Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon D780
Автор: koev   
Дата:   11-02-20 20:08

Впечатления, отзиви и сравнения.

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D780
Автор: VSV   
Дата:   11-02-20 20:37

Едва ли някой скоро в България ще се набута с тази надута цена на фотоапарата. След няколко месеца Никон като свалят малко цената се надяваме някой да даде преки впечатления.

Иначе в dpreview можеш да прочетеш прясно ревю с примерни снимки. Особено интересни са коментарите под статиите [smile]

Hands on with the Nikon D780

Nikon D780 gallery updated with fresh samples, Raw conversions

Дата:   11-02-20 20:56

Пиша моето, дано се не изложа [smile]
Първо искам да благодаря на Фотосинтезис - Варна за предоставената възможност за тест!

Изходно положение:
В момента разполагам с две системи с необходимите ми обективи:
Canon EOS R и Nikon D750.
Защо така - ами така тръгна от началото, исках да опитам и двете...
След като поснимах няколко месеца с безогледалка, почнах да се оглеждам да сменя Никон системата със Сони. Защо Сони - ами дразни ме липсата на две карти в Никон З, както и в Канон Р, а и цените на картите за Никоня - мамата си трака. Каквото и да се говори, двете карти са си спокойствие - на мен ми се е бъгвала карта, та си знам.
Поразцъках Сони, устройва ме и взех да чета ревюта за сигма 35 1.2 и сони 85 1.4 [smile]
И бум - излезе Д780.
На хартия е супер - хем DSLR, хем безогледалка и то на F маунт. Лудница - няма да сменям обективи. Обаче взех да чета ревюта и освен хвалбите в мен се промъкна кофти мисълта, че LiveView е като на D750 - бавно и лагаво. Особено като четох характерстиките в нета - 3 кадъра в секунда с механичен затвор. Даже питах тук, ама не получих отговор.

Та стига толкова излияния, да споделя опит.
Първо да кажа, че това си е от моята камбанария, не ангажирам никого с мнение. Не съм и про, още повече писач на ревюта.

Сравнявам Nikon D750 и D780.
1. На външен вид и усещане са еднакви. Сякаш D780 е с една идея по-голям. Познати менюта и всичко е там където си свикнал.
2. Снимане с оптичен визьор - не можах да видя никаква разлика във фокуса. Сензорът на д780 е по-добър, повече видимо в jpg, но и при nef има около стоп разлика. Белият баланс също е подобрен, но аз си снимам в NEF, та не ме блазни чак толкова. Като цяло
за мен не е причина за ъпгрейд.
2. Снимане с LiveView - тук почти няма място за сравнение. Отзивчив и бърз фокус, фокус по очи, абе като безогледалка. Опасението ми за лаг не се оправда - доволен съм.
3. Снимане с ръчни обективи - и тук д780 печели - има си пикинг, увеличението с един бутон си работи, но съм разглезен от Канон и техният MF асистент, та не съм впечатлен.
4. Видео - видео не снимам засега, но по спецификации просто няма база за сравнение.

Изводите за мен са следните:
Много добре премислено тяло и концепция, чак се чудя защо пуснаха З-ката. Ще си го купя ли? Най вероятно - Да, но към края на годината, като му поспадне цената. За мен е все още скъпо [smile]
Надявам се да съм бил полезен по някакъв начин.

ПП. Мислих да пускам снмки, но се отказах.

Публикацията е редактирана (12-02-20 06:06)

Дата:   11-02-20 21:13

Благодаря за откровеното и подробно ревю, прочетох го с удоволствие. Надявам се да размислиш и пуснеш снимки от D780, убеден съм че ще има голям интерес за sample photos, особено ако са out-of-camera с exif инфото.
Трябва да се признае на Никон, че идеята за хибрид между DSLR и безогледалка е много добра и ти го потвърждаваш.

Автор: diver   
Дата:   12-02-20 10:04

Тя ,темата за NIKON D780 буксува , а аз чакам за NIKON D6 да пуснете.Едно време като излизаше нов фотоапарат, сън не спяхме!!![shtrak]

Публикацията е редактирана (12-02-20 10:06)

Автор: diver   
Дата:   12-02-20 10:07

https://www.dpreview.com/sample-galleries/9625198425/nikon-d6-official-product-photos/7844220468

Автор: Slivenski   
Дата:   12-02-20 10:23

Любопитно ми е някой да каже за 780 сравнен с 850... Все пак 850 е 2017 модел. [beer]

Автор: iavorianev   
Дата:   12-02-20 12:46

Koev, живо ме интересува Live view. Найстина ли е съизмеримо с това на безогледалките? И фокуса по очи работи ли адекватно? Предполагам че ще обновят фърмуеъра за по стабилна работа в последствие
Благодаря предварително!

Дата:   12-02-20 14:05

Няма разлика с безогледалка. Всичко си е ОК. И фокуса по око си работи точно както се очаква. Не е лагав - даже е бърз. Би трябвало днес да е още там тестовото тяло - може да им звъннеш и да питаш.

А за сравнението с д850 - ами различни инструменти са двата, за различна работа. Всеки си взема това от което има нужда.

Публикацията е редактирана (12-02-20 14:08)

Автор: 787898   
Дата:   12-02-20 14:14

НА МЕН ЛИЧНО НЕ МИ ХАРЕСВА ГОЛЯМ ТЕЖЪК ТУХЛА, ДАНО ИМА ТАЯ ГОДИНА Z8 Z9.!! И Е НЕЩО КАТО СОНИ А7Р4! ФЕН СЪМ НА НОВИТЕ НЕЩА! КРАЙ НА ТИЯ ТУХЛИ ОГЛЕДАЛНО РЕФЛЕКСНИ.! ЖИВЕЕМ В 2020, не 1998 година или 2003! Сони си е Сони, нито канон нито, никон по нещо не са по-добри и качествени от сонито! Следващото тяло на канон с 45 mpx няма да е на полувината на сони, канон има един цвят на кожата на лицето! Нещо което и с фотошоп се докарва ахахах

Дата:   12-02-20 14:20

Само не разбрах защо беше нужно това викане [smilie11]
На вкус и цвет товарищей нет.
Аз съм с големи ръце и предпочитам по-голям грип и удобен захват.
Както казах по-горе бих си взел и сони система, не робувам на марки, но при положение, че имам нужните ми обективи защо да не пробвам.

Автор: Dragobat   
Дата:   12-02-20 15:05

Сони фен,явно му плащат за това,ха ха ха

Дата:   12-02-20 15:18

АЗ НЕ ВИКАМ ТАКА СИ ГОВОРЯ ТОВА НЕ Е ВИКАНЕ.! НЕ СТАВА ВЪПРОС ГОЛЕМИ МАЛКИ РЪЦЕ, А ТЕХНОЛОГИЯ! АМА СПОРА Е ИЗЛИШЕН, НЯМА СМИСЪЛ, НЯМА НИКОГА ДА СЕ РАЗБЕРЕМ!! ФЕН СЪМ НА СОНИ, НО КАЗВАМ ИСТИНИ ТЕХНОЛОГИЧНО СОНИ СА СЪС 2 КРАЧКИ ПРЕД CANON И NIKON. ДОБРЕ ЩЕШЕ ДА Е АКО МИ ПЛАЩАХА! АХАХАХ [smilie5]. НЕ МИСЛЯ ЧЕ НОВИЯТ CANON EOS R5 ЩЕ Е С НЕЩО ПО-ДОБЪР ОТ SONY A7R IV. ТАКА ЧЕ СОНИ СИ ОПРАВДАВАТ 7 ХИЛЯДИ ЛЕВА И ОБЕКТИВИТЕ ИМ G MASTER КРАЛСКИЯ КЛАС. CANON RF 15-35 F2.8ММ, RF 24-70ММ СА СУПЕР ОБЕКТИВИ КАКТО И RF 85MM F1.2. ОБЕКТИВИТЕ RF НА КАНОН С АДАПТЕР ЗА SONY А7Р4.. ВЕЧЕН ДЕТАЙЛ И ЖИВОТ.! А ОБЕКТИВИТЕ НА НИКОН ОТ СЕРИЯТА Z ИМА ТАМ 2 ХУБАВИ ОБЕКТИВИ Z NIKKOR 14-30, КАКТО И ТПЯ НОВИЯ ИМ 0.98MM

