Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon D7500 + ръчнофокусни обективи
Автор: kalvados   
Дата:   25-05-22 23:04

Какви NIKON ръчнофокусни обективи сте ползвали с Nikon D7500?

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D7500 + ръчнофокусни обективи
Автор: Satsan   
Дата:   26-05-22 00:32

Толкова са малко колегите с Д7500, че едва ли ще получиш отговор.
И защо са ти ръчни Никон?
Ето ти няколко обектива (не са Никон) и кратко описание от колега, който продава такива обективи.
Моля!
Това е само за ориентир, ако е такъв смисълът на питането.
Иначе си много ограничен с ръчни обективи, но пък творците обичат техният невероятен рисунък и ефекти (с малко ирония)

Публикацията е редактирана (26-05-22 09:26)

Автор: Konstantinov   
Дата:   26-05-22 09:24

Гледай да не изкривиш някоя пластина на апарата и да се повреди. Има такава фина дето управлява блендата в обектива.При мен модула за блендата отказа под 10х кадъра на никон д750 и в сервиза това ме питаха -дали съм ползвал стари обективи.При мен апарата беше на 4 години под 10х кадъра като се развали, но не съм ползвал преходници и стари обективи ,освен в началото, пробвах един 135мм 2.8.После 4 години не съм слагал нищо освен нови обективи никор със автофокус и всичко работеше.

Публикацията е редактирана (26-05-22 09:26)

Автор: sirkhann   
Дата:   26-05-22 09:39

Аз съм ползвал ръчен фокус на кропка на Canon, но със сменен фокусен екран с клин и растер. Мисля, че всички модерни DSLR-и показват във визьора картина при плитчина на фокуса, съответстваща на максимум f/2.8, което допълнително затруднява ръчния фокус, освен малкия визьор. Хубавото на Nikon-ските обективи е, че имат Digital Rangefinder функция, която дава насоки дали е постигнат фокус, ако обективът има чип, но при снимане с много светлосилни обективи, аз лично не бих разчитал на нея на 1000% за критичен фокус, примерно при макро или портрети с много размазано.. Най-добре с LiveView. С фул-фрейм е по-лесно, а с безогледални фотоапарати е съвсем друго :-)

Успех!

Автор: asahi   
Дата:   26-05-22 11:06

Никонианците са доста ощетени откъм ползване на third party обективи. Ползвайте ръчнофокусни обективи на Никон. Има богат избор от висококачествени стъкла.

Автор: Synthy   
Дата:   26-05-22 14:13

Nikon D7500 не работи коректно с ръчнофокусни обективи (само в ръчен режим можеш да го ползваш), което го обезсмисля.

Автор: asahi   
Дата:   26-05-22 16:06

И другите нениконски ръчнофокусни работят в ръчен режим. Това е недостатък на никонската системата. Сони пък е най-отворено към "света".

Автор: Synthy   
Дата:   26-05-22 16:13

Е да, аз затова не уточних кои обективи - всички ръчнофокусни. Не всички никонски тела правят така, но тук се пита конкретно за 7500, който е орязан (за разлика от 7200 примерно, или който и да е трицифрен модел...).

Автор: deerstalker   
Дата:   26-05-22 17:42

Изобщо не си трови нервите с подобен тип обективи.

Автор: quazimodo   
Дата:   26-05-22 18:08

Има няколко безмоторни обектива, които си струва да пробваш при възможност[smile] Например 35-70/2.8Д или 135/2 ДЦ[cool]

Автор: iasen2   
Дата:   27-05-22 13:05

Ако си свикнал да работиш в ръчен режим и с ръчен фокус - няма да имаш никакъв проблем. Аз имам макро и широк ръчни обективи.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »