Автор: GrafMonteKristo
Дата: 12-02-20 02:52
Г-н Hsathv,
Снимам с Canon EOS 6D. Нямам претенции да съм вещ по фотографска техника и не познавам възможностите на Canon EOS M3. Ако знаех - нямаше да помоля колеги, които имат Canon EOS M3 и знаят дали този модел апарат има функцията AF Microadjustment в Менюто си. И точно защото не зная и нямам пред себе си този модел зададох въпрос към знаещите. Това, което знам е, че ФРОНТ И БЕК ФОКУС на ОБЕКТИВИТЕ а не на което и да е тяло. В моят апарат имам тази опция за финна донастройка фокуса на обектива към тялото, но няма как да зная за безогледалката.
Г-н lamerko, " би било твърде странно да има подобна настройка за корекция на нещо, което не съществува..." - Е, има такова нещо,lamerko! Има! Патил съм си. За това съм с тяло, което има възможност да направи настройката или калибровка, /както искате го наречете/ на обектива към него.
И за последно Г-н Hsathv - фронт и бек фокус са неща нямащи нищо общо с Кропките, безогледалките или фулфрейм тела а с ОБЕКТИВИТЕ.
Освен това питането ми беше точно и само за Canon EOS M3 а не за Sony A6000 или кое да е друго.
Интересуваше ме само дали в тялото на Canon EOS M3 има опцията - AF Microadjustment. Само това!
Благодаря Ви и УМОЛЯВАМ ВСИЧКИ да прекратим темата.
БЛАГОДАРЯ ЗА РАЗБИРАНЕТО!
|
|