Автор: rashkov
Дата: 08-11-24 18:22
Здравейте, Съфорумци!
Изправен съм пред сериозна дилема и бих бил безкрайно благодарен на всеки изразил мнение, съвет, насоки. Отделих почти 1 месец в четене, но така и не стигам до крайно решение.
Синът ми тренира баскетбол, също отскоро е и съдия, та, бих искал да му правя хубави снимки. Благо нещо са спомените! Какъв фотоапарат и обектив бихте ми препоръчали?! Същият ще се използва за:
- снимане на движещ се обект
- сравнително слаба осветеност - в зала
- снимки от трибуните - варио обектив?!
* извън основното предназначение - снимки на птички, пчелички и семейни екскурзии, които вероятно могат да се правят и с по-обикновени обективи.
До момента, приятели и познати ме насочват към обективи 70-200мм, f/2.8. Но като им видях цените ... малък шок :)
Бюджетът ми за комплект апарат и обектив определено се оказва скромен:
- 2000 лв (+/-) - мислих, че ще се размина с нещо такова, но май няма шанс;
- до 3000 лв - ще го преглътна, трудно, но мога;
- 4000 лв - харакири за семейния бюджет;
- 4000 лв или повече - не мога да си го позволя.
Повече сякаш клоня към закупуване на безогледален апарат. Гледам все пак и в перспектива.
За няколко десетки/стотици снимки, чини ми се крайно необосновано, спрямо моите финансови възможности, да наливам пари в техника, която няма да използвам пълноценно, нито пък ще има някаква възвращаемост. И аз, и съпругата ми, понастоящем, сме абсолютни лаици в областта на фотографията.
Нямам афинитет към нито една марка, нито имам някаква фотографска техника, с която да комбинирам.
Предполагам, че в наближаващия черен петък, ще мога да закупя нещо на поносими (за мен) цени.
Вие какво бихте ме посъветвали?
Радо
|
|