Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Не е ли крайно време да се сложи рейтинг на потребителите за базара?
Автор: ROM   
Дата:   19-09-19 22:24

Няма да е лошо да има рейтинг в базара за некоректни потребители. Такива които казват изпрати по Еконт на еди кой си адрес и след като си го изпратил вече да ти кажат, че не го искат. За да се предпазите от такива потребители ще споделя, че "колегата" bogorodoff от Монтана поръча във вторник статив от моя обява и днес отказа да я вземе след като вече я бях изпратил. Та ако иска нещо да купи от вас, да имате едно на ум.

Отговори на това съобщение
 Re: Не е ли крайно време да се сложи рейтинг на потребителите за базара?
Автор: metodiev_martin   
Дата:   19-09-19 23:29

време е да се сложат и "баджове" - търгаши

Автор: quazimodo   
Дата:   20-09-19 06:45

И за трите е време [smilie18][smilie18][smilie18][beer]

Автор: neqixolvtp   
Дата:   20-09-19 08:09

Има лесно - лично предаване, предварително плащане на транспорта или стоката.

Автор: StraightEse   
Дата:   20-09-19 08:40

neqixolvtp, личното предаване в различни градове ще е трудно, а колко хора биха платили предварително? Като изключим вероятността да си останеш без пари и без стока, може да получиш и нещо с дефект, което вече си платил :)

Автор: guciguci   
Дата:   20-09-19 09:04

Ти да видиш. Винаги имало две страни на монетата. Е за това не може да има никакъв рейтинг

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1919985&t=1919985&phorum_uriauth=

Автор: quazimodo   
Дата:   20-09-19 09:35

guciguci написа:

> Ти да видиш. Винаги имало две
> страни на монетата. Е за това не
> може да има никакъв рейтинг!

Може, може! За съжаление сме в държава, прочута с изчекнатото поведение на населението си[smilie18][beer]

Автор: Leica   
Дата:   20-09-19 10:15

Дума срещу дума - кому да вярвам!

Рейтинг ...само това липсва!
Когато думите натежат с една махала да бъдат превърнати почтените в терикати и лъжци ....а лъжците и терикатите в почтени!
Като при изборите например.
Да се съсипе конкуренцията.[smilie23]

Автор: Hsathv   
Дата:   20-09-19 10:39

В крайна сметка стоката била ли е доставена в четвъртък? Ако не, то негативния рейтинг си е изцяло за продавача. Какво ми се жалва във форума?

Дата:   20-09-19 12:10

При положение, че стоката е изпратена в четвъртък няма как да пристигне в същия ден от София до Монтана. На купувача му писах, в сряда, че пътувам и на другия ден ще мога да изпратя стоката, т.е. в четвъртък. Но във второ съобщение към него не съм съобразил дните от седмицата и съм написал, че ще я получи в четвърък вместо петък. Никъде не е упоменал в първото си съобщение, че държи да получи стоката по-рано. Само изпратете я на еди кой си адрес.

Автор: lamerko   
Дата:   20-09-19 13:08

Явно всичко произхожда от лоша комуникация... единия си е прецакал събитието, другия с доставката.

Може би точно затова няма рейтинг система, понеже и двете страни бих получили негативна оценка.

Дата:   20-09-19 13:29

В случая не става въпрос за лоша комуникажия. Не искам да поствам ЛС, за да видите хронологията. Явно купувача е размислил междувремено и е решил да откаже поръчката, но аз вече я бях засилил по Еконт. Мисля, че съм напълно коректен и съм изпълнил моята част от договорката.

Автор: mmjm   
Дата:   20-09-19 13:41

„Но във второ съобщение към него не съм съобразил дните от седмицата и съм написал, че ще я получи в четвърък вместо петък.“ Логично е всяко следващо съобщение, да е с по-актуална информация, последното с окончателната оферта и информация около нея. Не виждам защо продължаваш да търсиш под вола теле, грешката, макар и неволна си е твоя, пасивите от нея също.

Автор: Stefan.S   
Дата:   20-09-19 17:58

На човека му е трябвала пратката за четвъртък значи във вас си е проблема.

Автор: asahi   
Дата:   20-09-19 23:11

Авторе, ако имаше рейтинг твоят какъв щеше да е след този случай?

Дата:   21-09-19 10:30

Какъвто си го направи.

Автор: Konstantinov   
Дата:   21-09-19 11:39

Ако видя че купувача нещо е нервен и не ми харесва как говори или ми пише тарикатски , свалям обявата като продадена и я пускам след 10дни на друго място, не ми се занимава.
Ако бързам и ми трябва статив отивам във фотомагазина и купувам ,не чакам някой да се замота от базарите както винаги става, дори веднъж след 5 дни звъня , човека забравил, ама ми прати след ден като му звъннах...ами ако ти прати счупен или разхлабен статив и го върнеш, как разчиташ на нещо втора ръка за спешна работа...
Продавачите в базарите не са търговци имат си друга основна работа,може да забрави, да се улиса и замота,може да се напие ,жена му да го ядоса и т.н.
Вчера имах подобен случай 2 пъти ме разкара продавач-фирма до еконт забравил да сложи преглед,как да взема -плика непрозрачен може да има тухла вътре,не отговори по телефона,от вкъщи се свързах с фирмата ,отидох втори път и си взех пратката,изрично бях писал да има преглед в поръчката,ама забравили, по едно време си викам ,може да оставя да я върнат и да се правя на интересен, ама си бях пил успокоителните и не се изложих-взех я.Нормално е човек да го е яд като е казал нещо пък го мотат, ама съм свикнал.

Публикацията е редактирана (21-09-19 11:41)

Дата:   21-09-19 11:58

Konstantinov - много пъти ми се е налагало преди получаване да изисквам продавача да коригира сгрешените условия за доставка, дори сгрешеният офис за доставка.
Просто изискваш служителят на Еконт от негов служебен тел. да се свърже с продавача и да поиска корекция (примерно да се вкл. "Преглед и тест" или "Връщане за сметка на продавача при отказ на купувача след прегледа и теста") Ако продавача потвърди промяната доставката се извършва на момента при новите условия.

Възможна е дори предоговорка на цената, ако стоката не отговаря на предварително уговорените условия или има дефект. Пак на момента и през телефона на служителя от Еконт.

Виж, ако в този момент продавача, въпреки ,че е сгрешил не вдига телефона си тогава куриера не може да промени нищо. Но пък това само засилва съмненията и воже да не поискаш да получиш пратката.
Затова е добре да се договорите да си звъннете при изпращане и получаване.

А относно фирмите - на тях им имам доверие и обикновено въобще не отварям пратките, ако са от фирма...освен ако не ми е любопитно и имам време.Фирмите трябва да си пазят името, и това е почти ясно вече дори у нас. [smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   21-09-19 16:15

Отварям пратките само за да оставя при куриера ненужния кашон, който може да послужи на някой друг.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »