Автор: nyamago
Дата: 06-07-23 13:48
Специално за 'Пътешествия' става малко сложничко с понятието 'пътешествие'. Думата (за мен поне) се асоциира с по-дълги по времетраене и по-далечни пътувания, обикновено до по-непознати места. За такива места е уместно да се знае къде са, защото са... непознати. (За повечето от нас).
Не бих нарекъл 'пътешествие', обаче, едно бързо отскачане извън града (пък ако ще до въпросния град да има красива природа или исторически обект/и). Или пътуване на почивка до курорти където масово ходят и други...
От собствените си снимки рядко слагам в тоя раздел, защото гледам как хората катерят Хималаите, ходят до Патагония или дълбока Африка, пък аз все из Европа се мотая, все до столични градове дето 'кой не е бил там'... Плажни и ски- ваканции, разбира се, не се броят за 'ътешествия'. И какво остана?..
Парадоксално, по стечение на обстоятелствата нашата родина ми е по-далечна и непозната - и интересна. Докато живях там на младини не я обходих цялата, на премного места никога не съм бил, дори за някои за пръв път научавам - от снимки тук. Та за мен това са пътешествия, макар за авторите да са неделни крайградски разходки
= = = = =
Въпросът се решава много елементарно: с геолокация (GPS метаданни). Не само от телефон, някои камери го могат, а за други има приложения да се вкарат във файла. Във Flickr, 500px и други платформи не е нужно да пишеш къде е мястото - разчита се от координатите в EXIF-а. Но за този форум пожеланията за подобряване на платформата са исторически безнадеждни, нека не дразним излишно стопаните на сайта
|
|