Дата:   12-02-20 15:59

787898, авторът на темата си е споделил лични впечатления за новия Никон, а ти ни в клин, ни в ръкав започваш да превъзнасяш Сони и да плюеш срешу Никон и Канон.
Не е нужно да разводняваш темата, за да натрапваш с ГЛАВНИ букви мнението си за друго. Нищо против Сони нямам, компанията е много напредничава и има великолепни фотопарати, но тук се коментира Никон Д780.
Като имаш да споделиш толкова много за Сони, направи нова тема и се развихряй там.

Дата:   12-02-20 17:13

ПОПРИНЦИП И АЗ СИ КАЗАХ МНЕНИЕТО! НЯМА ДА ПИША ПОВЕЧЕ НЯМА СМИСЪЛ, ТО ВСИЧКО Е ЯСНО.!![smilie5]

Автор: MarinY   
Дата:   12-02-20 17:25

Искрени благодарности, за поетото обещание, 787898.

Автор: Yog   
Дата:   12-02-20 17:26

Това, което ме отказва автоматично от 780, е невъзможността да сложиш на него новите обективи. Като цяло смятам, че във всяка една система обективите са по-важни от тялото. Аз ползвах 3 от новите обективи на моя Z6 и бяха по-хубави от еквивалентните стари. Ако Z ще е посоката, в която ще вървят, за какво да си купувам 780-та, дори да падне цената? На Z6 можех да сложа и новите и старите. Само заради това бих я продпочел пред 780-та. Аз лично не бих взел 780. По-скоро ми се вижда като опит на заъсала компания да изкара някакви кинти от някъде.

Автор: Stefan.S   
Дата:   12-02-20 17:29

Автор: Yog
Преди да си купиш Z - та интересни ми е ,с какви обективи и апарат си бил.[beer]

Автор: Yog   
Дата:   12-02-20 18:44

Преди Z6 ползвах около 1 година 750-та, като никонските ми обективи бяха 24, 50 и 85/1.8G. Не бяха мои, но снимах около 10 хиляди снимки с тях и понатрупах впечатления. Иначе, като лична камера, имах Канон 77D, който ползвах предимно със Sigma 17-50mm/2.8 HSM и Canon 55-250 STM. После си купих Зетката, като бях тръгнал да купувам A7 III и в магазина като го хванах в ръка и погледнах през EVF-a, си взех Z6. Не е заяждане с хората, които ползват Сони, просто така направих :)

Автор: iavorianev   
Дата:   12-02-20 22:10

Koev, благодаря за полезната информация!

Автор: alext   
Дата:   12-02-20 22:25

После си купих Зетката, като бях тръгнал да купувам A7 III и в магазина като го хванах в ръка и погледнах през EVF-a, си взех Z6. Не е заяждане с хората, които ползват Сони, просто така направих :)

Те и хората със сони така биха направили, ама не си признават. [smilie5]
Имаха колко 4-5 години предимство сони, точно за 1 години с малко ъпдейти ги достигнаха канон и никон софтуерно, а пък хардуерно и ергономия си ги задминаха в някои направления. Канон са се засилили яко с 2 поколение и агресивни цени, никон дано им стигнат финансите да изкарат нещо добро, че с дслр само няма накъде.

Публикацията е редактирана (12-02-20 22:28)

Автор: vgramatikov   
Дата:   13-02-20 16:59

Канон като цяло изпращат всички за банички в момента. Всичко което им излиза в момента е много добро. [smilie21] Винаги съм го очаквал от тях.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »