Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Има ли микроаджъстмант в менюто на Canon EOS M3
Автор: GrafMonteKristo   
Дата:   11-02-20 16:08

Здравейте!
Интересува ме дали има микроаджъстмант в менюто на Canon EOS M3.
Моля колегите, които имат или знаят - за инфо.
Благодаря предварително на всички!

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли микроаджъстмант в менюто на Canon EOS M3
Автор: kvakioh   
Дата:   11-02-20 19:46

Няма ли упътване, книжка?
Май няма, защото м серията безогледалки ползват контрастен засичащ автофокус...
Contrast-detect AF.

Автор: victory13   
Дата:   11-02-20 20:42

да видим дали съм разбрал... начи искате да отместите фокуса, който си е върху матрицата... убеден съм, че таз функция ще дава нон стоп яки резултати [shtrak]

Дата:   11-02-20 21:24

Здравейте!
В огледално рефлексните фотоапарати някои модели имат в менюто - Автофокус - опция за микроаджъстмант–финна настройка на обектива към фотоапарата. Така обективи с фронт фокус или бек фокус могат да се напаснат към матрицата, така че фокусът да е там, където фокусира автофокусната точка а не преди или след нея. Дано съм бил полезен с обяснението, макар да усещам ирония в писанието Ви, начи...Явно не сте имали проблем от този род, начи...Искрено се надявам да не се налага да обяснявам що е то фронт фокус и бек фокус.

===========================================

Закривам темата!
Моля администратора да я изтрие. Благодаря!

Публикацията е редактирана (11-02-20 22:40)

Автор: Hsathv   
Дата:   11-02-20 23:14

Я на мене ми обясни що е то фронт и бек фокус при безогледалка като М3. Между другото безогледалка като а6000 има микро фокус настройка, но тя работи само с адаптерите с огледало на Сони. Тези адаптери си имат собствен фазов фокус и може да се получи отклонение.

Автор: lamerko   
Дата:   11-02-20 23:50

Това е безогледалка - би било твърде странно да има подобна настройка за корекция на нещо, което не съществува...

Дата:   12-02-20 02:52

Г-н Hsathv,
Снимам с Canon EOS 6D. Нямам претенции да съм вещ по фотографска техника и не познавам възможностите на Canon EOS M3. Ако знаех - нямаше да помоля колеги, които имат Canon EOS M3 и знаят дали този модел апарат има функцията AF Microadjustment в Менюто си. И точно защото не зная и нямам пред себе си този модел зададох въпрос към знаещите. Това, което знам е, че ФРОНТ И БЕК ФОКУС на ОБЕКТИВИТЕ а не на което и да е тяло. В моят апарат имам тази опция за финна донастройка фокуса на обектива към тялото, но няма как да зная за безогледалката.

Г-н lamerko, " би било твърде странно да има подобна настройка за корекция на нещо, което не съществува..." - Е, има такова нещо,lamerko! Има! Патил съм си. За това съм с тяло, което има възможност да направи настройката или калибровка, /както искате го наречете/ на обектива към него.
И за последно Г-н Hsathv - фронт и бек фокус са неща нямащи нищо общо с Кропките, безогледалките или фулфрейм тела а с ОБЕКТИВИТЕ.
Освен това питането ми беше точно и само за Canon EOS M3 а не за Sony A6000 или кое да е друго.
Интересуваше ме само дали в тялото на Canon EOS M3 има опцията - AF Microadjustment. Само това!

Благодаря Ви и УМОЛЯВАМ ВСИЧКИ да прекратим темата.

БЛАГОДАРЯ ЗА РАЗБИРАНЕТО!

Дата:   12-02-20 07:43

GrafMonteKristo: проблема в темата произлиза недостатъчно информация за техничската страна от твоя страна.

Накратко: при безогледалките (включително Canon EOS M3) НЯМА да видиш така настройка, понеже тя е безсмислена. Въпросните проблеми, които ти описваш с 6D съществуват само при DSLR. Защо това е тала - дълго е за обяснение, но нека да речем, че тези тела обикновено имат по две фокусни системи, едната от които разчита основно на математически изчесления, които се нуждаят от корекция според конкретната бройка. При безогледалките тази фокусна система не съществува, съответно няма какво премята и коригира. Затова и при тях този проблем с фронт/бек фокуса НЕ съществува.

ПП: имал съм 6Д, имал съм и други DSLR. Имал съм и проблеми с фронт/бек. Наясно съм с проблема, който в M3 няма да съществува по техническа причина :)

Публикацията е редактирана (12-02-20 07:45)

Дата:   12-02-20 09:06

Тоест - какъвто и да е разбутан ЕF обектив да бъде сложен на тяло М3 ще си фокусира като нов, нищо че на ДСЛР-а "тебе гледа мене вижда".
Благодаря! Това вече е отговор, с който мога да успокоя моят познат. Още веднъж благодаря на lamerko за обнадеждаващият отговор.
Хубав ден на всички!

Дата:   12-02-20 09:29

Да, но имай предвид, че за да използваш EF обектив на това тяло, ще ти трябва специален адаптер: Canon Адаптер EF-EOS M

Дата:   12-02-20 11:58

Да, зная. Това съм му го казал на моят познат. Благодаря все пак.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »