Автор: djounsa
Дата: 14-08-21 07:55
Здравейте, пиша ви във връзка с горепосоченото сони. Отскоро съм собственик на това малко бижу. Използвам го когато не ми се мъкне Никона дслр, но все още не мога да му свикна. Питането ми е относно задаването къде да фокусира. При режим М си задавам сам стойностите на скорост, бленда и исо, обаче при всеки един кадър, трябва да влезна в бързите настройки и от там да потвърдя, че искам ръчен фокус с единично заснемане и да избера къде да фокусира апарата. Намерих начин да прескоча малко стъпки и дирекно си извадих хот ботон, но пак трябва да избера единично заснемане и от там да го нагласям върху какво точно да фокусира и при следващ и следва кадър повтарям стъпките. Какви ли клипове не гледах, какво ли не правих е няма и няма нагласяне! Някой да знае къде се крие разковничето в случая? Как мога да си го направя постоянно да си местя фокуса с О-копчето ? Гледах клип, в който показваха, че като е на стандартни настройки на копчето то можеш да си го движи, да ама не, даже фабрични му задавам на няколко пъти и нищо не става !
|
|