Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Едно ревю на Sigma 30/1.4(за 4/3) в реални условия с много снимки в пълен размер
Автор: boni   
Дата:   30-01-08 12:41

Приятно четене!

Ако имате въпроси и забележки, може да ги споделите тук или под самото ревю.

Благодаря за вниманието:)

Отговори на това съобщение
 Re: Едно ревю на Sigma 30/1.4(за 4/3) в реални условия с много снимки в пълен размер
Автор: digitalgab   
Дата:   30-01-08 12:50

Сигма са голяма работа и ако има някои форумци с дежурната приказка че Сигма са със съмнително качество, не са много актуални, най малкото.

Re: Едно ревю на Sigma 30/1.4(за 4/3) в реални условия с много снимки в пълен размер
Автор: rorus   
Дата:   30-01-08 13:02

Е, той този обектив си е уникален още като спецификация. А пък за 4/3 е още по-хубав. Особено за снимане а не за дзверене на 200% в/у екрана.

В моя скромен опит със Сигма имам критика към фокуса:
- фронт/бек фокус;
- в процент от случаите не успява да фокусира където искам (а понякога въобще не мога да намеря къде е фокусирано) - със 50-150/2.8 за Никон.
При Никорите всичко е на 100%.

Бони, имаш ли опит със старата Сигма 28/1.8 асферикал АФ (за Никон). Отново понякога нямам фокус?

Автор: boni   
Дата:   30-01-08 13:07

Проблемите с АФ са по-скоро проблем на комуникациите между обектив и тяло...
Този обектив съм го тествал само с 4/3 Панасоник. Няма никакъв проблем с АФ с този модел.
Тествал съм и 24/1.8 за 4/3 - той е по-тежък , с бавен и по-неточен АФ, но той е дефакто широкоъгълен обектив с покритие за 24х36 и ретрофокусна система.
28/1.8 съм го тествал с Пентакс ист ДЛ и се справяше много добре.
Моята препоръка е винаги да пробвате обективите преди да ги закупите, за да разберете дали си говорят добре с тялото и как се държат като фокус, бързина и т.н. Това се отнася и за обективите от съответните марки на телата, не само за други производители като Сигма, Тамрон и т.н.

Re: Едно ревю на Sigma 30/1.4(за 4/3) в реални условия с много снимки в пълен ра
Автор: dau   
Дата:   30-01-08 13:16

Рорус кое мислиш че е уникалното като спецификация на обектива, иначе е добре иначе [smilie24]

Автор: angy1   
Дата:   31-01-08 10:19

Интересно е как се държи на Никон. Рорус имаш ли опит?

Re: Едно ревю на Sigma 30/1.4(за 4/3) в реални условия с много снимки в пълен ра
Автор: Георги   
Дата:   31-01-08 10:25

бони, под мозила ревюто изглежда много странно разкрачено с по половин екран празно под всяка от снимките.

Автор: droopy   
Дата:   31-01-08 10:29

Георги, за мозилата [smilie24] !

boni, обективчето е екстра и евала ти че нямаш проблем с фокуса. На 300D и 350D /на които съм пробвал/ има разминаване.

Автор: kosara   
Дата:   31-01-08 10:35

[smilie24] [smilie24]
zup
gogo sloji si safari bre

Автор: Георги   
Дата:   31-01-08 10:37

с firefox съм, но определено не се вижда добре ревюто под него.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »