Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     всички  напред  последна
 Предстояща промяна на праговете за публикуване на снимки в албум "Избрано"
Автор: admin   
Дата:   18-02-08 10:57

От 01.03.2008г ще бъдат въведени нови прагове за публикуване на снимки в албум "избрано" на сайта. Промяната в правилата е както следва :

3. Всеки регистриран потребител има право да качва в профила си по 3 снимки на ден. Потребители, които нямат 3 снимки с над 25 т. от рейтинг Б имат право да качват за гласуване по 2 снимки на 5 дни само в категория "Представяне", "Хумор", "Домашни любимци" и "Семеен албум" и конкурсните категории. Снимките от категории "Представяне", "Хумор", "Домашни любимци"и "Семеен албум" не се виждат в албум "Избрано", но участват в общия рейтинг. Потребители, които имат 3 снимки с 25-55 т. от рейтинг Б могат да качват в албум "Избрано" по 2 снимки на 5 дни във всички категории. Потребители, които имат 3 снимки с 56-100 т. от рейтинг Б могат да качват в албум "Избрано" по 3 снимки на 5 дни във всички категории. Потребители, които имат 3 снимки с над 100 т. от рейтинг Б могат да качват в албум "Избрано" по 4 снимки на 5 дни във всички категории.
За формирането на тези прагове участват само снимки, публикувани за последната 1 година от момента на проверката на статуса. Потребители, които имат 3 снимки по 55т от рейтинг Б, са защитени от връщане в представяне, независимо от давността на публикуване. Всички потребители, които все още нямат права за публикуване в албум-избрано, два пъти в месеца могат да изпратят портфолио, което ще бъде разгледано от водещи фотографи в сайта. По този начин ще бъде ускорено евентуалното преминаването на първия праг.

С примери - какво означава това:
1. За да получите права за публикуване в албум избрано, трябва да имате поне 3 снимки с 25т от рейтинг Б за последната година. Това обаче не ви гарантира "бетонирането" на статуса. Ако нямате 3 снимки с 25Б точки за последната една година, системата ще ви върне автоматично в представяне. Ако обаче имате 3 снимки с 55т от рейтинг Б , няма да бъдете върнати в представяне, независимо от периода, в който се намират тези 3 снимки.
2. Квотите за публикуване на повече снимки за 5 дни ще се преминават не с една, а с 3 снимки от рейтинг Б за последната година. Това обаче не ви гарантира статуса. Както можете да стигнете до 4 снимки на 5 дни, така и можете да се върнете на 2 снимки за 5 дни.
3. Новите потребители ще имат право да натиснат 2 пъти в месеца специален бутон и така да презентират профила си и да получат по-бързо права(ако има какво да покажат).

Уважаеми форумци, всички ограничения и промени, които правим, се налагат с единствената цел, да бъде запазен Фото Форум като фотографски сайт и да бъдат стимулирани хората, които имат талант и желание да се развиват. Фото Форум не е сайт тип "домашен фото албум" , в който да разтоварваме картите си. За тази цел има много други сайтове в мрежата. Целта на Фото Форум е да бъде място, в което да доминира добрата фотография. Не случайно са направени всички тези прагове и рейтинги. Не случайно всяка година правим по няколко изложби.
Обмисляме и добавянето на елементарен входен тест при регистрацията, който трябва да бъде преминат, за да може да се качват снимки.
Надяваме се, че всички, които желаят да се развиват ще оценят ролята на новите предизвикателства в сайта.
Защото единствено предизвикателсвата ни карат да се развиваме. Когато ги няма, властва летаргията.

Успех на всички!
 Re: Предстояща промяна на праговете за публикуване на снимки в албум "Избрано"
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   18-02-08 11:14

А мерси админ.
Че ме върна не в детската градина....а преди нея.[smilie18]

Що не си кажете откровенно, че комерса клати феса, и че ви инфо само текучество на сайта, а не обективна истина [smilie5]

Надявам се, ще раздадете и биберонки в профилите на тия, които последната година не са били активисти, заради пренаселването с такива - а са им дали път [smilie18] [smilie21]

Дата:   18-02-08 11:16

Mobby_dick, никой никъде не те е върнал. Как може да те върне някой след като нямаш снимки. Това си е твой избор.
Ако ни интересуваше "комерса", щяхме да оставим свободно качване на снимки, както е в сайта "снимка.бг" и да имаме 2 пъти по-голяма посещаемост.
Логиката ти куца, но не смятам да споря с теб.
Дата:   18-02-08 11:19

Това ми припомни една дискусия отпреди доста години в един руски ф. сайт (станал тогава доста непопулярен заради точко-кавги),
та там....една напета рускиня с широко лоби от приятелчета искаше....да се свали снимките и автор (чужденец), чиито снимки ВОДЕХА в няколко категории и бяха недостижими за нея (защото лобито и не стигаше....а когато те бяха станали първи -- сайта имаше доста членове).
Та този откровен вопъл....да се заличи потребителят Н, и снимките му.....за да и се даде шанс....още го помня [smilie18] [smilie21]
Е го на и тука вече....в апогеи [smilie7]

Дата:   18-02-08 11:21

Тука е точно обратното. За какво сваляне на снимки говориш? За какво заличаване?
Дата:   18-02-08 11:23

admin - аз имам една снимка , ИМАМ ТУК!, която ми гарантираШЕ с точките си до ДНЕС нещо! - пускане на 2-3 снимки там ли, в избрано.
Вече не ми гарантира нищо
По-слаб фотограф ли станах щото....[smilie8]
ОБЕКТИВНИ НЕЩА ТИ ГОВОРЯ.

Та раздаваи бибероните в профилите.

п.п. и не забравяи да реабилитираш снимките на изкопаемите по някакъв начин....както преди, когато ги прокара през първа стр. да се осъвременят с новото "Б".
Е аз тогава нямах тоя шанс де [smilie5] , а имах снимки [smilie18] [smilie21]

Успех [smilie18] [smilie5]

Автор: elmaduro   
Дата:   18-02-08 11:27

Мен ей това най ми хареса от всичко
[smilie18]
"....властва летаргията...."

Ако трябва да съм сериозен, аз тъкмо минах т.н. праг 25 Б и сега, хоп обратно в началото, а ?
Според мен така само ще затвърдите кръга само на най-сериозните и постоянни фенове на сайта.Много любители с по малко опит и точки ще изпищят скоро.
Здраве да е, който има свободно време за фотки или е про пИчели, който няма нИ пИчели.
Успех[beer]

Дата:   18-02-08 11:33

Освен това искам да отбележа, че аз с една снимка никак не задръсвам сайта, нито рейтинг системите по време както са, нито нищо....че да трябва да се обезценява по давност....а да се изтъкват такива смешни критерии[smilie7]

Уважаеми форумци, всички ограничения и промени, които правим, се налагат с единствената цел, да бъде запазен Фото Форум като фотографски сайт и да бъдат стимулирани хората, които имат талант и желание да се развиват. Фото Форум не е сайт тип "домашен фото албум" , в който да разтоварваме картите си.

....а ето, че и на мен в момента са ми вързани ръцете, и ми се дава достъп само да слагам в "Представяне", "Хумор", "Домашни любимци" и "Семеен албум" и конкурсните категории.

или не е така!? [smilie7]

Автор: Saiman   
Дата:   18-02-08 11:35

Като говорим за промени и (от типа заварено положение ) Все още не разбрах защо ми се махна Б то(искам си Б то )
Значи много ме човърка това нещо , че така и нямаше кой да ми каже, защо ми се махна Б то ( Искам да знам с кво съм нарушил СТАРИТЕ правила , че да ми се маха Б то , дреме ми за новите (с радост ще ги приема, ако всички са под общ знаменател)
ТА имаше едно време правила (ПО ТЕЗИ ПРАВИЛА СЛУЧАЙНО и ДА не повярва човек ЧЕСТНО станах Б (не че нещо ставаш по-добър с това Бъъъъ)ама все пак, ме дразни факта че ми махат нещо което честно съм си извоювал, ей така ;))
Ще се радвам на нормален отговор от АДМИН
Щото като пусна тема ми я трие, на лични ми пише че съм станал Б с измама (а това лично много ме убижда и натъжава чувствителната ми душа,както и достойнството ми на честен ФОРУМЕЦ [shtrak] )

Автор: J0R0   
Дата:   18-02-08 11:35

Правилата нямат нищо общо с това какъв фотограф си.
Те важат в еднаква степен за всички.
И аз ако тръгна да качвам снимки, ще трябва да мина през представяне и ако хората не ми харесат снимките, ще пускам по-малко, ако ги харесат - ще пускам повече.
Не намирам това нито за обидно нито за неестествено.
Автор: chr   
Дата:   18-02-08 11:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   18-02-08 11:37

Моби Дик, никой не се съобразява лично с тебе. Системата е автоматична. Ако искаш можеш да преминеш границата веднага. Ако не искаш си е твоя работа. Ти не искаш да пускаш снимки - това си е твой избор. След като не искаш да пускаш снимки, за какви вързани ръце говориш??? Правилата са наложени заради тези, които си изпразват картите в сайта, не заради тебе. Успокой се.
Дата:   18-02-08 11:40

Не ме инфо за кого са наложени....засегнаха МЕН !
J0R0 не намирал нищо неестествено в това, да се представяме непрекъснато пред всяка нова власт [smilie5]
Е да, ама аз не искам да се представям пред сегашните "Б" имащи, поради лични причини.(а да не ги споделям),
и ко праим .....поемаме "автоматичния...." ли?[smilie7]

Дата:   18-02-08 11:46

Потребители като мен могат отсега да качват само в : "Представяне", "Хумор", "Домашни любимци"и "Семеен албум" [smilie18]

Колко справедливо [smilie24]

Ето повод, да се борим за правата на домашните любимци във ФФ., защото те са ущетени....напук на европеиските виждания по тоя въпрос.
Домашни любимци и хумор снимат само нескопосанците, щото това са долни категории [smilie18] [smilie21]

Дата:   18-02-08 11:48

Моби Дик, не четеш внимателно. Промените влизат от 01-ви март. До тогава има много време и който иска може да прескочи бариерата и без да се "представя".
Не виждам за какво точно претендираш и с какво си ощетен , при условие че и без друго не пускаш снимки в сайта.
Автор: nabis   
Дата:   18-02-08 11:49

Чудесно [smilie24]
Автор: xborox   
Дата:   18-02-08 11:49

Аз приемам вдигането на летвата, като нещо напълно нормалмо, което си е част от развитието на сайта. Всеки, който има малко мерак и желание, ще мине границата. Преди успях, вярвам и че сега ще стане [smile] Губиш правото да пускаш снимки еди къде си, но не и да снимаш. А ако има какво да покажеш (аз не съм от тези хора засега, но се опитвам да бъда), със сигурност има кой да го забележи.
Автор: J0R0   
Дата:   18-02-08 11:50

Ами и аз само там мога да качвам, ама какво от това?
Няма такова нещо като стара слава и запазена маса до оркестъра.
Навремето като работех във вестник имах запазено едно каре на първа страница до главата на вестника, където всеки ден пишех коментари по важни за деня теми.
По твойта логика, сега трябва да ида във вестника и да тропна по масата и да кажа, дайте си ми това място пак да си пускам там писанията, нищо че не съм стъпвал в редакция 15 години.
Дата:   18-02-08 11:54

Ето как се прави чистка, след се която утежнява влиянието на настоящите "Б" - всичко трябва да мине през тяхната цедка[smilie7]

п.п. съжалявам, че в този сайт се напълни със същества, които дори а-б на фотографията не знаят, а действително само за хумор стават.

Не, аз пред такива не се представям [smilie18] [smilie21]
само ще им гледам сейра [smilie7]

Автор: nabis   
Дата:   18-02-08 11:57

е какво да се предаваш, ти тук снимки не пускаш [smilie11]
Автор: fotografinq   
Дата:   18-02-08 12:01

Добро решение сте взели [smilie24]
Автор: tan4o   
Дата:   18-02-08 12:02

За формирането на тези прагове участват само снимки, публикувани за последната 1 година от момента на проверката на статуса.

..това е срока от 01.03.2007г до 01.03.2008г...така ли да се разбира[smilie8]
Автор: HP   
Дата:   18-02-08 12:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: boni   
Дата:   18-02-08 12:05

Танчо, провераката на статуса се прави всеки ден в 4 сутринта. Т.е това се проверява всеки ден с период 1 година назад.
Автор: tan4o   
Дата:   18-02-08 12:05

Ясно[smilie24]
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     всички  напред  последна

Тази тема е затворена