Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с фокуса на китов обектив
Автор: mitko0   
Дата:   09-02-20 11:45

Здравейте,
От два месеца насам започнах да снимам главно с 50 mm 1.8 обектив на канон и бях зарязал стария си китов обектив. Тялото е Canon 650D. Наложи ми се да използвам китовия обектив и забелязах, че ръчният му фокус е станал по-лош и от преди, пръстена за фокусиране се върти с повече съпротивление и не е толкова прецизен. Автофокуса на китовия обектив не е добър но в
момента се справя по добре от ръчния.
Какъв може да е проблема!? Някои хора ми казваха че е за ремонт и цялостно почистване! Къде може да го направят това и заслужава ли си?
Благодаря за отделеното време!
Бъдете здрави!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с фокуса на китов обектив
Автор: kiten   
Дата:   09-02-20 12:35

И ти бъди здрав[smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   09-02-20 13:15

Efs 18-55 IS е евтин пластмасов обектив и се амортизира бързо. Типични проблеми за него са изтъркване на байонета, прекъсване на лентовия кабел за аутофокуса и блендата, механични проблеми по задвижването. Ако в обектива попаднат песъчинки проблемите могат да се появят и по-рано.

В Ютюб има клипове за разглобяване и ремонти на този обектив. Нужна е и една по-специална отвертка. Разгледай клиповете и прецени дали операциите са по силите ти. Не очаквай, че след ремонта този обектив ще ти служи вечно.

Автор: mitko0   
Дата:   09-02-20 14:22

Знам че няма да е вечен. Просто сега не мога да си позволя друг. Мина ми през ума да го ремонтирам, но исках да попитам. Благодаря Ви за помощта!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »