Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 PENTAX K-5II перманентно в Manual Exposure Mode
Автор: Metodi89   
Дата:   22-12-22 16:34

Здравейте. Наскоро се сдобих със споменатото в заглавието тяло. Проблемът е, че с какъвто и обектив и в какъвто и режим да пробвам, тялото винаги остава на ръчна настройка на експозицията?! Меренто работи, т.като при натискане на зеления бутон скоростта на затвора, апертурата и ISO-то се променят, но това не е динамично явление. Т.е. преди заснемането на всеки кадър трябва да натискам бутона, за да си вземе настройките, иначе снимките ми са или преекспонирани или недоекспонирани?!
До момента съм снимал с 3 PENTAX-а K-m; K-r и K20D, като при никой от тях не съм срещал подобен проблем. Ресетнах настройките на камерата няколко пъти, обнових софтуера до последна версия, но нищо от това не даде резултат.

Отговори на това съобщение
 Re: PENTAX K-5II перманентно в Manual Exposure Mode
Автор: Jorro_Z   
Дата:   22-12-22 22:48

Здравейте.

Изглежда, че тялото не може да получи информация чрез контактите на байонета си, че му е поставен обектив, който позволява автоматични настройки (по-конкретно, вероятно по А-пинът не се получава информация, че обективът е А или по-нов). Поради това, тялото функционира все едно че няма обектив въобще (което е аналогично на напълно механичен обектив без контакти).

Може би има замърсяване на контактите, или друг някакъв проблем, който не позволява четене на информация от контактите на обектива.

Опитайте с почистване на контактите на тялото. Дано това реши проблема.

Автор: mihalo   
Дата:   23-12-22 02:59

Съгласен съм с Jorro_Z !
Да добавя само, че контактите на тялото са подвижни, на пружинки са, и може някое пинче да е заяло в леглото от някакво боклуче. Едно търсене на "pentax k mount pinout diagram" може да помогне за ориентация.

Ако не успеете да се справите сам, ще Ви дам "координатите" на човека, който ремонтира Пентакс.

Автор: mihalo   
Дата:   06-01-23 04:07

Моментът на неблагодарност се случва когато подадеш ръка на някого, а той реши... че си му длъжен.

И все пак... "Направи добро и го хвърли в морето" си е чудесен принцип! [smilie7]

Автор: neillmakoli   
Дата:   06-01-23 20:34

Натискането на пинчетата на тялото е добра идея понеже понякога запецват.
Много внимавайте с "майсторите" занимаващи се с Пентакс, че после ще съжалявате!
И аз така препоръчвах един от тях и после приятели ми се сърдиха!

Автор: asahi   
Дата:   06-01-23 21:42

И майсторите имат слаби дни.

Автор: neillmakoli   
Дата:   09-01-23 07:23

Май слаби години , а не слаби дни...щото един, два пъти да оплескаш нещата е едно, ама постоянно да се случва само..та само с усмивки и приказки не се ремонтират апарати.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: