Автор: nyamago
Дата: 21-03-22 00:43
За снимане с телефон по-малко бият (а и звукът на затвора е фейк/ментЕ, та лесно се изключва).
Неотдавна щракнах (и даже споделих във форума ) един прочут челист на соло концерт. Камерна (но голяма) зала с много добра акустика. Всяко шумолене се забива като пирон в душата и на артиста, и на публиката. Все пак - един кашляше. След 2-3 силни погледа се засрами и се изниза навън. Една лелка няколко пъти влизаше и излизаше - но беше само визуална дистракция, защото добре стъпваше на пръсти като нинджа...
Снимането, естествено, е забранено - дори не е нужно да питам или да търся къде е написано в програмата. От години си е закон на такива концерти. Изкушението, обаче, е голямо и - без да привличам внимание или да преча в ничие зрително поле, много внимателно и безшумно си 'взимам' кадрите.
Не е важно, че оптическият зум не стига, та дигиталният разваля качеството (отделно светлината е слаба и се показва шум). Важното е, че съм 'излъгал системата' и съм си направил снимки, при това без никой да разбере нито да попреча някому. (Вероятно 'престъплението' ми е към авторското право, но не продавам снимките за пари и с това си лъжа съвестта)...
Не съм ли пълен простак?
|
|