Автор: EmZo
Дата: 28-01-08 08:49
Здравейте,
предполагам това е често срещан въпрос тук. Четох няколко теми по-надолу, но така и не намерих отговори на въпроса си.
Последния ми личен фотоапарт с който съм разполагал е следния:
http://home.tiscalinet.de/krenkel/kamera/mtl50.jpg
В комплект с широкоъгълен, нормален и телеобектив.
Работил съм известно време с Nikon F801/Nikkor 18-135mm и ще си купя същия сладур, когато имам време и възможност да си купувам, чернобял позитивен, негативен проявител и хартия, различни от "Фохар". (Krokus-а все още е като нов и чака включване :D )
С дигиталните фототехнологии съм доста бос. За сега имам нужда, от прилична дигитална "цъкалка" с която да чеша крастата с цъкане наред и най-вече да увековечавам и споделям планинските си излети.
Имам следните скромни изисквания към машината и се надявам, да ми помогнете за въпросите: "Какво?" и "От къде".
Матрица:
6-8MP; CCD (Няма да правя снимки за билбордове)
Обектив:
Комбинация от качествени лещи с възможно по-голяма светлосила. Не държа на много голямо, но все пак, поне 6 кратно увеличение
Затвор:
Падам си по нощните пейзажи така, че ми е важно да има Bulb режим, ако не да има възможност за по-дълго време за експонация
Режим на работа:
Изцяло ръчен (Задължително) (Включващ настройка на бленда, скорост, светлочувствителност на матрицата и ръчен фокус в едно)
Приоритет на бленда
Приоритет на скорост
Самоснимачка (удобна и за дългите експонации, предполагам няма дигитални фотоапарати от този клас със съвместимост за жило. :D)
Гнездо за външна светкавица е предимство.
И последно, но не на последно място, да е що годе компактен, все пак ще го разнасям в раницата из планините.
Искрено се надявам, че ще намеря нещо задоволително за скрония ми бюджет, който бих отделил в момента: 800 лв. Не бързам.
Харесъл си си
това Обаче е хич не ми харесват възможностете на за затвора - 15сек - 1/3200сек, ако някой ми каже, че просто са пропуснали да впишат Bulb, или аз не чета където трябва, в спецификациите има една бира от мен. :D
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&base=1&product=2246&show=additional#slides-pane-0 Това ми изглежда, съвсем прилично.
Това ,е на много приятна цена. (605, от Фотопавилиона) Но пак е с 30 секунди експонация макс.
Това, се вписва в изискванията ми, от същия магазин на цена от 709лв (без карта). Но нямам приятни впечатления от Олимпус, по специално един по-нисък клас на един приятел и най-важното, обектива (4 Aspherical glass elements) ми изглежда по-зле от този на Канона (11 elements in 9 groups (1 aspherical element, 1 UD element) Не че ми говорят нещо, въпросните конфигурации от лещи.
Това също се класира, но за бога наистина трудно ми е да повярвам, че който и да е фотоапарат за 800 лева предлага, 18 кратно увеличение, а скромните възможности за експонация от: 4sec. to 1/2000 sec. Наиситна не са особено голяма сума за фотоапарат, ама пък... искам да имам някакви нормални възможности за нощни пейзажи.
Идеи?
|
|