът не си ли е проблем сам по себе си [smilie5]

Автор: quazar   
Дата:   29-02-08 17:40

На Lightroom стандартните настройки са си кофти по принцип (какъвто и да е фотоапарата, аз съм пробвал с Canon EOS 300D, EOS 350D и Sigma SD14). Наистина не е проблем сам да се заемеш с настройката на цветовете - въпрос на проста преценка е.

Автор: a_stoianow   
Дата:   29-02-08 19:00

Лайтруума не ме кефи
Използвай фотошоп, с RAW конвертора.

Автор: Sumuelll   
Дата:   29-02-08 22:38

Само с тази програма работя- много съм доволен от автоматизациите които предлага, намирам я за много подредена и интуитивна... липсват ми някои дреболии които има в други конвертори, но като цяло- Много съм доволен, относно белия баланс- можеш да внесеш това което е заснел апарата, може да накараш програмата да прецени кое е най-добре, а може и ти да определиш цветната температура. при мен процентно нещата са приблизително: 1-0% 2-30% 3-70% Настойката става бързо и субективно достоверно. [smile]

Автор: borisyankov   
Дата:   01-03-08 02:55

Lightroom-а използва абсолютно същата технология като Camera Raw. Да се твърди че единия е по-добър от другия е несериозно.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »