Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пазарували ли сте по EBAY ?
Автор: guciguci   
Дата:   30-12-07 11:28

Имам въпрос. Може ли някой ,който е пазарувал по ЕBAY да ми каже малко повече за това как става, сигурно ли е , получили ли сте си стоката нормално,за колко време става ,как се познава дали стоката наистина е нова и др...
И някакви други особености ,които трябва да знам,ако искам да си поръчам нещо по ЕBAY.
Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Пазарували ли сте по EBAY ?
Автор: 314   
Дата:   30-12-07 12:00

регистрираш се и купуваш, имаш две възможности- 'bid'(наддаване) и 'buy it now'(купуваш на определената от продавача цена), всичко общо взето е на доверие, затова предварително проучваш репутацията на продвача ' feedback' и начинат по който е описал стоката, ако желаеш се свързваш с него и му задаваш въпроси.
Да речем че си купил нещо и то пристига различно от това което е описано в аукциона, можеш да влезеш в диспут спродавача, ако не се разберете Ибей става арбитар и ако си платил чрез Пей пал може да ти въстанови парите на две нива до £100 или £500 .
Аз съм имал няколко такива моменти , но сме се разбирали с продавачите без да намесваме Ибей.
Как пристга доставкта вече зависи и от куриерите, които несъмнено са невежи маймуни , затова ако копуваш нещо чупливо и скъпо е желатално да се плати застраховка която я поема копувача в повечето случаи.
Чети FAQ

Публикацията е редактирана (30-12-07 12:01)

Автор: kameliya   
Дата:   30-12-07 13:15

Аз използвам няколко сайта подобни на ebay. Принципът е един и същ, както ти е обяснил 314 . Имам едни Canon лещи от там, баща ми ми ги купи, каза че били изгодно. Лично аз от там купувам дребни неща - обеци разни за пъпче, брошки и други дрънкулки; вещи за дома,бих купила котешки аксесоари също, но що се отнася до електроника и скъпи продукти - винаги от магазина на ръка с гаранция!!! Не плащай нещо много скъпо така на доверие, макар че можеш да се разправяш после, но отнема време. Иначе за дребни покупки е идеално. Колкото до плащането on line аз не се тревожа, използвам кредитната си карта в интернет от повече от година и (да чукна на дърво) не съм имала проблеми. Дори при големи покупки от банката ми звънят за потвърждение. Дори сега продавам старите си вещи по подобен сайт и изкарах много повече пари отколкото съм предполагала. Успех!

Дата:   30-12-07 13:23

Значи и в България е развитопродаването по EBAY. Много интересно,защото и аз имам доста неща за продаване. Ама дали ги четат хората и как става изпращането,ако например някой иска да купи нещо мое и не е от България например или пък ако е от България?

Дата:   30-12-07 13:33

чакай, сега се обърках?! Аз съм българка и живея в Дубай. Татко ми купи лещите от www.ebay.com в Англия. Говоря за сайта като цяло. А дали е развит в България незнам, там използжам www.epay.bg за да пращам пари, незнам дали продажат нещо чрез него, май само сметки се плащат. Влез в www.ebay.com и провери докъде правят доставки. А сигурно си има и бг еквивалент. Примерно ние в Обединени Арабски Емирства ползваме www.souq.com

Дата:   30-12-07 13:40

За доставките става така - аз продавам, а ти купуваш примерно и сме и двамата на територията на ОАЕ.
След като спечелиш наддаването, ти като купувач имаш право да избереш как да платиш:
-с кредитна карта по интернет
-в брой при доставка

Можеш и да избереш
-ти да дойдеш и сам да си вземеш покупката от мен
-да искаш аз да ти я пратя по местен куриер. Примерно в БГ има една фирма Speedy а тук ползваме Aramex.
Те ще вземат покупката от мен (продавача), ще ти я доставят, ти ще им платиш в брой а те после от своя страна ще ми преведат парите в нещо наречено My Wallet откъдето мога да си ги преведа по банков път в АТМ карта.

Автор: canonio   
Дата:   30-12-07 22:39

guciguci,
английски език е задължителен. Прочиташ всичко, което пише за стоката. Ако имаш въпроси - питаш продавача. Видиш ли AS IS, значи каквото получиш, нямаш право да мрънкаш, че не работи.

Стараеш се да купуваш от доказали се продавачи. Има хора, които продават от 98-ма и са 100% сигурни. Не купувай от хора, чийто висок рейтинг идва само от покупки. Трябва да е продал доста неща, за да му вярваш.

Не разчитай на успех, като започнеш да продаваш. За всички си новорегистриран потенциален измамник[smilie18]

За да си разработиш акаунта в ибей, натрупай малко стаж с евтини неща. Лесно е и е много забавно.

Дата:   31-12-07 00:03

Аз,май ще се откажа. Идеята ми беше да си намеря Канон S5 IS ,ама като гледам,че за разлика от 200-250 лева може да се прецакам,май-май пак ще дам 800 тук в България

Автор: Reshovski   
Дата:   31-12-07 02:30

Аз да питам в кой от сайтовете на eBay е най-добре за купуване от България!?

Мислех тук да се регна:
http://www.ebay.co.uk/

Автор: 314   
Дата:   31-12-07 11:23

Сайта няма значение колега, регистрираш ли се в един можеш да сърчваш и логваш в всички, та които продавач се съгласи да праща до БГ...
няколко съвета:
-проверявайте и четете добре кокво купувате, как е описана стоката.
- проверявайте feedback-а на продавача, избягвайте такива с голям процент негативен и с малък брой положителен под 50.
- ако изглежда твърде хубаво за да е истина не се лакомете за евтина сделка, постояно се хакват акаунти и е пълно с измамници.
- плащайте само с Пей Пал.

Публикацията е редактирана (31-12-07 17:10)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »