Автор: aroot
Дата: 18-03-21 12:29
Моите скромни 2 ст по темата, въпреки че съм 2 крачки пред тоталните начинаещи.
Имам д7500. Снимам, снимам..компания сме голяма, знаят ме съм съм мераклия и всеки съдейства. Давал съм апаратчето, да си щракат по рожденни дни и т.н. Единият авер, знае че половинката е мераклийка. Избира си д5100 пълен сет - китак, чанта, стативче, памет и т.н (заради ограничен бюджет, неясно бъдеще на фотографските мераци и ковид кризата като цяло). Подарява го по всички правила. Половинката въобще не се зарадва, все пак е снимала с по-сериозната машинка. И като каза нещо от рода, че на "тази пластмасова" не мое свикне и заряза машинката. Онова бавно. Електронният визьор гаден. За да си направиш бързи настройки все бъркаш в менюто..абе гадно.
Няма евтино хоби. Колкото и да се разправя, когато правиш компромиси с някой инструмент - чук, бормашина, нож или фотоапарат, 1во ти е трудно, после се изпарява и без туй деликатният мерак.
Моят съвет е ако ще е дслр, никон, да се гледа серия 7ххх. Или аналаози от др марки. И ако се свикне с горното екрачне както аз примерно, всичко друго ми идва леко скопено, но това е много субективно усещане.
Освен това, аз съм дал доста парички за онлайн обучение, клипчета и прочие и ако 1во бях гледал, после бях купувал, щях да си спестя доста пари.
|
|