Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с фокуса на никон д750
Автор: Konstantinov   
Дата:   22-09-20 11:51

Преди седмица както снимах навън по обяд пред ндк .и апарата беше с окуляра на окото ми на десетата снимка спря да заключва фосуса и фокусните точки във визьора изчезнаха .Със 24 120 4 китовия,същото с 70 300 на тамрон.Работи нормално с 50,85 и 70 200 2.8. 24 120 и 70 300 работят на друг д750.Апарата и обективите са на 4 години на 10х кадъра.Миналия понеделник оставих д750 и 24 120 в сервиза на бул България.Много са заети и чака ред.Чистих 3 пъти контакти нулирах и пробвах всички настройки само не съм чистил фокусната система, щото няма прах в апарата.В сервиза ямно ще се бавят и реших да питам тука дали някой е имал такъв проблем и какво е направил?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с фокуса на никон д750
Автор: victory13   
Дата:   22-09-20 15:37

Бих заложил на замърсен фокусен сензор. Апарата фокусира на макс отворена бленда, и вероятно по-затворените не могат да осигурят достатъчно светлина. Макар и на малко кадри, апарата е на възраст.
Това е малката болка. Да видим какво ще кажат в сервиза...

Дата:   22-09-20 18:12

Благодаря.Ако не се обадят до края на седмицата , ще си платя да почистят фокусния сензор и дано се оправи.

Автор: iasen2   
Дата:   23-09-20 13:50

victory13 - апаратът винаги фокусира на отворена бленда. при самото снимане блендата се затваря.....

Дата:   24-09-20 20:36

Днес ми се обадиха от сервиза ,ще сменят превключвател във фотоапарата-лостче за фокуса не работи коректно ,другата седмица ,механична повреда.Като сменят частта ще пиша.

Дата:   28-09-20 18:57

Днес го взех.Това е модула,https://photo-forum.net/i/2314997#&gid=NaN&pid=1 който движи лоста за фокуса,няма изкривяване не е от външно въздействие,казаха че ставало ако на някой стар обектив му е бокирал фокуса.Аз нямам стари обективи ползвам само 50 и 85мм нови последните 6 месеца не беше ползван преди това със 50мм и този 24-120 съм направил под 500 снимки.Сега работи, дано имам късмет,от сервиза съм доволен, няма следи от намеса по апарата.

Публикацията е редактирана (28-09-20 19:10)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »