Автор: navy
Дата: 30-08-07 11:34
Още от сега казвам, че в тази тема няма място за заяждане или изтъкване на каквото и да било, аз не съм акционер на Канон и този обектив утре може да го използвам за рибарска тежест или да си снимам с него - това е просто веж, но много хора не го разбират.
Тъй като обичам да се занимавам И с фотография и нещата, до които се докосвам гледам да ги поставя в добра светлина и да изкарам най-доброто от тях, аз споделям това и се забавлявам. Не целя никой да излъжа или подведа...
Установих за себе си, че последните бройки на този обектив са наистина сполучливи и покупката му си заслужава. За мен този обектив е един от най-качествените зуумове на канон!
Като такъв е добре да се сравнява САМО със зуумове и това би било най-правилното. Осъзнавайки това аз съм му изтъквал предимствата именно като такъв! Коментирал съм, че в дадени условия се приближава по качество до твърдите телета. Никога не съм казвал че е по-добър или най-велик, но много хора се опитват да четат грешно между редовете и представят нещата под друг ъгъл.
Разбирам защо го правят. Винаги е добре да има някой скандал и те да се кефят отстрани. Само не стоплят, че мен това никак не ме засяга. Както казах - днес е тоя обектив, утре може да е друг. Не съм се юрнал да купувам и сменям обективи като луд, понеже има много по-важни неща в живота ми, но това е личен аспект който засяга само мен и мястото му в тази тема, още повече в този форум е немислимо.
Та имам два въпроса.
Някой би ли направил наистина реална оценка сравнявайки го правилно с други зуумове или при равни условия, естествено ако му се занимава, защото аз не виждам смисъл, но както и да е
И втория, важен въпрос - има ли някой, който да се е подвел по мои думи и да си е взел този обектив, а после да е останал разочарован от това? Има ли някой, на който да съм казал - не, не си вземай 400Л или 500Л, вземи си 100-400 - по добър е? Има ли някой, който да съм изъгал?
Та такива ми ти рабути
|
|