Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 До Администратора и Съфорумците
Автор: ivan_moskov   
Дата:   16-08-07 02:28

Здравейте. Тъй като вече от 2 години и нещо съм потребител в този форум и следя неговото развитие искам да споделя моето мнение със всички които ме знаят и с тези които не ме знаят. Когато за първи път влезнах във форума си казах...а място в което мога да покажа фотографии си и да получа мнението на други фотографи...и така и сторих...започнах да качвам ...но доиде един момент в който фотографиите,които гледах започнаха да стават все по-добри и по-добри, започваха да ме провокират , да ме карат да се развивам да търся нови и нови ракурси и гледни точки...Такива Автори бяха за мен Колов, Аврамил , Керабо , Светалчо, Емсаго....и много други които не искам да ми се обидят, за това че не ги пиша...просто ще трябва да изпиша доста реда. След това дойде един момент в който се напълни със всякакви експерименти в областта на Компютърната обработка и "оригиналните и сюреалистични" хрумвания на някои автори.Претърпях този период...но от тогава с този форум нещо се случи...каточели падна и малкото ниво което имаше това прекрастно място.Започнаха да долитат мнения от сорта "влез във фото-култ, заеби го този форум".Мнения от които честно да ви кажа ми стана мъчно защото тук за първи път аз получих одобрение и похвали и критики за фотографиите си, не от мама или от тати ами от хора които дори не сум вийдал,което ми вдъхна доверие в самия себеси.Знам ,че за тези мигащи банерчета отгоре се получават доста пари , колкото повече потребители влизат но,За мен това място е повече от мигащи банерчета и злобни коментари.. АЗ ИМАМ ЕДНА МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ.НЕКА ДА ЗАПАЗИМ НИВОТО НА ФОТОГРАФИЯТА В ТОЗИ ФОРУМ ЗА !!!ФОТОГРАФИЯ!!!. НЕКА КОГАТО ВЛЕЗЕ НЯКОЙ ЛЮБИТЕЛ ДА ВИЖДА ПРОФЕСИОНАЛНА,КРАСИВА,ИЗТЪНЧЕНА ФОТОГРАФИЯ И НЕКА ДА БЪДЕ ПРОВОКИРАН ОТ НЕЯ КАКТО БЯХ АЗ!!! А НЕ ДА ВИЖДА ДВЕ ПЛЕСНАТИ ЦИЦИ ИЛИ НЕЩО КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ СНИМКА ЛИ Е...ИЛИ КАРТИНА...ИЛИ ОБЛОЖКА НА ТЕТРАДКА ПО МАТЕМАТИКА ЗА 2-ри КЛАС.И ДА СИ КАЗВА ..."ААААААА ТУКА ХАРЕСВАТ ИЗВРАТЕНЯЩИНА... ЗА ДА МЕ ЗАБЕЛЕЖАТ ДАЙ И АЗ ЩЕ СНИМАМ НЕКОИ ГЪЛЪБ И ЩЕ МУ СЛОЖА ОСТРИ ЗЪБИ..ТАКА СТО ПРОЦЕНТА ЩЕ ИМАМ ВИСОК РЕИТИНГ,И ША ВЛЕЗА В ТОП 100!!" ЗАПАЗЕТЕ ФОТОГРАФИЯТА ДРАГИ КОЛЕГИ! ИМА КАКВО ОЩЕ ДА СЕ СНИМА!!!

Отговори на това съобщение
 Re: До Администратора и Съфорумците
Автор: navy   
Дата:   16-08-07 02:33

Много стоиш пред този компютър ще ти кажа аз... [smilie7]

Автор: apollo   
Дата:   16-08-07 02:34

Използвай повече интервали, защото просто не ми се чете претрупан и сбит текст[smilie10]

/нищо лично/[beer]

Автор: navy   
Дата:   16-08-07 02:43

Ентери [smilie7]

Автор: canonio   
Дата:   16-08-07 02:49

То пък култа цъфнал и вързал...

Как не те домързя да го пишеш т'ва всичкото.

Автор: masli   
Дата:   16-08-07 04:40

Прав е за това, че на форума му 'става нещо' напоследък... Аз съм регистрирана тук от година, но разглеждам сайта от много по отдавна... и е прав за някои неща, че добри фотографи са се 'оттеглили' на накъде, а тези който остават вече са и по-малко активни, и сигурно имат причини.

Автор: krassimire   
Дата:   16-08-07 06:56

Според мен е абсолютно необходимо да се направи някакво разделение между монтираните снимки (колажи), независимо дали е просто текстура или каквото и да е там насложено (дори и части от същият оригинален кадър), от една страна, и от друга, произведения, само и единствено състоящи се от оригинален кадър със или без кроп, колкото и да са фотошопени после.

За мен монтажите от повече от едно изображение са вече изобразително изкуство, използващо фотографска техника за някои от компонентите си, а не фотография.

Нямам нищо против подобно изкуство, но изразните му средства са прекалено различни, за да "бяга по една писта" с останалите, разчитащи на "уловеният момент", вместо да си го монтират после.

Но не виждам как може да стане в рамките на един сайт, може би просто трябва да се основе отделен такъв. Сайт за "немонтирана" фотография.

Автор: asahi   
Дата:   16-08-07 07:26

Аналогичен е случаят с чалгата.

Автор: Kindlifresser   
Дата:   16-08-07 07:51

Aбе Иване, ми това е въпрос на личен избор, каква фотография харесваш и каква се опитваш да правиш. Откъде си сигурен, че точно това което ти считаш е истинската фотография и има ли изобщо истинска. Аз пък не харесвам "ПРОФЕСИОНАЛНА, КРАСИВА, ИЗТЪНЧЕНА ФОТОГРАФИЯ", съвсем сериозно, скучна ми е. Тя фотографията затова е оцеляла, защото е съумявала да бъде всеки път различна, многолика, изменчива, не е позволила на самозвани артистични мисионери да я покръстят в правата вяра или да й сложат пранги.

Публикацията е редактирана (16-08-07 08:05)

Автор: Phoki   
Дата:   16-08-07 08:00

днес не е ли четвъртък[smilie11]

Автор: halva   
Дата:   16-08-07 08:07

Аз оценям факта, че е написал всичко добронамерено и с добро чувство!!![smilie24]

Другото е относително...

Автор: iiccoo   
Дата:   16-08-07 08:34

Щом сме започнали да анализираме положението тук мога да кажа само едно относно форума:
наистина има свестни и компетентни хора, но има някои (измежду които също има компетентни) които само нажежяват обстановката. Има изключително много злобни и най-вече иронични мнения. Вие може и да сте си свикнали на този вид общуване, но аз още не мога да го възприема. Особено някой като поиска съвет и друг като се мисли за по умен започва с гадостите и иронизирането и една тема се превръща в 90% брак и 10% реални отговори, които се появяват след 30-тия пост ако успее човек да стигне до тях. Например "вижте новия ми апарат :) може ли да си кажете мнението" и се започва " абе я го удари с един чук", "ти луд ли си бе тъпак да го нареже с резачката", а колко сте прости човека пита сериозно бе", следват 5 поста само с емотиконки и после пак "няма ли някой да ми каже за апарата моля?" , "абе оди си питай в магазина какво ме занимаваш с твоита сапунерка" и така на татъка. Честно казано понякога ме е страх да попитам нещо [smilie8] Айде наздраве който ме е разбрал, а който не да си продължава както си знае [beer]

Публикацията е редактирана (16-08-07 08:35)

Автор: dkork   
Дата:   16-08-07 08:37

ооо тва се приказва от година поне и всеки опит да се впечатлят админите ...било с мек тон или по-грубо е водил до....никъде
сайта си стана добро местенце за ...лаф
истинските фотографи снимат ....не се косят...за качеството на този илионзи сайт

Автор: TPECHAT   
Дата:   16-08-07 08:44

поздрави на ваште
мноо ме кефат [smilie24] [beer]

Автор: Rebellious   
Дата:   16-08-07 08:51

И аз мисля, че има доста верни неща в написаното от Иван Москов. [smilie24]

Автор: Славов   
Дата:   16-08-07 08:53

"Гълъб с остри зъби", идейка.... [smile]

Автор: evgenii   
Дата:   16-08-07 09:01

Аз съм наблюдател само, но ми се струва, че тука нивото е доста по-високо от култа. Поне напоследък на първата страница селекцията е винаги на ниво.

Автор: admin   
Дата:   16-08-07 09:44

Иване, тъй като се обръщаш към администратора, ще ти отговоря.
В този сайт винаги на първо място е била фотографията. Да, сайтът е масов, но никога масовостта не е била над добрата фотография. Ако не беше така, нямаше да има разделения по рейтинг А и Б, нямаше да има "представяне", нямаше да има класации на автори, нямаше да има в дясната колона снимки с над 100Б точки, а цици и гълъби със зъби. Да обаче там плоски снимки на цици и гълъби със зъби не се виждат. Там се вижда добра фотография от всички раздели. Снимки като тези на PaulBracey може и да не са разбрани от всички, но в никакъв случай не са "обложка на тетрадка". Те не са популярни сред масовата публика, но имат своето място и понякога трябва да се видят и такива фотографии.

Ако смяташ че това или това са снимки тип ученическа тетрадка или гълъби със зъби, ок, но ние не мислим че са такива.
Ако държахме само на рекламата "С мигащи банерчета" и посещаемостта нямаше да правим всичко това, може да си сигурен.
Сърдечни поздрави!

Автор: boink   
Дата:   16-08-07 15:10

откакто масово се яде баничка с айрян а не с боза така ще да е.

Автор: ivan_moskov   
Дата:   16-08-07 15:29

АДМИН....моля те да не приемаш думите като иронични или злобни или некоректни....просто изявявам мнението си за това което се случва с форума...Естествено видяно през моята призма.

Автор: Снежанка   
Дата:   16-08-07 15:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: aquarius   
Дата:   16-08-07 15:34

Айде ...нова тема тип 1000+ [smilie5] [smilie5] [smilie5]

За протокола и аз мисля като автора на темата след 2.5 г. регистрация тука.. [beer] [beer] [beer]

Автор: boink   
Дата:   16-08-07 15:37

трябва ти около една седмица за да разбереш, останалото време до 2 години си е мазохизъм

Автор: Kindlifresser   
Дата:   16-08-07 15:41

Мисля че проблемът е в това, че еволюцията на чувството за естетика (и антиестетика) у някои адепти значително изостава от развитието и на сайта в частност и на самата фотография най-общо.

Автор: rosentushev   
Дата:   16-08-07 16:50

ivan_moskov [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »