Автор: BLADO
Дата: 25-11-07 19:29
темата ти звучи по-скоро като призив за препоръки и мнения относно бъдеща покупка. Едва ли има толкова смисъл за теб, ние какво бихме си взели?!
Иначе: Какво бихме си взели зависи от много фактори. Например от това, какво вече имаме, а също и от това какво ще снимаме и как снимаме, както и с какви компромири сме готови да се примирим.
Ако се замислям примерно да си взема Сигма 28/1.8, ще е защото искам да снимам често на бленда 1.8 и/или обичам по-широчко като стандартен обектив. Да, но съм гледал снимки (от две бройки) на 1.8 и не са ме удовлетворявали. Като ще трябва да я "затварям", то тогава бих си купил евтино един Минолта 28/2.8. Оказа се обаче, че КМ 28-75/2.8 при 28мм и бленда 2.8 ми даваше достатъчно прилични резултати в сравнение с Минолта 28/2.8 и не виждах смисъл да сменям обективи. С този обектив си покривах от 28мм до 75мм без големи компромиси, дори и не е много тежък и обемен, а и имаше приятно мазно боке. Най-добър беше обаче между 50-70мм. Честно казано феноменален обектив като цена-качество (поне навремето като си го взех) и обезмисля поти покупка на Г.
Затова, ако исках нещо много "светло" и "по-широко" от 50мм, използваемо на макс. отворена, бих се ориентирал към КМ 28/2 или 35/2. Ако имах мангизи - 35/1.4 Г.
Ти не снимаш от вчера. Прецени си какъв стил и какви потребности имаш и действай. Това е моят съвет. Тук повече се чешат езици и вероятността да излезе нещо полезно за теб е малка.
Замисли се и върху А700, не е лоша машинка, достоен наследник на 7Д-то. Най-големите му недостатъци са преодолени в А700. АФ-а е вече на конкурентно ниво и предполагам, че ще го усетиш с повечето си налични обективи. Може би това ти е липсвало?
Поздрави!
Владо
|
|