Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за обектив Никон или Сигма
Автор: Dragobat   
Дата:   15-11-20 10:18

Здравейте,снимам със Z6 и се колебая от няколко варианта.
Имам Никон 16-35 и Никон 35 1.8S и искам нещо дълго,имах Тамрон 70-200G2,но го продадох и сега се чудя дали да не взема Никон 105 1.4(втора ръка от чужбина),Сигма 105 1.4 пак втора ✋ или Nikon 85 1.8S или пак да се върна на 70-200 обаче Сигма спорт.Снимам чисто любителски и твърдите ме ограничават повече за портрети,85 нейтив е на добра цена че и ще останат пари,70-200 ще ми е пак добре понеже с него пердаша портрети и чат пат някое събитие.Принципно снимам децата и жената понякога се занимавам с продуктова,чат пат таймлапси и когато 200мм са достатъчно някоя друга птичка,общо взето това снимам. От една страна с 85 много ще олекотя системата и няма да имам ядове(евентуално) със Сигма Никонската 105 също ми харесва но дори и втора употреба цената пак е някакъв оабсолютен максимум,Сигмата влиза в бюджета но голямо чудовище,а 70-200 пак голямо,но има стабилизация(макар че не съм запознат как работи на Z серията).Моля ако някой ползвал или в момента ползва да каже мнение.
Благодаря!
 Re: Съвет за обектив Никон или Сигма
Автор: demiman   
Дата:   16-11-20 13:49

85 и 70-200/4 [smilie3]
Автор: Dragobat   
Дата:   16-11-20 21:19

Не съм сигурен дали ще ми хареса перспективата на 85 или 105,но пък с 85 ще останат пари за една светкавица
Автор: demiman   
Дата:   17-11-20 09:35

Избора е твой - или мислиш какво ти е необходимо или за какво ще останат пари ... [smilie21]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.